V Novi Gorici je med 2. in 3. aprilom potekal drugi krog tekmovanja za pokal Strelske zveze Slovenije v disciplini trap. V spremenljivih vremenskih razmerah in nizkih temperaturah, so bili doseženi skromni rezultati. Zaradi napovedanega slabšega vremena je bilo tudi nekaj odpovedi nastopov, tako da so med mladinci tekmovali samo trije tekmovalci.

 

Zaradi spremembe pravil tekmovanja v finalu se še vedno pojavljajo težave pri zagotavljanju potrebne elektronske opreme za vodenje polfinalnih in finalnih bojev. Kljub nabavljenim novim elektronskim sklopom, se pojavljajo nekompatibilnosti s prejšnjo opremo in posledično nedelovanje elektronske opreme.

 

 

Po predtekmovanju v vodstvu Matej Žniderčič

Največ uspeha po osnovnem delu 125 tarč sta imela naš dvakratni olimpijec Boštjan Maček (Š. Kovač M. Sobota) in Matej Žniderčič (ZLD Gorica), ki sta zadela po 107 tarč. Vodilno pozicijo sta določila v dodatnem razstreljevanju, kjer je imel več uspeha Žniderčič in tako startal v polfinale iz pozicije št. 1. Tretje mesto je zasedel Matjaž Lepen (Ormož), ki je zadel 106 tarč. Tudi mesta od 4 do 6 so bila razdeljena v dodatnem razstreljevanju. Četrto mesto je pripadlo Ivanu Krkaču (Kunšperk), peto Danjelu Žižmondu (ZLD Gorica) in šesto Tomažu Blazinšku (Ormož), vsi so zadeli 104 tarče. Na sedmo mesto se je kvalificiral Denis Vatovec (Vrhnika) s 100 zadetki, osmo mesto pa je zasedel Milan Pelcl (Radgona) z 98 zadetimi tarčami.

 

V polfinalu so prvih 15 tarč najbolj izenačeno streljali v prvi polfinalni skupini. Tam so vsi nastopajoči zadeli 12 tarč in prvi se je moral posloviti tisti z najvišjo startno številko, Denis Vatovec, po 25 tarčah je izpadel še Danjel Žižmond. V drugi polfinalni skupini se je po 15 tarčah poslovil Pelcl, ki je zadel 8 tarč, po 25 tarčah pa še Blazinšek, ki je zadel 18 tarč.

 

 

V finalu zmaga Lepena

V finale so se uvrstili štirje najboljši iz polfinalnih skupin (po dva iz vsake). Iz prve skupine sta napredovala Lepen in Žniderčič, iz druge pa Krkač in Maček. V finalu je po prvih 15 tarčah prvi izpadel Žniderčič, ki je zbral 10 zadetkov, po 25 tarčah je izpadel še Krkač, ki je zadel 18 tarč, dvoboj sta z 10 dodatnimi tarčami nadaljevala Maček in Lepen. Na koncu je zmagal Lepen z 29 zadetki pred Mačkom, ki jih je zbral 27.

 

 

Med mladinci je zmagal Jan Žniderčič (ZLD Gorica), ki je zadel 89 tarč, pred Sašem Hrovatom (Kunšperk), ki jih je zadel 84 in Tio Burja (Kamnik) s 74 zadetki.

 

 

Rezultati: https://www.strelska-zveza.si/rezultati/SIBRENICA/2022/20220403_PokalSZS_trap-krog2.pdf

 

 

Milan Svetec

Joomla templates by a4joomla