Prvi krog lige trap na vzhodu zmaga ekipe TŠK na zahodu IBI

V prvem krogu lige trap Strelske zveze Slovenije sta se turnirja izvedla v Rakičanu in Kazljah.

Liga trap vzhod finalisti

Na vzhodu je v sončnem, a vetrovnem vremenu, zmagala ekipa gostitelja SD Trap Š. Kovač M. Sobota s 189 zadetki, pred SD Rudar Globoko s 181 in SD Trap Ormož s 173 zadetki.V posamični konkurenci je v prvi ligi zmagal dvakratni olimpijec Boštjan Maček (Š. Kovač M. Sobota), ki je vodil že pred finalom, ko je v kvalifikacijah zadel 68 tarč. Pred finalom sta mu sledila Evgen Pap (Š. Kovač M. Sobota) in Tadej Kostanjevec (Radgona), oba s 64 zadetki. Po finalu sta zasedla peto in šesto mesto. Na drugo mesto se je iz četrtega povzpel Tomaž Blazinšek (Ormož), tretji pa je bil Mišo Rakuša (Poetovio).

V drugi ligi je zmagal Jernej Suša (Rudar Globoko) pred klubskim kolegom Miroslavom Podpadcem in Renejem Mačkom (Š. Kovač M. Sobota). V mladinski konkurenci je zmagal Rene Maček pred Sašom Hrovatom (SK Kunšperk) in Matijo Štarklom (Rudar Globoko).

Na zahodu si je zmago v ekipni konkurenci priboril TK Ilirska Bistrica s 173 zadetki, pred TK Brda, ki so zadeli 167 krat in SD Vrhnika z istim končnim rezultatom, a slabšo zadnjo serijo. Posamezno je v prvi ligi zmagal naš nekdanji olimpijec Andraž Lipolt (Ilirska Bistrica), ki je premagal Denisa Vatovca (Vrhnika), vodečega pred finalom z 68 zadetki ter Iva Kompana (Ilirska Bistrica).

V drugi ligi je slavil veteran Robert Delorenzo (Olimpija) pred Diegom Lazarjem (LZ Koper) in Žigo Juretičem (ZLD Gorica). Med mladinci je prvo mesto zasedel Anže Puc (Svoboda) pred Markom Boškinom in Tio Burja.

Milan Svetec

Joomla templates by a4joomla