V organizaciji SD Svečina je bil 14.05.2022 v SC Gaj-Pragersko izveden I. Kvalifikacijski turnir s puško in pištolo 50m z okrnjeno udeležbo tekmovalcev. V prijetnem dnevu, ne preveč vročim in z dokaj mirnim vetrom so bili ob začetku strelske sezone za marsikaterega doseženi dobri rezultati. V »novi« disciplini 3x20 strelov v konkurenci kadetinj in mladink je bil dosežen kvalifikacijski državni rekord. Kaj ta rezultat pomeni pa se bo videlo že po jutrišnji tekmi mladink v Suhlu.

 

S puško 50m leže najboljša Kuharičeva in Debevec

V disciplini puška 50m leže je med člani z rezultatom 623,5 kroga bil najuspešnejši Rajmond DEBEVEC (OLI), za desetinko kroga je zaostal Robert MARKOJA (ŠKT), tretji rezultat pa je dosegel Erik KANDARE (CER). Med članicami je bila z rezultatom 621,3 kroga najuspešnejša Urška KUHARIČ (KOR), preostali tekmovalki Urška HRAŠOVEC (1PB) in Vesna MELE (TSO) pa sta rezultatsko kar precej zaostali.

 

Med mladinci je Nik MATEK (DPR) zadel 601,7 kroga. Mladinka Katarina FEVŽER (MSO) je streljala s povsem novo puško, pri tem pa se ji je en strel sprožil tako, da je bil končni rezultat 594,0 kroga.  Tija ŠILES (KIS) je zadela 592,1 kroga.  Kadetinja Nika SKUBIC (KIS) je zadela 592,4 kroga, za osem desetink pa je bila slabša Zoja KALIN (DPR). Vita JAKŠE (1PB) je dosegla tretji rezultat.

 

Bojan Fras s pištolo 50 m najuspešnejši

Po dveh prvih slabših serijah, v katerih se je Bojan FRAS (SVE) še spoznaval z novo pištolo, nabavljeno ta teden je na koncu z rezultatom 532 krogov bil najuspešnejši. Za dva kroga je zaostal Rok IVANC (GRO), nekaj več pa je s tretjim rezultatom zaostal še Amadej SLAK (GRO). Ekipno so bili boljši Grosupeljčani od organizatorjev tekmovanja iz Svečine.

 

 

Katarina Fevžer  in Zoja Kalin z doseženim državnim rekordom v trojnem položaju

Nova disciplina trojnega položaja v katerem člani, članice, mladinci in mladinke od tega leta dalje streljajo skrajšane serije, 3 x 20, namesto 3 x 40 strelov je v konkurenci mladink postavila prvi rezultat za kvalifikacijski državni rekord 574 krogov Katarina FEVŽER (MSO). Kaj ta rezultat v mladinski konkurenci pomeni bo jasno že jutri, saj bo prva tekma mladink v Suhlu.

 

Članice in člani, pa so v tej novi disciplini že imeli nastope na mednarodnih tekmovanjih, današnji rezultati pa niso presegli že predtem doseženih. Živa DVORŠAK (OLI) je bila uspešnejša od Urške KUHARIČ (KOR) in Klavdije JEROVŠEK (GRO) v konkurenci članic, med člani pa je bil najuspešnejši Robert MARKOJA (ŠKT). Rajmond DEBEVEC (OLI) je dosegel drugi rezultat, s krogom slabšim rezultatom pa je tretje mesto osvojil Erik KANDARE (CER). Kadetinja Zoja KALIN (DPR) je v trojnem položaju zadela 538 krogov, kar pa zaradi spremenjenih pravil ISSF (skrajšan čas tekmovanja) pomeni, da je postavila začetno znamko novega državnega rekorda v svoji kategoriji.

 

Rezultati

 

Foto FB SD Svečina

 

 

Peter Golob

Joomla templates by a4joomla