V organizaciji SD Trzin se na strelišču v Ljubljani izvaja prvi turnir državnih lig za Pokal Slovenije z zračno puško in zračno pištolo.

Do 18.10.2024 pa so tekmovanje po regijah zaključili tudi najmlajši v Pokalu prijateljstva

 

20.10.2024 I.državna liga

 

Otvoritev drugega dne 1.Turnirja državne lige z zračnim orožjem je pripadala ekipam 1.B lige s puško.

Z veliko prednostjo je za nepoznavalce nekoliko presenetljivo slavila ekipa ŠSD Murska Sobota pred SD Črenšovci in Strelsko društvo Dušan Poženel Rečica.

Poznavalcem zmaga ekipe iz Murske Sobote seveda ni presenečenje, saj vedo, da so se okrepili z odličnim dolgoletnim hrvaškim reprezentantom Borno Petanjekom, ki je suvereno zmagal tako v kvalifikacijah kot v finalu. Premoč Murske Sobote je s posamičnim srebrom utrdil še Jure Sočič, bron pa je osvojil član SD Jezero Dobrovnik, sicer madžarski mladinski reprezentant Kalman Balint.

 

Medtem, ko so ljubljanske ulice preplavili tekači Ljubljanskega maratona, so strelsko črto Strelišča Rudnik v drugi disciplini drugega dne 1. Turnirja državnih lig napolnile ekipe s pištolo 1.B lige.

Prvo zmago so si priborili člani SD Jože Kovačič iz Šentvida pri Stični, katerim so se na stopničkah pridružili s srebrom Strelsko društvo Vremščica, z bronom pa SD Gorjanci.

V kvalifikacijah je premovno slavil povratnik iz 1.A lige Boris Filipovac, Strelsko društvo Olimpija, ki pa je v finalu moral priznati premoč renomirani zmagovalki Denis Bola, SD Postojna. Bron je osvojil Sebastjan Kordiš, SD Škofja Loka.

 

V predzadnji disciplini 1. Turnirja državnih lig 2024/25 so se pomerile ekipe 1.A lige s puško.

Kljub temu, da so nastopili brez Žive Dvoršak, so se na najvišjo stopničko povzpeli strelci Strelsko društvo Olimpija, to pa se je zgodilo predvsem po zaslugi odličnega nastopa mladega Maksimilijana Žarića, ki je štartal v finale z najboljšim izkupičkom in tudi kot edini moški predstavnik poleg sedmih deklet.

Ekipno srebro so osvojili Strelsko društvo Kovinar Ormož, bron pa Strelsko društvo I. Pohorski bataljon Ruše.

V finalu so se karte premešale, saj so v ospredje stopile renomirane finalistke s končno zmagovalko Urška Kuharič iz Ormoža, srebrno Klavdijo Jerovšek, Strelsko društvo Grosuplje, in bronasto novopečeno prvoAligašico Anamarijo Turk, članico SD Mesto Ljutomer, sicer pa tudi hrvaško mladinsko reprezentantko, udeleženko nedavnega MSP v Limi.

 

Dvodnevni 1. Turnir državnih lig z zračnim orožjem 2024/25 se je s finalom 1.A lige s pištolo zaključil.

V kvalifikacijah smo videli nov vrhunski nastop Manje Slak, Strelsko društvo Gorenja vas, ki je s 580 krogi pokorila konkurenco in svoj državni rekord s svetovnega pokala v Münchnu izboljšala še za 2 kroga. Rezultat je v ženski konkurenci izjemen tudi v svetovnem merilu!

V posamičnem finalu sicer ni šlo vse po njenih željah in je zaključila na 4. mestu, najbolj mirno roko pa je imel Jože Čeper, Strelsko društvo Dušan Poženel Rečica, ki je na koncu osvojil zlato kolajno.

Ekipno so slavili člani ekipe SK Ptuj, 2. mesto so vknjižili SD Mrož Velenje, bron pa je šel v Gorenjo vas.

 

 

19.10.2024 Državna liga mladih

V organizaciji Strelsko društvo Trzin se je s kategorijo mlajših deklic in dečkov U15 s pištolo začel dvodnevni 1.Turnir državnih lig v streljanju z zračnim orožjem 2024/25, ki se odvija na ljubljanskem strelišču Rudnik.

V prvi disciplini so se najbolj izkazali mladi člani društev SD Lotrič Železniki, SD Juršinci in Strelsko društvo Gorenja vas, ki so si razdelili ekipne kolajne, pobrali pa so tudi večino posamičnih odličij.

Zlato v mešanih ekipah je šlo v Juršince, iz istega društva prihaja zmagovalec pri dečkih Jayden Ljubec, pri deklicah pa je slavila Tjaša Primožič iz Železnikov.

1.Turnir državnih lig se je nadaljeval z nastopi kadetov in kadetinj U17 z zračno pištolo.

Odlično delo z mladimi dokazujejo v SD Juršinci, saj so tudi v tej kategoriji v mešanih ekipah vknjižili novo zmago. Na stopničke so stopili še SD Lotrič Železniki in SD Štefan Kovač Turnišče.

Med kadeti je, čeprav je šele začetek sezone, pričakovano zmagal član SD Proarmis Miha Feas, med kadetinjami pa članica Strelsko društvo Vremščica Eva Volk.

Tudi v tretji disciplini 1.Turnirja državnih lig so se nastopajoči pomerili z zračno pištolo in sicer v obeh mladinskih kategorijah U21.

Med dekleti je seveda na najvišjo stopničko kljub malce slabšem rezultatu po kratkem premoru po izjemnem nastopu na SP stopila Manja Slak, Strelsko društvo Gorenja vas.

Med mladinci ni dovolil presenečenja Renee Lenzi, Strelsko društvo Vremščica, ekipno ppa so v mešanih ekipah slavili mladi iz SD Gorenja vas, srebro so osvojili SD Juršinci, bron pa Strelsko društvo Olimpija.

V nadaljevanju intenzivnega urnika 1. dne 1. Turnirja državnih lig so po pištoljaših na strelsko črto stopili mlajši dečki in deklice U15 z zračno puško.

Najboljši podmladek prihaja iz Prekmurja, saj imamo v mešanih ekipah na zmagovalnem odru najvišje člane ŠD Črenšovci. Srebro je ostalo v Ljubljani članom Strelsko društvo Olimpija, z bronom pa so se ovenčali Strelsko društvo Dušan Poženel Rečica.

Posamično je med mlajšimi dečki slavil Matjaž Lipovšek iz Rečice, ki je edini presegel magično mejo 200, med deklicami pa Galina Remc Repič iz SD Olimpija.

Peta disciplina današnjega 1. dne 1.Turnirja državnih lig v Ljubljani je bila najbolj množično zastopana, saj je z zračno puško v kategoriji U17 nastopilo kar 47 kadetov in 34 kadetinj, skupaj pa je tekmovalo 15 mešanih ekip.

Z dvema zlatoma, v mešani ekipni konkurenci in posamično med kadetinjami z Lano Kužnik, so izstopali kadeti Strelsko društvo Grosuplje, tretje zlato pa je osvojil kadet Luka Gaber, SD Škofja Loka.

Res dolg prvi dan 1. Turnirja državnih lig so zaključili mladinke in mladinci z zračno puško U21.

Oba posamična zmagovalca, Tjaša Kužnik, Strelsko društvo Grosuplje in Maksimilijan Žarić, Strelsko društvo Olimpija, sta za ta čas sezone z rezultatoma nad 625 krogi nakazala za njiju zelo obetavno sezono.

Med ekipami v mešani sestavi je slavila Olimpija, ki jo tako lahko uvrstimo med najuspešnejša društva današnjega tekmovalnega dneva. Na drugo mesto so stopili mladinci Strelsko društvo I. Pohorski bataljon Ruše, na 3. pa SD Kisovec.

Rezultati

 

Slovenian Shooting News/Slovenske strelske novice

Rajmond Debevec

 

 

 

18.10.2024 Pokal prijateljstva

 

Prvi krog v Pokalu prijateljstva SZS so po regijah zaključili tudi najmlajši tekmovalci kategorij U11, U13 in U15 s serijsko zračno puško. Kot novost letošnje sezone je prav tako v tem pokalu uvedena disciplina z zračno pištolo z naslonom za kategorije U11 in U13.

Serijska zračna puška U15

1

RADANOV ZAVRL Brin

SD Škofja Loka

179

2

GREGORC Samo

SD Škofja Loka

172

3

PRAPROTNIK Jakob

SD Grosuplje

171

 

 1

SLAPNIK Zala

SD Jože Kovačič Šentvid pri Stični

 

 176

2

ERENDA Brina

SD Gorjanci

167

3

BRATINA Katarina

SD Kovinar Štore

164

Ekipno

1

Strelsko društvo ŠKOFJA LOKA, Škofja Loka

509

2

Strelsko društvo JOŽE KOVAČIČ ŠENTVID PRI STIČNI

496

3

Strelsko društvo TREBNJE, Trebnje

495

Serijska zračna puška U13

1.

BAŠ Žiga

SD Kisovec

183

2.

LOGAR Mark

SD Jožeta Mihevca Idrija

179

3.

BAJUK Maj

SD Ljubo Šercer

179

 

1.

URBANIJA Maja

SD Kisovec

181

2.

MALKIĆ Elmina

SD I. Pohorski Bataljon Ruše

180

3.

KRIŽAJ Tereza

SD Postojna

175

Ekipno

1

Strelsko društvo KISOVEC, Zagorje

537

2

Strelsko društvo VRHNIKA, Vrhnika

527

3

Strelsko društvo I. POHORSKI BATALJON RUŠE, Ruše

509

Serijska zračna puška U11

1

ZORE Jaka

SD Kisovec

184

2

JEREB Matevž

SD Jožeta Mihevca Idrija

167

3

ZALAR Gašper

Cerkniško društvo strelk in strelcev

166

Ekipno

1

Cerkniško društvo strelk in strelcev,  Cerknica

447

2

Strelsko društvo TREBNJE, Trebnje

410

3

Strelsko društvo MROŽ VELENJE, Velenje

369

 

Zračna pištola

Pričakovana je bila manjša udeležba, saj je to disciplina, ki je bila uradno uvedena s to sezono.

V konkurenci U11 je bil z rezultatom 145 krogov najuspešnejši Benjamin Mujezinović iz SK Brežice. V kategoriji U13 med deklicami z rezultatom 164 krogov Kaja Erak SD Štefan Kovač Turnišče in med dečki Tilen Končina iz Gorjancev z rezultatom 168 krogov. Ekipno SK Brežice s 474 krogi.

Rezultati

Peter Golob

Joomla templates by a4joomla