Svetovni ISSF pokal Kairo

 

04.05.2021

Še ena visoka uvrstitev v Egiptu – Slovenci četrti v ekipnem tekmovanju

WC KairoV Kairu je potekalo tudi premierno ekipno tekmovanje na ISSF svetovnem pokalu, kjer so v konkurenci upoštevali tekmovanje v posamični konkurenci treh posameznikov (ki so morali biti izbrani že v naprej), danes pa so trije člani ekipe streljali še po dve seriji v konkurenci. Prve štiri ekipe so se uvrstile v boj za ekipne medalje. Slovenci so po nekoliko slabšem začetku, končali na četrtem mestu in se uvrstili v boj za bronasto medaljo. Tam jih je v dvoboju čakala ekipa domačinov. V dvoboju za medaljo je bilo videti, kot da pravil ne obvladajo niti sodniki. Po četrti seriji po pet strelov za vsakega člana ekipe, so bili tekmeci poravnani z istim številom točk. Najprej je bilo povedano, da bodo streljali še eno serijo, nato pa so si premislili in je šlo takoj za razstreljevanje. Prva tekmovalca vsake ekipe sta zadela, drugi tekmovalec domače ekipe pa je zgrešil tarčo, a s protestom dosegel pregled zadetka v počasnem posnetku. Zadetek, ki so ga videli le domači strelci in domači sodniki, je odločil tekmovanje, saj je v tretjem paru naš tekmovalec zgrešil tarčo.

Ne glede na nekoliko slab priokus na koncu, so naši strelci na tem svetovnem pokalu pokazali dobro pripravljenost, kljub zgodnjemu začetku sezone. Zato smo lahko s prikazanim zadovoljni.

 

02.03.2021

Boštjan Maček v finalu 4.

Danes se je v egiptovskem Kairu nadaljeval svetovni pokal v streljanju na leteče tarče, kjer naši strelci nastopajo v disciplini trap. Po prveBoštjan Maček New Delhim dnevu je bil najvišje uvrščen slovenski strelec, Boštjan Maček (Š. Kovač M. Sobota), ki je za vodilnim zaostajal za tri zadetke. V prvi seriji drugega dne tekmovanja je zadel 22 letečih ciljev in malo je bilo upanja, da poseže po visoki uvrstitvi. Vendar pa je slovenski šampion zbral vso svojo energijo, motivacijo in izkušnje ter v zadnji seriji zadel vseh 25 tarč, kar ga je ponovno uvrstilo med upajoče na nastop v finalu. Malo športne sreče je tokrat botrovalo temu, da se je Boštjan na koncu znašel pred razstreljevanjem za finale in se uspešno uvrstil vanj. Na koncu je zasedel odlično četrto mesto in s tem izboljšal dosedanjo svojo najboljšo uvrstitev na svetovnih pokalih.

 

Ostali naši so streljali nekako v višini povprečnega rezultata prvega dne. Denis Vatovec (Vrhnika) je s 113 zadetki zasedel 24. mesto, Tadej Kostanjevec (Radgona) je bil s 112 zadetki 28., Ivan Krkač (Kunšperk) pa je s 111 zadetki zasedel 30. mesto.

 

V kategoriji tekmovalcev za MQS je Tomaž Blazinšek (Ormož) dosegel 111 zadetkov, Aleš Hozjan (Vrhnika) pa 101.

 

 

01.03.2021

Reprezentanca trap

 

V egiptovskem Kairu so s tekmovanji na svetovnem pokalu v disciplinah na leteče tarče pričeli tudi slovenski tekmovalci, ki nastopajo v disciplini trap. Tekmovanja se udeležuje šest predstavnikov Strelska zveza Slovenije: Boštjan Maček (Š. Kovač M. Sobota), Denis Vatovec (Vrhnika), Tadej Kostanjevec (Radgona), Ivan Krkač (Kunšperk), Tomaž Blazinšek (Ormož) in Aleš Hozjan (Vrhnika). Pod vodstvom selektorja Nika Mejaša, so po prvem dnevu s športno srečo nekoliko slabše obdarjeni, dosegli solidne rezultate. Najboljši med šesterico, Boštjan Maček, se je s tremi zadetki zaostanka, uvrstil na 11. mesto. V drugi seriji je zadel vseh 25 tarč, v preostalih dveh pa po 23. Drugo mesto med našimi zaseda Tadej Kostanjevec na 20. mestu. Zadel je skupno 69 tarč, v zadnji tretji seriji, vseh 25. Na 28. mestu je Ivan Krkač z 68 zadetki ter na 31. mestu Denis Vatovec s 66 zadetimi tarčami. Denis je imel v prvi seriji smolo z (ne)vidnostjo tarč in jih zadel samo 18. V ostalih dveh serijah je zgrešil v vsaki le po enkrat.

 

Tudi v tekmovanju za MQS imamo dva predstavnika. Najbolje je streljal Tomaž Blazinšek in zadel 67 tarč, Aleš Hozjan pa 62.

 

Drugi dan tekmovanja upajmo na nekoliko več športne sreče in zaželimo našim predstavnikom čim več uspeha.

 

 

Milan Svetec

 

Šport TV: https://www.sport-tv.si/bostjan-macek-v-kairu-osvojil-cetrto-mesto/

Joomla templates by a4joomla