Finale lige trap je potekaloletos med 7. in 8. septembrom v Rakičanu pri Murski Soboti v organizaciji domačega kluba SD Trap Š. Kovač. Vreme je bilo tokrat spet lepo, pretežno sončno, sicer z nekaj vetra, kar pa ni motilo tekmovalcev. Dosežki so bili solidni, saj je bil za strelci že četrti zaporedni vikend z močnimi tekmovanji. Na finalu se je zbralo 9 ekip in 18 posameznikov, ki so dosegli sledeče rezultate:

V ekipni konkurenci so bili najboljši domači strelci SD Trap Š. Kovač iz M. Sobote, ki so dosegli 330 zadetkov, druga je bila ekipa SD Svoboda Sežana, ki je zbrala 319 zadetkov, tretja pa je bila ekipa TK Ilirska Bistrica, ki je zadela 313 zadetkov.

Pri strelcih prve lige je največ zadetkov zbral dvakratni olimpijec in evropski prvak iz 2018 Boštjan Maček, ki je nastreljal 115 tarč (23,23,22,25,22), drugo mesto pred finalom je zasedel Boris Grmek (Svoboda), ki je zadel 114 tarč (22,21,22,25,24), tretji pa je bil Denis Vatovec (Vrhnika), ki je zadel 111 tarč (23,20,23,22,23).

Štirje strelci so zadeli 110 tarč in se po dodatnem razstreljevanju skušali uvrstiti v finale. Sedmo mesto je na koncu pripadlo Denisu Pojbiču (Š. Kovač M. Sobota), ki se ni uvrstil v finale. Njegovo zaporedje izstreljenih serij je bilo: 20,22,23,22,23. Četrto mesto v finalu si je tako izboril Sandi Rolih (Il. Bistrica, 23,22,20,23,22) pred Jernejem Sušo (Rudar Globoko, 23,24,21,20,22) ter Miho Paternostrom (Olimpija, 20,23,22,22,23).

V finalu je najprej izpadel D. Vatovec in zasedel končno 6. mesto, na peto mesto se je uvrstil J. Suša, četrti je bil S. Rolih, tretje mesto je zasedel M. Paternoster, drugo mesto je pripadlo B. Grmeku, zmagal pa je B. Maček.

V drugi ligi je pred finalnim delom tekmovanja vodil Dušan Hojnik (Poetovio), ki je zadel 109 tarč (20,23,21,22,23), drugi je bil Evgen Pap (Š. Kovač M. Sobota), ki je zadel 107 tarč (20,20,22,22,23), tretji je bil Jan Žniderčič (ZLD Gorica) s 104 zadetki (22,19,22,20,21), četrto mesto je zasedel Andrej Radišič (Svoboda), ki je zadel 101 tarčo (17,21,23,19,21), peto mesto je zasedel Branko Fidler (Ormož), ki je zadel 99 tarč (18,20,20,21,20), šesto mesto v finalu pa je pripadlo Igorju Macurju (Vrhnika, ki je zadel 98 tarč (18,22,19,21,18).

V finalnem delu je najprej izpadel I. Macur in zasedel končno 6. mesto. Peto mesto si je priboril B. Fidler, četrto pa A. Radišič. Tretje mesto je na koncu pripadlo D. Hojniku, drugi je bil E. Pap, zmagal pa je J. Žniderčič.

M. Svetec

Joomla templates by a4joomla