V Rakičanu pri M. Soboti se je med 20. in 21. avgustom odvijalo državno tekmovanje veteranov in mladinsko državno prvenstvo v disciplini trap.

 

 

Na tekmovanju veteranov je v kategoriji nad 50 let, v kateri je nastopilo pet tekmovalcev zmagal Boštjan Maček z rezultatom 64 zadetkov, pred Markom Miljevičem (oba SD Trap Š. Kovač M. Sobota) s 63 zadetki in Ugom Kreševcem (TSK ZLD Gorica), ki je zadel 56 tarč.

 

 

Pri članih nad 60 let, kjer je tekmovalo 13 tekmovalcev, je slavil zmago Brane Mihelič (SD Olimpija) s 57 zadetki pred Janezom Bertalaničem (SD Trap Š. Kovač M. Sobota), ki je zadel tarčo manj in Ljubom Mrevljetom (TSK ZLD Gorica), ki je prav tako zadel 56 tarč, a je imel slabšo zadnjo serijo.

 

 

Pri veteranih nad 70 let, kjer je sodelovalo šest tekmovalcev, je zmagal Rudolf Mlinarič (SD Rudar Globoko) s 46 zadetki, pred Karlom Pojbičem (SD Trap Š. Kovač M. Sobota), ki je zadel 45 tarč in Mirkom Droletom (TK Brda), ki je bil natančen 43 krat.

 

 

 

Sašo Hrovat ponovno državni prvak med mladinci

 

V mladinskih kategorijah sta bili edini ženski tekmovalki kadetinja Tia Burja (SD Kamnik), ki je zadela 72 tarč in Tea Topolovec (SD Trap Kungota), ki je zadela 98 tarč.

 

 

Med mladinci, kjer jih je tekmovalo osem, pa je prvo mesto zasedel Sašo Hrovat (SK Kunšperk), ki je v osnovnem delu zadel 100 tarč (največ zadetkov v predtekmovanju je zbral Jan Žniderčič (TSK ZLD Gorica), ki je zbral 105 zadetkov, a je izpadel v polfinalu iz nadaljnjega tekmovanja), drugo mesto je pripadlo Lanu Mačku (SD Trap Š. Kovač M. Sobota), ki je v osnovnem delu zadel83 tarč. V finalu je Hrovat zadel 24 tarč, Maček pa 21. Tretje mesto je zasedel Lan Gomboc (SD Trap Š. Kovač M. Sobota), ki je v osnovnem delu zadel 88 tarč v finalu pa je po 25 tarčah zbral 15 zadetkov in izpadel iz nadaljnjega tekmovanja.

 

 

 

Milan Svetec

 

 

https://www.strelska-zveza.si/rezultati/SIBRENICA/2022/20220820_Trap_DT_veterani.pdf

https://www.strelska-zveza.si/rezultati/SIBRENICA/2022/20220821_DP_trap_mmladinci-kadeti.pdf

 

 

Joomla templates by a4joomla