Začetek trap sezone 2021 v Pokalu SZS

 

Na strelišču SD Trap Štefan Kovač M. Sobota v Rakičanu, je 13. in 14. marca potekal prvi pokal discipline trap Strelska zveza Slovenije  sezone 2021. Na tekmovanju se je zbralo 24 strelcev in v slabših vremenskih razmerah so bili doseženi nekoliko nižji rezultati kot običajno.

 

Finalisti Pokala SZS

Pred finalom je vodil Denis Vatovec (Vrhnika) s 111 zadetki, pred Žanom Šfiligojem (Brda) s 107, Tomažem Blazinškom (Ormož) in Tadejem Kostanjevcem (Radgona) s po 106 zadetki, peti je bil Miroslav Podpadec (Rudar Globoko) s 103 zadetki, šesti pa Boštjan Maček (Š. Kovač M. Sobota) s 101 zadetkom.

 

Tadej Kostanjevec zmagovalec finala Pokala SZS

 

Tadej Kostanjevec zmagovalec 1.turnirja Pokala SZS

V finalu se je prvi poslovil Tomaž Blazinšek in osvojil končno šesto mesto, peti je bil na koncu Žan Šfiligoj, ostali tekmovalci so bili po rezultatih blizu skupaj in v tretji fazi izločanja je ostal na četrtem mestu Miroslav Podpadec. Nadaljevali so trije, Maček in Kostanjevec sta bila poravnana, Vatovec pa je vodil za dva zadetka. V naslednji seriji petih strelov je Maček zgrešil dvakrat in se moral zadovoljiti s tretjim mestom, Kostanjevec in Vatovec pa sta nadaljevala s streljanjem za osvojitev prvih dveh mest. Vatovec, prej zelo suveren, je v končnici nekoliko popustil in Zmaga je pripadla Kostanjevcu, ki je tako zabeležil prvo zmago na prvem domačem tekmovanju v tej sezoni. Naslednje tekmovanje bo prvi krog lige trap, ki bo 27. marca.

 

 

Milan Svetec

 

Rezultati

Joomla templates by a4joomla