I.krog državne lige trap - Ekipne zmage ostale doma

 

V soboto 26. marca sta prvi krog državne lige trap gostila Trap klub Ilirska Bistrica in Strelsko društvo Trap Štefan Kovač iz Rakičana pri Murski Soboti. V lepem sončnem vremenu so bili uspešnejši strelci na zahodu in dosegli nekaj visokih rezultatov, strelci na vzhodu pa niso bili tako razpoloženi.

 

V Ilirski Bistrici je slavilo domače moštvo z 201 zadeto tarčo, kar je lep obet za nadaljevanje. Drugo mesto je zasedla SD Vrhnika s 188 zadetki, tretji so bili predstavniki Olimpije s 187 zadetki. Skupno je pet ekip doseglo rezultat nad 180 zadetkov kar kaže na visok nivo rezultatov že na začetku sezone.

 

Olimpijec Andraž Lipolt zmagal v 1. ligi na Zahodu

 

Med posamezniki v prvi ligi je bil najuspešnejši nekdanji olimpijec iz Sidneya 2000 Andraž Lipolt (Ilirska Bistrica), ki je zadel 70 tarč in v finalu na en strel prav tako zelo visokih 23 zadetkov (od 25). V finalu se mu je najbolj približal Žan Šfiligoj (Brda), ki je zadel 21 tarč, v osnovnem delu pa je bil uspešen 64 krat. Tretje mesto je pripadlo Borisu Grmeku (Svoboda Sežana), ki je v finalu zadel 19 tarč, pred tem pa 66.

 

V drugi ligi je bil najuspešnejši v finalu Igor Macur (Vrhnika), ki je zadel 20 tarč, enako število tarč je zadel tudi Matjaž Hlebš (Olimpija), a je bil v osnovnem delu tekmovanja Macur boljši s 65 zadetki proti 63. Tretje mesto je pripadlo Branku Miheliču (Olimpija), ki je zadel 19 tarč.

 

Med mladinci je bil najuspešnejši Jakob Puc (Svoboda Sežana) s 50 zadetki, za njim sta se zvrstila Anže Puc (Svoboda Sežana), ki je zadel 49 tarč in Tia Burja (Kamnik), ki je zadela 48 krat.

 

V Rakičanu je bilo najuspešnejše domače moštvo s 189 zadetki, pred Ormožem, ki je zbral 171 zadetkov in ŠSD Radgona, ki jih je zbrala 168.

 

Ormožani do trojne posamične zmage v 1.ligi na Vzhodu

 

Med strelci prve lige so slavili trije predstavniki SD Trap Ormož: prvi je bil Matjaž Lepen z 19 zadetki, v predtekmovanju jih je zbral 64. Drugo mesto je pripadlo Tomažu Blazinšku, ki je prav tako zadel 19 krat, a je bil v predtekmovanju slabši s 56 zadetki. Tretje mesto je zasedel Jože Kampuš, ki je v finalu zadel 17 tarč, v osnovnem delu pa je zbral 59 zadetkov. Najboljši po osnovnem delu je bil domačin Evgen Pap z 68 zadetki, a je v finalu zasedel nehvaležno 4. mesto, dvakratni olimpijec Boštjan Maček (prav tako strelec SD Š. Kovač M. Sobota) je bil pred finalom na drugem mestu s 67 zadetki, v finalu pa se ni izšlo in je končal tekmovanje na šestem mestu.

 

V drugi ligi je zmagal Franc Gumilar (SD Š. Kovač M. Sobota), ki je zadel 18 tarč, v osnovnem delu pa 56. Drugo mesto je zasedel Ivan Krkač, ki je zadel 16 tarč, v osnovnem delu pa 57. Tretje mesto je zasedel Rene Maček (SD Š. Kovač M. Sobota), ki je s 54 zadetki v finale štartal kot šesto uvrščeni.

 

Med mladinci je najboljši rezultat dosegel Rene Maček s 54 zadetki, pred Teo Topolovec (SD Trap Kungota), ki jih je zadela 53 in Lanom Mačkom (SD Š. Kovač M. Sobota), ki je zadel 48 tarč.

 

Rezultati: https://strelska-zveza.si/rezultati/SIBRENICA/2022/20220326_DLTrap_Vzhod1.pdf

https://strelska-zveza.si/rezultati/SIBRENICA/2022/20220326_DLTrap_Zahod1.pdf

 

 

Milan Svetec

 

Joomla templates by a4joomla