Na strelišču v Ormožu je 23. in 24. julija v organizaciji SD Trap Ormož potekalo finale lige trap za leto 2022. Tekmovanje je potekalo v vročem vremenu, udeležba je bila številčna, pa tudi rezultatsko je bilo vroče.

Prvi dan tekmovanja so bili v ospredju ekipni boji, kjer se je po treh serijah izvedel finalni del in boj za odličja. Največ uspeha po treh serijah so imeli strelci SD Trap Š. Kovač iz M. Sobote, ki so zbrali 198 zadetkov. Največ je k temu rezultatu prispeval dvakratni olimpijec Boštjan Maček, ki je zadel kar 72 tarč (od 75). Drugi rezultat: 197 zadetkov, so dosegli strelci SD Rudar Globoko, tretji rezultat s 196 zadetki so nastreljali člani ŠSD Radgona, v boj za tretje mesto pa so se uvrstili še strelci SD Vrhnika, ki so zbrali 194 zadetkov.

Ekipno slavili strelci SD Trap Š. Kovač M. Sobota

V boju za tretje mesto so nato strelci SD Vrhnika premagali ŠSD Radgona s 6:2. Gre za neposredni dvoboj dveh ekip (vsaka s po tremi strelci), ko strelci zaporedoma izstrelijo po pet nabojev na pet tarč in tisti z več zadetki prejmejo po dve točki in za izenačenje vsaka ekipa po eno točko. Zmaga ekipa, ki prva doseže 6 točk. V boju za prvo mesto pa so strelci SD Trap Š. Kovač premagali SD Rudar s 6:0. Tovrstno ekipno tekmovanje po novih pravilih ISSF smo v Sloveniji izvedli prvič.

Posamezni zmagovalec v prvi ligi Žan Šfiligoj

Naslednji dan so strelci streljali še na 50 tarč v dveh serijah. Najboljši skupni rezultat po petih serijah je zabeležil Boštjan Maček, ki je zadel 119 tarč (24,25,23,24,23). Po 114 tarč sta zadela Žan Šfiligoj (TK Brda, 21,22,24,24,23) in Matjaž Lepen (SD Trap Ormož, 23,24,23,23,21), sledita Franc Kolarič (24,24,19,21,25) in Jernej Suša (22,22,24,22,23), oba SD Rudar Globoko s po 113 zadetki. V polfinale sta se uvrstila tudi Sandi Rolih (TK Ilirska Bistrica, 22,20,24,21,23) in Miroslav Podpadec (SD Rudar Globoko, 23,21,23,22,21) s po 110 zadetki. Zadnji se je v finale uvrstil Aleš Hozjan (SD Vrhnika), ki je zadel 109 tarč (20,21,24,23,21).

V polfinalu so se od tekmovanja poslovili Jernej Suša, ki je zasedel končno osmo mesto, Miroslav Podpadec, ki je končal kot sedmi, Sandi Rolih je bil na koncu šesti, peto mesto pa je pripadlo Francu Kolariču. Ostali tekmovalci so se pomerili še v finalu, kjer je prvo mesto zasedel Žan Šfiligoj, drugi je bil Boštjan Maček, tretje mesto je pripadlo Alešu Hozjanu, četrti pa je bil Matjaž Lepen, ki je v polfinalu zadel celo 24 tarč (od 25).

V drugi ligi zmaga Igorja Macurja

Strelci druge lige so se pred končnim delom tekmovanja razvrstili takole: najboljši rezultat predtekmovanja je dosegel Iztok Topolovec (SD Trap Kungota), ki je zadel 113 tarč (23,25,21,22,22), drugi rezultat je nastreljal Igor Macur (SD Vrhnika) s 109 zadetki (22,22,22,21,22), enako kot Rene Maček (SD Trap Š. Kovač M. Sobota, 22,23,21,21,22), sledi Milan Pelcl (ŠSD Radgona) s 107 zadetki (21,21,23,24,18), 106 tarč sta zadela Danjel Žižmond (TSK ZLD Gorica, 21,24,21,21,19) in Milan Svetec (ŠSD Radgona, 24,21,21,19,21). V polfinale pa sta se s 104 zadetki uvrstila še Jasmina Maček (SD Trap Š. Kovač M. Sobota, 24,20,20,17,23) in Mihael Ajtnik (SD Kamnik, 22,22,21,17,22).

V polfinalu so se od nadaljnjega tekmovanja poslovili: Mihael Ajtnik (ni nastopil), Jasmina Maček, Milan Pelcl in Iztok Topolovec. Med ostalimi finalisti je zmagal Igor Macur, drugi je bil Danjel Žižmond, tretji Rene Maček, Milan Svetec pa je pristal na četrtem mestu.

Milan Svetec

Joomla templates by a4joomla