Začela se je 1. Državna liga mladih z zračno puško in pištolo 10m

Z odprtjem šol je posijal žarek sonca tudi v obšolska dogajanja. Odprla so se številna prej zaprta strelišča in Strelska zveza Slovenije je uspela takoj pripraviti tekmovalni razpored. Če sistem 1. Državne lige članic in članov letos poteka po sistemu dvobojev, pa je izvedba 1. mladinske lige zaupana regijskim organizacijam. Kljub večjim sistemskim prilagoditvam, posredovani rezultati kažejo, da so se klubi med seboj dobro uskladili in dogovorili in tekme izpeljali brez posebnih pretresov. Veliko število udeležencev na začetku pa tudi kaže, da klubom in njihovim strelcem trenutna obvezna testiranja ne predstavljajo previsoke ovire in da komaj čakajo na nadaljevanje treningov in tekem.

Zračna puška:

Med mladinci aktualni prvak Luka Lukić za streljaj boljši od Jureta Sočiča

Državni reprezentanti in reprezentantke so že na prvem turnirju pokazali svojo formo in dokazali, da so reprezentančne priprave, ki jih je v začetku leta organizirala SZS, uspešno izkoristili za grajenje kondicije in tehnike. Med mladinci se je bil tesen boj za prvo mesto, saj je prvouvrščeni Luka LUKIĆ (SD Trzin) z rezultatom 617,4 le za 0,3 kroga premagal Jureta SOČIČA (ŠSD Murska Sobota). Tretji je bil Ernest Eman BABAČA (SD Triglav Javornik – Koroška Bela) z rezultatom 612,3.

Med mladinkami Katarina Fevžer in Teja Medved z najboljšima rezultatoma 1. turnirja

Še boljšo pripravljenost so pokazale mladinke, ki so na prvih treh mestih prav tako precej izenačene. Najboljši rezultat je pristreljala Katarina FEVŽER (SD Slovenske Konjice) s 619,0 kroga. Slab krog za njo se je z rezultatom 618,1 uvrstila Teja MEDVED (SD Trzin), na tretje mesto pa Sara SLAK (SD Grosuplje) z rezultatom 616,7.

Ekipni prvaki Trzina suvereno začeli novo sezono s prepričljivo zmago

Najboljšo ekipo med štiriindvajsetimi so sestavili SD Trzin (Teja MEDVED, Aljaž KERLATEC in Luka LUKIĆ) s 1838,3 kroga ter tako za kar 22 krogov prehiteli drugouvrščeno ekipo SD Grosuplje (Laura ERJAVEC, Olja KOLENC in Sara SLAK), ki so pristreljali 1816,3 kroga. Med njimi in tretjeuvrščeno ekipo SD Olimpija (Blaž LUŽAR, Jernej KUŠAR in Alja BRAČUN) pa je bilo le 1,9 kroga razlike.

Zračna pištola:

Sara Scuri

Brežičanka Sara Ščuri do uvodne zmage s 553 krogi

Najmanj tekmovalk je bilo v konkurenci mladink na pištoli. Najbolje se je izkazala Sara ŠČURI (SK Brežice) s 553 krogi, kar je bil drugi najboljši rezultat med vsemi. Ostale tekmovalke so tokrat pokazale nekoliko slabšo pripravljenost, saj je Nina BOGŠA (SD Jože Kerenčič Miklavž) na drugem mestu za Saro zaostala z rezultatom 528 za 25 krogov. Še 5 krogov manj je na tretjem mestu zadela Svjetlana Petkovič (SD Policist).

Škofjeločan Sebastjan Kordiš še z drugo zaporedno zmago v sezoni

Tudi s pištolo so strelci na prvem turnirju pokazali vzpodbudne rezultate. Prvo zmago v mladinski konkurenci je med fanti zabeležil Sebastjan KORDIŠ (SD Škofja Loka) s 557 krogi in odlično predzadnjo serijo 97 krogov. Sebastjan nadaljuje odlično začeto sezono, ki jo je le vikend pred tem začel s premiernim nastopom in zmago v 1.B ligi. Za polnih 10 krogov je prehitel Marsela KRAJNCA (SK Ptuj) z rezultatom 547 krogov. Le krog slabši je bil Žiga ANDOLJŠEK (SK Moris – Kočevska Reka – Kočevje) na tretjem mestu s 546 krogi.

Ekipno slavje Škofjeločanov pred Sevničani in Brežičani

ekipa mladincev Škofja Loka

Ekipno je s pištolo tekmovalo 7 društev. V novih trenirkah so se najbolje izkazali strelci SD Škofja Loka (Ožbej MESEC KOŠIR, Petja SMIRNOV in Sebastjan KORDIŠ) s skupno 1593 krogi. Na drugem mestu so z 20 krogi manj in rezultatom 1573 pristali SD Marok Sevnica (Aleš Mitja JANC, Liam KOVAČIČ in Miha JANC), na tretjem pa s še 21 krogi manj in rezultatom 1552 SK Brežice (David BRATANIČ, Lara ZORKO in Sara ŠČURI).

Sonja Benčina

Joomla templates by a4joomla