2017 - strelec leta, priznanja, ki jih podeljuje Strelska zveza Slovenije

 

 

IZBOR


NAJBOLJŠIH TEKMOVALCEV,

NAJBOLJŠEGA DRUŠTVA

IN

ŠPORTNE POTEZE

LETA 2017

 

 

Priznanja za najboljše strelke in strelce so prejeli :

 

Strelec leta 2017

 

Strelka: JASMINA MAČEK iz Strelskega društva Trap Štefan Kovač Murska Sobota

Svoj prvi naslov najboljše strelke leta si je prvič v Sloveniji priborila strelka s puško šibrenico, Jasmina Maček, članica SD Trap Štefan Kovač Murska Sobota. Tudi Jasmina nadaljuje z močno družinsko tradicijo velikih strelskih uspehov, saj je zraven nečaka Reneja Mačka in brata Boštjana Mačka, tretja strelka iz družine Maček, ki je osvojila lovoriko najboljšega strelca v sezoni. Mačkova si je pot na vrh, v tesnem boju z olimpijko Živo Dvoršak, izbojevala na EP v Bakuju, kjer je v novi olimpijski disciplini mešanih parov v trapu osvojila naslov evropske podprvakinje v paru z reprezentančnim kolegom Tomažem Blazinškom. V posamični konkurenci v trapu je Mačkova osvojila 25. mesto, na SP v Moskvi pa je osvojila 46. mesto. Mačkova je po letu 2015, ko je tekmovala tudi na Evropskih igrah v Bakuju, močno izboljšala svoje streljanje in se z odločno voljo in dobrimi treningi na domačem prenovljenem strelišču v Rakičanu pri Murski Soboti povzpela še na sam vrh v številčni konkurenci naših dobrih članic v Sloveniji.

 

Strelec: RAJMOND DEBEVEC iz Strelskega društva Olimpija

Laskavo lovoriko najboljšega strelca leta 2017 si je priboril zlati olimpionik Rajmond Debevec. Slednji je tako v svoj življenjski nabor odličnih strelskih dosežkov dodal še 33. lento najboljšega strelca leta. Sezona 2016/17 je bila za Debevca znova obarvana z leskom odličji iz največjih tekem, tokrat si je priboril dve kolajni na EP v Bakuju, kjer je z velikokalibrsko puško na 300m leže osvojil posamični bron, nato pa v ekipni tekmi Sloveniji pomagal še do prve ekipne srebrne kolajne v tej disciplini. Odlično streljanje Debevca na EP v Bakuju ga je skorah nagradilo še s tretjim odličjem s standardno puško velikega kalibra, kjer pa se je po tesni odločitvi in z zaostankom samo dveh krogov do zlata, moral sprijazniti s četrtim mestom. Zraven odličij iz EP pa je Rajmond v letošnji sezoni izenačil ali izboljšal še pet državnih rekordov. Dobro streljanje je potrdil tudi na tekmi evropskega pokala v Švicarskem Thunu, kjer je zmago slavil v trojnem položaju, v ležečem položaju pa si je priboril bronasto odličje. V finalu evropskega pokala v Tolmezzu je osvojil peto mesto v trojnem položaju, v ležečem položaju pa je za odličjem zaostal za vsega dva kroga in osvojil 12. mesto. Podobno uspešen pa je bil tudi s standardno puško, kjer je osvojil 7. mesto. Debevec tako tudi po jubilejnem 40. letu svoje reprezentančne kariere ostaja še naprej močno motiviran in z veliko vsakodnevnega treninga stremi za novimi odličnimi dosežki na največjih tekmovanjih na svetu.

 

Mladinka: JAGODA TKALEC iz Strelskega društva Dušan Poženel Rečica pri Laškem

Članica SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem, Jagoda Tkalec, je v svoji zadnji mladinski sezoni drugič zapored osvojila laskavi naziv najboljše strelke leta. Jagoda je bila sicer do zdaj že štirikrat razglašena za najboljšo strelko leta in sicer po enkrat še v kadetski in pionirski konkurenci. Jagoda je bila letos zelo uspešna tako z zračno kot tudi z malokalibrsko pištolo na domačih in mednarodnih tekmovanjih. Najboljši dosežek v sezoni je dosegla z visokim 11. mestom na EP v Bakuju s pištolo na 25m. Dobro streljanje je potrdila tudi na domačem EP v Mariboru, kjer je z zračno pištolo osvojila 17. mesto in le za tri kroge zgrešila finale. Na mladinskem SP v Suhlu pa je s pištolo na 25m osvojila 53. mesto. Jagoda je ob tem v sezoni dosegla še tri državne rekorde in bila na številnih tekmovanjih zelo konkurenčna oziroma tudi boljša od svojih starejših reprezentančnih kolegic. Na DP z zračno pištolo je med članicami osvojila naslov državne podprvakinje, dosežek pa je ponovila tudi z malokalibrsko pištolo na 25m. Jagoda je trdno odločena in prepričana, da bo z dobrimi dosežki nadaljevala tudi v članski konkurenci.

 

Mladinec: JOŽE ČEPER iz Strelskega društva Vremščica Vremski Britof

Član Strelskega društva Vremščica iz Vremskega Britofa, Jože Čeper, si je v svoji zadnji mladinski sezoni v letu 2017 priboril še tretjo lovoriko najboljšega strelca v Sloveniji. Jože je letos zablestel v polnem sijaju, saj je nanizal odlične uvrstitve na treh velikih tekmovanjih. Najprej je na domačem EP z zračnim orožjem v Mariboru za finalisti zaostal za tri kroge in osvojil 18. mesto. Sledil je nastop na mladinskem SP v nemškem Suhlu, kjer je z zračno pištolo osvojil 22. mesto, še boljše pa se je odrezal v svoji paradni disciplini z malokalibrsko pištolo na 25m, kjer je osvojil visoko 8. mesto, z le dvema krogoma zaostanka za odličjem, ob tem pa je za tri kroge izboljšal svoj osebni in obenem tudi državni rekord. Vrhunec sezone pa je sledil le mesec dni kasneje, ko je na EP v Bakuju z enakim rezultatom kot tretjeuvrščeni in le s krogom slabšim dosežkom od evropskega podprvaka, osvojil peto mesto. Jože je ob tem osvojil še naslov državnega prvaka z zračno pištolo in pištolo na 25m, naslov državnega podprvaka s pištolo na 50m in članski naslov državnega prvaka s hitrostrelno pištolo na 25m. Ob teh izjemnih dosežkih je Jože izboljšal kar šest državnih rekordov v treh različnih disciplinah, za kar si s trenerjem Andrejem Brunškom zaslužita veliko priznanje.

 

Kadetinja: KATARINA FEVŽER iz Strelskega društva Slovenske Konjice

Članica SD Slovenske Konjice, Katarina Fevžer, ima za sabo odlično sezono, v kateri je osvojila dvojni naslov državne podprvakinje z malokalibrsko puško leže in v trojnem položaju. Zelo izstopajoči pa so tudi njeni trije državni kadetski rekordi z malokalibrsko puško. Zraven tega pa je osvojila še srebrno odličje v skupnem seštevku državne kadetske lige s puško. Katarina Fevžer je prvič osvojila laskavi naslov najboljše strelke leta, kar je lepo priznanje za številne ure strelskega treninga, ki jih opravi.

 

Kadet: RENE MAČEK iz Strelskega društva Trap Štefan Kovač Murska Sobota

Rene Maček, strelec s puško šibrenico in član SD Trap Štefan Kovač Murska Sobota, gre po očetovih strelskih stopinjah, v letošnjem letu pa je osvojil svoj prvi naslov najboljšega strelca leta. Njegova sezona je bila zaznamovana s številnimi državnimi rekordi, ki jih je dosegal predvsem v kadetski in mladinski konkurenci v dvojnem trapu. Na državnem prvenstvu v trapu je osvojil bronasto odličje. Z reprezentanco je nastopal na EP v Bakuju, kjer je osvojil 19. mesto, na mladinskem svetovnem pokalu v italijanskem Porpettu pa si je priboril 39. mesto.  

 

Pionirka: SARA SLAK iz Strelskega društva Grosuplje

Med pionirkami je svoj prvi naslov najboljše strelke leta osvojila članica SD Grosuplje. Sara Slak strelja z zračno in malokalibrsko puško, v obeh disciplinah pa je na obeh državnih prvenstvih v letu 2017 osvojila dve srebrni odličji. Z zračno puško je osvojila naslov državne podprvakinje v posamični konkurenci, zraven tega pa je osvojila še ekipno zlato. Naslov državne podprvakinje pa si je priborila tudi z malokalibrsko puško v trojnem položaju. Z odličnim streljanjem pa se je Sara dokazovala tudi v državni pionirski ligi oz. pokalu prijateljstva, kjer je slavila kar na petih od šestih tekem, s svojo ekipo pa je bila nepremagljiva vseh šest tekem. Tudi Sara se zaveda, da lahko takšne rezultate dosega samo z vztrajnim in marljivim delom.

 

Pionir: NIK MATEK iz Strelskega društva Dušan Poženel Rečica pri Laškem

V pionirski konkurenci je rekordni četrti zaporedni naslov najboljšega pionirja leta osvojil član SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem. Nik Matek zadnjh pet let zelo uspešno tekmuje s serijsko zračno in malokalibrsko puško, s katerima je v letu 2017 osvojil vse tri naslove državnega prvaka med posamezniki! Ob tem pa je v državni pionirski ligi oz. pokalu prijateljstva osvojil še naslov ligaškega podprvaka z eno zmago in še dvema uvrstitvama na stopničke.

 

 

Priznanje za najboljše društvo v letu 2017:

 

Društvo: Strelsko društvo GROSUPLJE

Naslov najboljšega strelskega društva leta je vnovič osvojilo Strelsko društvo Grosuplje, ki je z dobrimi dosežki svojih varovancev in številnih reprezentantov, premagalo svoje konkurente. 

 

 

Priznanja za športne dosežke:

 

 

Bronasto plaketo:

 

SD TRZIN

 

za EDR mlajše pionirke s serijsko zračno puško 10m (Pika Pezdir, Lana Prostran, Nika Stjepanovič) s 547 krogi

 

SD MESTO LJUTOMER

 

za EDR kadetinje z zračno puško 10m (Kristina Žižek, Antonija Kosi, Brina Stajnko) s 1194,9 krogi

 

SD GROSUPLJE

 

za EDR kadetinje s puško 50m leže (Olja Kolenc, Najla Durdžić, Zala Katarinčič) s 1767,8 krogi

 

 SK BREŽICE

 

za EDR kadetinje z zračno pištolo 10m (Sara Ščuri, Pia Srpčič, Nasiha Žilić) s 1067 krogi

 

 SD DUŠAN POŽENEL REČICA PRI LAŠKEM

 

za EDR kadeti s pištolo 25m (Dejan Jager, Tilen Trkulja, Timon Lukež) s 1443 krogi

 

ANJA PREZELJ

 

za DR kadetinje z zračno pištolo 10m s 378 krogi

BLAŽ KUNŠEK

 

za FDR člani z zračno pištolo 10m z 235,9 krogi

 

 

za FDR člani s pištolo 50m z 226,5 krogi

DENIS BOLA UJČIČ

 

za FDR članice z zračno pištolo 10m z 228,1 krogi

DOMEN JARNI

 

za FDR mladinci z zračno puško 10m z 245,4 krogi

 

 

za FDR člani z zračno puško 10m z 245,4 krogi

ERIK KANDARE

 

za DR mladinci s puško 50m trojni položaj s 1151 krogi

 

 

za IDR mladinci s puško 50m trojni položaj s 1151 krogi

JAGODA TKALEC

 

za FDR mladinke z zračno pištolo 10m z 229,3 krogi

 

 

za FDR članice z zračno pištolo 10m z 229,3 krogi

 

 

za FDR mladinke z zračno pištolo 10m z 231,9 krogi

JERNEJ ŽIŽEK

 

za FDR člani s puško 50m leže z 245,0 krogi

KATARINA FEVŽER

 

za DR kadetinje s puško 50m leže s 607,4 krogi

 

 

za DR kadetinje s puško 50m leže s 608,9 krogi

 

 

za DR kadetinje s puško 50m trojni položaj s 569 krogi

KATJA VODEB

 

za FDR članice z zračno pištolo 10m z 232,8 krogi

KEVIN VENTA

 

za FDR člani z zračno pištolo 10m z 239,4 krogi

KLAVDIJA JEROVŠEK

 

za DR mladinke z zračno puško 10m s 415,8 krogi

MATEVŽ PIVK

 

za DR kadeti z zračno puško 10m s 410,8 krogi

NIKA SKUBIC

 

za DR cicibanke s serijsko zračno puško 10m s 186 krogi

PATRIK JAKOPIČEK

 

za DR kadeti s puško 50m trojni položaj s 555 krogi

PETER TKALEC

 

za DR člani s hitrostrelno pištolo 25m s 559 krogi

SAŠA MARIJA RATNIK

 

za FDR članice z zračno puško 10m z 251,0 krogi

SONJA BENČINA

 

za FDR članice z zračno puško 10m z 246,4 krogi

URŠKA HRAŠOVEC

 

za DR kadetinje z zračno puško 10m s 412,1 krogi

 

 

za DR kadetinje z zračno puško 10m s 414,2 krogi

ŽAN KELENC

 

za FDR člani z zračno puško 10m z 245,9 krogi

ŽIVA DVORŠAK

 

za FDR članice z zračno puško 10m z 247,9 krogi

 

 

za DR članice s puško 50m leže s 620,0 krogi

 

DENIS VATOVEC

 

za FDR člani trap z rezultatom 42 zadetih letečih tarč

 

 

za FDR člani trap z rezultatom 47 zadetih letečih tarč

MATJAŽ LEPEN

 

za FDR člani trap z rezultatom 42 zadetih letečih tarč

IVAN KRKAČ

 

za FDR člani dvojni trap z rezultatom 66 zadetih letečih tarč

RENE MAČEK

 

za DR mladinci dvojni trap z rezultatom 104 zadetih letečih tarč

 

 

za FDR mladinci trap z rezultatom 37 zadetih letečih tarč

 

 

za DR kadeti dvojni trap z rezultatom 104 zadetih letečih tarč

 

 

za FDR mladinci dvojni trap z rezultatom 36 zadetih letečih tarč

 

 

za DR mladinci dvojni trap z rezultatom 105 zadetih letečih tarč

 

 

za DR kadeti dvojni trap z rezultatom 105 zadetih letečih tarč

IVO KOMPAN

 

za DR člani dvojni trap z rezultatom 125 zadetih letečih tarč

 

 

Srebrno plaketo:

 

JOŽE ČEPER

5. mesto na EP 2017 Baku (AZE), s pištolo 25m

 

 

za FDR mladinci z zračno pištolo 10m z 237,3 krogi

 

 

za FDR člani z zračno pištolo 10m z 237,3 krogi

 

 

za DR mladinci pištola 25m s 577 krogi

 

 

za DR mladinci pištola 25m s 580 krogi

 

 

za DR mladinci s hitrostrelno pištolo 25m s 509 krogi

 

 

za FDR mladinci s hitrostrelno pištolo 25m z 12 točkami

 

LIA LAZAR

6. mesto na SP v Osijeku (CRO), z match samostrelom 10m, U23

 

 

za FDR mladinke z zračno puško 10m z 223,9 krogi

 

 

 

za FDR mladinke z zračno puško 10m z 245,2 krogi

 

 

 

za FDR mladinke z zračno puško 10m z 246,0 krogi

 

 

 

za DR mladinke s puško 50m trojni položaj s 581 krogi

 

 

 

Zlato plaketo:

 

 

JASMINA MAČEK

2. mesto na EP 2017 Baku (AZE), v trapu mešani pari

TOMAŽ BLAZINŠEK

2. mesto na EP 2017 Baku (AZE), v trapu mešani pari

 

RAJMOND DEBEVEC

2. mesto na EP 2017 Baku (AZE), s puško 300m leže, ekipno

3. mesto na EP 2017 Baku (AZE), s puško 300m leže

4. mesto na EP 2017 Baku (AZE), s standardno puško 300m

 

 

za IDR člani s standardno puško 300m s 583 krogi

 

 

za IDR člani s puško 300m leže s 598 krogi

 

 

za DR člani s puško 300m leže s 599 krogi

 

 

za DR člani s puško 300m trojni položaj s 1182 krogi

 

 

za IDR člani s puško 300m leže s 599 krogi

 

ROBERT MARKOJA

2. mesto na EP 2017 Baku (AZE), s puško 300m leže, ekipno

4. mesto na SP v Osijeku (CRO), z match samostrelom 30m, stoje

5. mesto na SP v Osijeku (CRO), z match samostrelom 30m, kombinacija

 

DUŠAN ZIŠKO

2. mesto na EP 2017 Baku (AZE), s puško 300m leže, ekipno

 

 

 

Priznanja za organizacijsko delo v SZS prejmejo:

 

 

Bronasto plaketo:

 

ANDREJ BRUNŠEK, SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem

za dolgoletno uspešno strokovno delo v strelstvu

 

 

 Zlato plaketo:

 

DARIJ BAN, Strelski klub Izola

za dolgoletno uspešno strokovno delo v strelstvu

 

Strelsko društvo SVEČINA

ob 40-letnici delovanja

 

Strelsko društvo LESKOVEC

ob 30-letnici delovanja

 

Strelsko društvo I. POHORSKI BATALJON RUŠE

za vzorno pripravo in izvedbo Evropskega prvenstva v streljanju z zračnim orožjem 10m Maribor 2017

 

 

 

V strelski sezoni 2016/17 je bilo doseženih 65 novih (od tega 5 izenačenih) državnih rekordov.

Slovenska reprezentanca je v ekipni razvrstitvi dosegla 5 novih državnih rekordov:

 

za EDR mladinke z zračno puško 10m (Urška Hrašovec, Lia Lazar, Suzana Lukić) s 1227,5 krogi

 

za EDR mladinke z zračno pištolo 10m (Jagoda Tkalec, Anja Prezelj, Pia Srpčič) s 1111 krogi

 

za EDR člani s puško 50m leže (Rajmond Debevec, Robert Markoja, Žan Kelenc) s 1860,5 krogi

 

za EDR članice s puško 50m trojni položaj (Živa Dvoršak, Urška Kuharič, Klavdija Jerovšek) s 1735 krogi

 

za EDR člani s hitrostrelno pištolo 25m (Peter Jenko, Peter Tkalec, Andrej Brunšek) s 1599 krogi

 

 

Attachments:
Download this file (20171213_StrelecLeta.pdf)Statistika Strelec leta 2016-2017[ ]736 kB
Joomla templates by a4joomla