Po skoraj 460 letih (14.7.1562) od prve organizacije strelskega tekmovanja na Slovenskem in z uspehi zelo bogati in uspešni tekmovalni dediščini naših predhodnikov vas vljudno vabimo na prvi del 31. Državnega prvenstva v streljanju z zračno puško in pištolo v kategorijah članice, člani, mladinke, mladinci, kadetinje in kadeti, ki bo potekalo v soboto in nedeljo, 23.-24.4.2022, na Strelišču v Ljubljani v organizaciji Strelske zveze Slovenije.
 
338 prijavljenih tekmovalk in tekmovalcev se bo pomerilo v strelski natančnosti za nove naslove državnih prvakinj in prvakov v dvanajstih disciplinah v posamični konkurenci, šestih v soboto s puško (202 strelk in strelcev) in šestih v nedeljo s pištolo (136 strelk in strelcev) ter desetih disciplinah v ekipni konkurenci, šestih v soboto s puško (30 ekip) in v štirih v nedeljo s pištolo (27 ekip). Najuspešnejše strelke in strelci bodo za prestižne naslove državnih prvakinj in prvakov nagrajeni z unikatnimi tipskimi prestižnimi odličji SZS.
 
Kvalifikacijska tekmovanja se bodo v obeh dneh začela ob 9.00 uri, prva finalna tekmovanj pa se bodo začela ob 14.15 uri, v soboto štiri in v nedeljo tri. Mikročasovnica je priložena. Prav vsa zaključna tekmovanja v kategorijah članice-člani ter mladinke-mladinci pa si boste lahko ogledali v živo v prenosu na spletni strani SZS https://strelska-zveza.si/sl/
 
Rezultati vseh disciplin bodo objavljeni na spletni strani SZS sproti, po koncu vsakega kvalifikacijskega tekmovanja.
 
V prilogo dodajamo koncept novih pravil svetovne strelske zveze - ISSF za discipline z zračno puško in zračno pištolo na 10m, ki jih je odobril Izvršni odbor Mednarodnega olimpijskega komiteja 1.4.2022 za Olimpijske igre v Parizu 2024 in bodo prvič izvedena v Sloveniji na prihajajočem DP. Po teh novih pravilih se bo po koncu kvalifikacij najboljših osem tekmovalk in tekmovalcev v članski in mladinski konkurenci pomerilo še v zaključnih finalih.
 
 
Veselimo se vašega obiska - vljudno vabljeni!

--

Simeon Gönc

 

Joomla templates by a4joomla