Na tekmovanju za nagrado Ormoža in istočasno tradicionalnem memorialnem tekmovanju v spomin nekdanjemu strelcu Stanku Viherju v disciplini trap, se je med 13. in 14 avgustom za lepe nagrade potegovalo 36 strelcev iz treh držav. Prvi dan so bile vremenske razmere nenaklonjene tekmovanju, zato so bili doseženi nekoliko nižji rezultati od pričakovanj.

 

 

Po prvem dnevu so se tekmovalci razdelili v dve kategoriji. V kategoriji A je tekmovala »boljša polovica« tekmovalcev, ostali pa so bili razvrščeni v kategorijo B. V kategoriji A se je izvedel tudi finalni del tekmovanja osmih najboljših in vanj so se uvrstili sledeči tekmovalci: najbolje je v osnovnem delu streljal Iztok Topolovec (SD Trap Kungota), ki je zadel 111 tarč, drugi po osnovnem delu je bil Matjaž Lepen (SD Trap Ormož) s 110 zadetki, tretje mesto je zasedel Denis Vatovec (SD Vrhnika) s 108 zadetki, četrti je bil Vlado Šimec (CRO) s 104 zadetki, peti je bil Tihomir Marjančić (CRO) s 103 zadetki, šesti je bil Tomaž Blazinšek (SD Trap Ormož) s 102 zadetkoma, sedmi je bil Sašo Hrovat (SK Kunšperk)s 100 zadetki in osmi Nikša Kristović (CRO) z 98 zadetki.

 

 

V polfinalnem delu sta najprej izpadla Sašo Hrovat in Vlado Šimec, ki sta zasedla končno osmo in sedmo mesto. V finalni del tekmovanja pa se nista uvrstila še Nikša Kristović in Denis Vatovec, ki sta izpadla po 25 tarčah in zasedla končno šesto in peto mesto. V finale so se nato uvrstili: Matjaž Lepen (19 zadetkov), Iztok Topolovec (18), Tihomir Marjančić (18) in Tomaž Blazinšek (17).

 

 

V finalu štirih najboljših se je prvi od nadaljnjega tekmovanja poslovil Tomaž Blazinšek in zasedel končno četrto mesto. Ostali so nadaljevali boje za medalje. Tretje mesto je na koncu zasedel Tihomir Marjančić, ki je zadel 16/25 zadetkov, Lepen in Topolovec pa sta nadaljevala dvoboj in odločilno prednost je zadržal Topolovec, ki je zmagal s 25 zadetki proti 23 in tako zasedel prvo mesto pred Lepenom.

 

V kategoriji B je zmagal domačin Jože Kampuš (SD Trap Ormož) s 100 zadetki, pred Alenom Franićem (CRO) z 99 zadetki in Mirom Lešnikom (SD Svoboda), ki je zadel 98 tarč.

 

 

Med ekipami so največ zadetkov zbrali domačini, nastreljali so 309 tarč, drugi je bil Bornaghi Team, ki je zbral 297 zadetkov, tretja pa je bila druga ekipa domačinov z 291 zadetki.

 

Rezultati

 

 

Milan Svetec

Joomla templates by a4joomla