Obvestila Komisije za organizacijo, kadre in promocijo (KOKP) SZS:

 

Registracije tekmovalcev in podaljšanje tekmovalnih licenc v novi strelski sezoni 2021/22
 
Skladno s sklepom Komisije za organizacijo, kadre in promocijo SZS in Pravilnikom o registraciji tekmovalcev v SZS članice SZS obveščamo, da bo postopek podaljšanja registracij potekal enako kot doslej, s pomočjo spletne aplikacije ePrijave SZS  najkasneje do sobote 2.10.2021 do 24.00 ure 
 
Naprošamo članice SZS, da že zdaj v začetku sezone podaljšajo tekmovalne licence vsem svojim tekmovalcem, ki imajo namen tekmovati v sezoni 2021/22, saj nam bo to v veliko pomoč pri izvedbi postopka v letošnji sezoni.
 
Prijavni obrazec za nove tekmovalce SZS 2-08- PRIJAVA ZA VPIS V REGISTER TEKMOVALCEV je priložen in je dosegljiv tudi na spletni strani SZS ( http://www.strelska-zveza.si/index.php/obrazci-szs ), za katerega priporočamo, da si ga vsak posameznik shrani na računalnik iz ga izpolni v wordu, saj je obrazec elektronsko prilagojen in mu bo ponudil več možnosti za lažje izpolnjevanje. Članice SZS prosimo, da k individualnim prijavnim obrazcem priložijo še skupni seznam vseh tekmovalcev za registracijo v sezoni, ki vam ga prav tako pošiljamo v prilogi tega sporočila.
 
Hkrati vas pozivamo, da nam prijave za vpis v register tekmovalcev SZS do navedenega roka dostavite tudi za vse tiste tekmovalce SZS, za katero smo vas v preteklih dneh z ločenim obvestilom seznanili o pomanjkljivostih oz. nepopolnosti podatkov na obstoječih obrazcih, ki skladno z določbami o varovanju osebnih podatkov (GDPR) morajo biti dopolnjeni. Prosimo vas za dosleden vpis vseh zahtevanih podatkov, saj v nasprotnem primeru takšnim tekmovalcem ne bomo mogli podaljšati tekmovalnih licenc. 
 
Prestopni rok do 2.10.!
Članice SZS obveščamo, da se je danes 20.9. pričel prestopni rok in se bo končal 2.10. Zamuda roka pri posredovanju potrebne dokumentacije za prestop bo rezultirala v neuspešnem prestopu strelca/strelke v drugo društvo.
 
 
Predlogi za priznanja za zaslužne strelske delavce in športno potezo leta 2021
Komisija za organizacijo, kadre in promocijo SZS poziva vse članice SZS, da v skladu s Pravilnik_o_priznanjih_in_nagradah_SZS posredujejo svoje predloge za prejemnike priznanj SZS v letu 2021. Pisne predloge s popolno obrazložitvijo o primernosti kandidata za priznanje pošljite na SZS najkasneje do ponedeljka 25.10.2021.
 
Tekmovalni sistem SZS z zračno puško in pištolo 10m v novi sezoni 2021/22
Štartne številke registriranih tekmovalcev SZS bodo objavljene od petka 15.10. na spletni strani SZS in si jih pred prvimi tekmovanji natisnite za svoje tekmovalce.

 
O podrobnostih tekmovalnega sistema v novi sezoni vas bomo obvestili v nadaljevanju. Danes pa je bilo na seji Strokovnega sveta SZS, skladno s predlogom Komisije za puško, pištolo in samostrel SZS in v luči preventivnih ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusne bolezni Covid-19, odločeno, da bodo ligaška tekmovanja v 1.A in 1.B Državni ligi 10m znova potekala po prilagojenem sistemu dvobojev, tekmovanja mlajših kategorij pa bodo potekala v okviru regij. Več podrobnosti pa v nadaljevanju, ko bodo s strani KPPS pripravljena tudi ustrezna pravila.
 
Sestava 1.A in 1.B Državne lige za sezono 2021/22
KPPS je podelila tekmovalne licence prvoligašem za novo sezono 2021/22 na podlagi uvrstitve v pretekli sezoni in rezultatov kvalifikacij za 1.B DL. Sestavo vam pošiljamo v prilogi tega sporočila. Rok za odpoved sodelovanja v 1. DL je 25.9.2021. 
Hkrati vas obveščamo, da je KPPS sprejela sklep, da se pri uvrstitvah v 1.A in 1.B DL v sezoni 2020/21 ne bo upošteval pogoj iz 3. člena Pravilnika o tekmovanju z zračno puško in pištolo za Pokal Slovenije glede sodelovanja mlajših kategorij, saj zaradi omejitev, ki jih je povzročila epidemija Covid-19 niso bili izvedeni vsi krogi DL v teh kategorijah.
 
Vsem udeležencem državnih prvenstev v mesecu septembru čestitamo za uspešne nastope, osvojena odličja in za dober zaključek zahtevne strelske sezone 2020/21. 
 
Za morebitna dodatna pojasnila smo vam na razpolago in vas športno pozdravljamo
--
Simeon Gönc
Sekretar / Secretary General
Joomla templates by a4joomla