Na tretji tekmi Pokala SZS s šibrenico slabi rezultati reprezentantov

 

Na strelišču v Kazljah pri Sežani se je 7. in 8. maja odvijalo tretje tekmovanje za pokal SZS v disciplini trap. Nastopilo je skupno 36 tekmovalcev v članski in mladinski konkurenci. V nekoliko slabših svetlobnih pogojih, so bili doseženi slabši rezultati. Predvsem od članov reprezentance je bilo pričakovati več.

 

Miroslav Podpadec presenetljivi zmagovalec

 

V predtekmovanju se je na strelišču najbolje znašel Miroslav Podpadec (SD Rudar Globoko), ki je nastreljal 110 tarč. S 108 zadetki sta mu sledila Evgen Pap (SD Š. Kovač M. Sobota) in Ivan Krkač (SK Kunšperk). Nato so sledili trije tekmovalci s po 106 zadetki (Boštjan Maček (SD Š. Kovač M. Sobota), Denis Vatovec (SD Vrhnika) in Tomaž Blazinšek (SD Trap Ormož)), tudi tekmovalci s po 105 zadetkov so bili trije, vendar sta se v polfinale po dodatnem razstreljevanju uvrstila le dva. To sta bila Žan Šfiligoj (TK Brda) in Aleš Hozjan (SD Vrhnika). Tadej Kostanjevec (ŠSD Radgona) pa je izpadel iz nadaljnjega tekmovanja. V polfinalu so tekmovanje zaključili Ivan Krkač na 8. mestu z 8 zadetki, Žan Šfiligoj na 7. mestu z 9 zadetki, Evgen Pap s 17 zadetki na 6. mestu in Denis Vatovec z 20 zadetki na 5. mestu.

 

Ostali so se pomerili v finalu, kjer je prvi zapustil strelno črto Aleš Hozjan z 12 zadetki in se uvrstil na končno 4. mesto. Tretje mesto je pripadlo Boštjanu Mačku po zadetih 21 tarčah. Za prvo in drugo mesto sta boje nadaljevala Tomaž Blazinšek in Miroslav Podpadec. Za eno tarčo je bil na koncu boljši Podpadec z 31 zadetki, pred Blazinškom, ki jih je zbral 30.

 

 

 

Med mladinci ponovno Lan Maček

 

Na tekmovanju so sodelovali tudi štirje mladinci. Med njimi je imel najboljši rezultat Lan Maček (SD Š. Kovač M. Sobota), ki je nastreljal 103 zadetke, zadetek več od brata Reneja, ki je zasedel drugo mesto. Tretje mesto je pripadlo Anžetu Pucu (SD Svoboda), ki je zadel 78 tarč.

 

Rezultati

 

Milan Svetec

Joomla templates by a4joomla