V Larnaki na Cipru poteka tretji svetovni pokal za puško šibrenico v letošnjem letu. Na tekmovališčih sodelujejo tudi naši strelci v disciplini trap. Danes je bil prvi dan tekmovanja kvalifikacij, ko so tekmovalci streljali na 75 tarč v treh serijah po 25. Jutri sledita še dve seriji po 25 tarč in boji za odličja.

 

Na tekmovanju sodeluje v ženski konkurenci 63 tekmovalk, med njimi tudi naša Jasmina Maček (SD Trap Š. Kovač M. Sobota). Po prvi seriji, ko je Jasmina zadela 23 tarč je bila uvrščena na visoko 5. mesto. Kasneje je s slabšo drugo serijo, ko je zadela 18 tarč padla na lestvici uvrščenih med zadnjo tretjino tekmovalk. V zadnji seriji danes je zadela 22 tarč in se spet nekoliko povzpela na lestvici. Trenutno je na 29. mestu. Za osmo uvrščeno tekmovalko zaostaja za pet zadetkov. Trenutno je v vodstvu Španka Galvez z 71 zadetki.

 

Na moškem delu tekmovanja sodeluje 131 tekmovalcev, med njimi pa pet slovenskih strelcev. Najvišje na lestvici med našimi strelci je Denis Vatovec (SD Vrhnika), ki je zadel 69 tarč (23,22,24) in trenutno zaseda 34. mesto. Drugi med našimi je Žan Šfiligoj (SK Brda) z 68 zadetki (22,24,22), ki je v drugi seriji zgrešil samo prvo tarčo. Žan strelja izven konkurence. V konkurenci je naš drugi najboljši Boštjan Maček (SD Trap Š. Kovač M. Sobota), ki je zadel 67 tarč (23,20,24) in je trenutno na 56. mestu. Matej Žniderčič (TSK ZLD Gorica) in Sandi Rolih (TK Ilirska Bistrica) sta zbrala po 64 zadetkov in sta uvrščena na 95. oziroma 96. mesto. Trenutno je v vodstvu Slovak Drobny, ki je zadel 74 tarč in zgrešil eno samo tarčo (drugo) v prvi seriji.

 

Pred tekmovalkami in tekmovalci sta še dve seriji po 25 tarč in zaželimo jim obilo uspeha pri doseganju čim boljših rezultatov.

 

DRUGI TEKMOVALNI DAN

 

Drugi dan tekmovanja, ko je šlo za uvrstitev med osem najboljših in tekmovanja za odličja, so bili naši tekmovalci različno uspešni. Žal nobenemu ni uspelo priti med osem najboljših, a bo priložnosti letos še kar nekaj.

 

Pri ženskah je Jasmina Maček drugi dan tekmovanja zadela 42 tarč (20,22) in se s skupno 105 zadetki uvrstila na 33. mesto. Za tekmovalkami, ki so se borile za medalje je zaostala za 7 zadetkov. Največ zadetkov v kvalifikacijah je zbrala Španka Galvez. Zadela je 118 tarč, drugo uvrščena Avstralka Smith je zadela 115 tarč, dve tekmovalki sta imeli po 114 tarč itd. Na koncu je zmagala Britanka Hall, ki se je uvrstila v polfinalne boje kot osmo uvrščena po kvalifikacijah. Druga je bila Kitajka Wu, tretja pa Avstralka Smith.

 

Med moškimi je naš najbolje uvrščeni Denis Vatovec na 39. mestu, ki je zbral 115 zadetkov. Danes jih je dodal še 46 (24,22). Drugi naš strelec po rezultatu je bil Sandi Rolih, ki je danes zbral odličnih 49 zadetkov (24,25) in končal na 54. mestu s 113 zadetki. Sledi Matej Žniderčič, ki je danes zadel 48 tarč (23,25) in zasedel 60. mesto. Boštjan Maček je bil 81. in zbral skupno 110 zadetkov. Danes je zadel še 43 tarč (21,22). Na 92. mestu pa je končal Žan Šfiligoj, ki je skupno zadel 109 tarč, drugi dan skromnih 41 (20,21). Najboljši rezultat kvalifikacij so dosegli Poljak Pasierbski, Britanec Hales in Slovak Drobny. Zadeli so po 121 tarč. Naš najboljši je za osmo uvrščenim zaostal za 4 zadetke.

 

Tudi pri moških je na koncu slavil osmo uvrščeni iz kvalifikacij. Tokrat je bil to Anton Glasnović iz Hrvaške, ki je v kvalifikacijah zbral 119 zadetkov. Drugi je bil domačin Makri, tretji pa Egipčan Mehelba.

 

Naše čaka še tekmovanje mešanih dvojic, kjer bosta nastopila brat in sestra Jasmina in Boštjan Maček.

 

TEKMOVANJE MEŠANIH DVOJIC

 

Tretji tekmovalni dan je bil v znamenju tekmovanja mešanih dvojic. Na startu je bilo 23 parov iz 16 držav, med katerimi smo imeli v konkurenci tudi slovenski par: Jasmina in Boštjan Maček.

 

Tokrat je Boštjan suvereno opravil z letečimi tarčami in dosegel najboljši rezultat (izenačeno s kitajskim tekmovalcem) dneva s 73 zadetki. Jasmina žal ni zmogla slediti in dosegla le 60 zadetkov kar je bilo v omenjeni konkurenci dovolj za 11. mesto. Skupno sta dosegla 133 zadetkov in za tistimi, ki so se borili za medalje zaostala za 6 zadetkov.

 

Bronasto medaljo sta osvojila slovaška strelca Drobny in Rehak Stefecekova, ki sta s 7:3 premagala drugo ekipo Portugalske. Zlato medaljo sta z enakim izidom osvojila Portugalca Coelho de Barros in Azevedo, ki sta premagala ameriški par Gough, Eller.

Dr. Milan Svetec

Rezultati: https://www.issf-sports.org/competitions/venue/results.ashx?cshipid=3110

Joomla templates by a4joomla