Dolgo pričakovan pričetek strelske sezone je tu 

Minil je čas prisilnega tekmovalnega posta zaradi Epidemije koronavirusne bolezni Covid-19, katerega smo v SZS bili deležni vse od oktobra. Kot je razvidno iz rezultatov so kljub začetku tekmovalne sezone rezultati zelo dobri, padel je tudi najvišji rezultat z zračno pištolo. Nov tekmovalni sistem prvoligaških dvobojev s ciljem zmanjšati številčno prisotnost na streliščih je bil sprejet z zadovoljstvom, kljub nekaterim začetniškim administrativnim težavam pa so vsi organizatorji tekmovanje izpeljali zadovoljivo. Strelska zveza iz vseh tekmovališč zbere rezultate za skupno točkovanje in prezentacijo. Pokazala se je tudi inovativnost SD Olimpija, katera je dvoboj v živo prenašala na FB profilu. Nadejamo se, da bo takšno inovativnost prevzelo za kakšno društvo kar bi z objavami v spletnih medijih omogočilo dodatno zanimanje in bistven dvig popularizacije strelskega športa.

 

1.A državna liga

Jože Čeper z rekordnim dosežkom z zračno pištolo

Jože ČEPER je skupaj z močnima sotekmovalcema na domačem strelišču SD Dušan Poženel Rečica prispeval znaten delež k rezultatu za visoko zmago nad nasprotniki iz Trzina. Rezultat 590 krogov z 28 notranjimi desetkami je najvišji rezultat, kateri je bil dosežen v članski kategoriji in v kolikor bi se rekordi priznavali to pomenil tudi nov kvalifikacijski državni rekord. Drugi rezultat 576 krogov je dosegel Jožetov sotekmovalec Peter TKALEC, tretjega pa Sašo STOJAK iz SK Ptuj na domačem strelišču.

Turnir na Ptuju

Ekipno so v šestih dvobojih po vseh šest točk pobrale tri domače ekipe, kot gosti pa so se najbolje izkazali Grosupeljčani, kateri so domačinom iz SK Brežice odščipnili kar pet točk. V skupni razvrstitvi so po skupinah v vodstvu ekipe SD Dušan Poženel Rečica, SK Ptuj in SD Lotrič Železniki.

 

Reprezentantke s puško z rezultati, ki so blizu lanskega povprečja

V 1.A ligi so se z dobrimi rezultati izkazale reprezentantke, ter tudi v tej sezoni močno prekašajo rezultate članov, saj so v deseterici le trije, najboljši pa je na sedmem mestu. Še najbolj se je lanskemu povprečju na 0,5 kroga približala zmagovalka današnjih dvobojev Živa DVORŠAK iz SD Olimpija z zadetimi 627,0 kroga. Drugo uvrščena Klavdija JEROVŠEK iz SD Grosuplje je lansko povprečje izboljšala za dva kroga z doseženimi 626,9 krogi, tretja Urška KUHARIČ iz SD Kovinar Ormož pa z zadetimi 624,0 kroga slabša kar za 4,7 kroga od povprečja lanske sezone, katere je bila zmagovalka.

1855,5 kroga kot najboljši rezultat dvobojev in šest točk proti SD Kamnik je pripadlo ekipi SD Olimpija. Tu so bili domačini zelo uspešni, saj je kar pet ekip osvojilo po vseh šest točk in ena po pet. Po skupinah so v vodstvu še SD Kovinar Ormož in SD Trzin.

 

1.B državna liga

Do vodstva v I.B državni ligi s pištolo Sebastjan Kordež

Sebastjan KORDEŽ iz SD Škofja Loka je na svojem premiernem nastopu v I.ligi nadgradil povprečen rezultat 538,8 kroga iz lanske mladinske lige, ko je za las zgrešil skupno tretje mesto in se z najboljšim rezultatom prvega kroga lige 559 krogov zavihtel na vrh razpredelnice.  Lanskoletna zmagovalka lige Denis BOLA UJČIČ je v lanskem rezultatskem povprečju tokrat z zadetimi 557 krogi dosegla drugi rezultat in tretjega z enakim rezultatom Aleksander OŠEP iz SD Mrož Velenje.

Ekipi SD Mrož Velenje in SD Gorjanci sta na domačem strelišču z izkupičkom vseh šestih točk v svoji skupini v vodstvu. V skupini A pa s petimi točkami v gosteh pri postojnskih strelcih  vodijo iz SD Kovinar Ormož.

 

 V 1.B ligi s puško z izjemo ene ekipe vse do točk

S puško so bile ekipe 1.B lige bolj izenačene, saj so z izjemo novincev v ligi SD Celjska četa Mala Breza vse ekipe nasprotnikom odščipnile kakšno točko. Z vsemi šestimi točkami je povedla v skupini B ekipa SD Mesto Ljutomer, v skupini C ekipa SD Franc Lešnik Vuk Hotinja vas z osvojenimi petimi točkami v gosteh pri SD Koloman Flisar Tišina in SD Postojna v skupini A.

Lansko sezono skupno tretje uvrščeni Mitja ČERNI iz SD Gančani je s 614,5 krogi prevzel vodstvo v ligi. Anamaria CVIKL iz SD Dolič je kot lanska tretje uvrščena kadetinja morala vskočiti kot rezerva prvi ekipi in se odlično znašla tudi v članski konkurenci, saj je dosegla drugi rezultat 613,6 kroga. Klavdija PUFIČ iz SD Franc Lešnik Vuk je z dobro popotnico lanskega leta s skupnim osvojenim drugim mestom tudi letos s tretjim rezultatom uspešno na poti k ponovitvi lanskih dosežkov. V ligi pa smo pogrešali predlanskega zmagovalca in lanskega osvajalca treh zmag na treh nastopih Madžara Somogyja, kateri naj bi bil sicer službeno zadržan, vendar tudi ostalih tekmovalcev iz te države zaradi problemov ob prehajanju državne meje ni bilo.

 

 

Peter Golob

 

Rezultati

 

 

 

Joomla templates by a4joomla