Slovenke zmagale na ekipni tekmi na 50m na svetovnem pokalu v Kairu!

 

 

Slovenska ženska ekipa, v kateri so tekmovale Živa Dvoršak, Klavdija Jerovšek in Urška Kuharič je zmagala na svetovnem pokalu v disciplini malokalibrska puška trojni položaj 50m. Slovenske strelke so se med osem najboljših ekip prebile s sedmim dosežkom v kvalifikacijah, s skupnim rezultatom 1301 krog, v izjemnem polfinalu pa so premagale vse druge reprezentance. V dramatičnem boju za zlato kolajno so bile Slovenke boljše od Američank, ki so jih po točkah premagale s 17:15 ter tako dosegle zgodovinsko prvo ekipno zmago za Slovenijo na tekmah za svetovni pokal. 

 

Živa Dvoršak v finalu 50m do petega mesta

 

Živa Dvoršak je v finalu posamične tekme svetovnega pokala v Kairu v disciplini malokalibrska puška trojni položaj na 50 metrov osvojila peto mesto, zadela je 305,4 kroga. Pred Dvoršakovo so se v deželi faraonov uvrstile Norvežanki Jenny Stene (309,6) in Jeanette Hegg Duestad (309,3), Italijanka Sofia Ceccarello (309,5) in Nemka Lisa Müller (306,7), za njo pa Srbkinja Sanja Vukašinović (304,7), Nemka Jolyn Beer (303,2) in Avstrijka Olivia Hofmann (302,4).Živa Dvoršak je v kvalifikacijah s 589 krogi zasedla tretje mesto. V klečečem položaju je zadela 194, v ležečem 199 in v stoječem položaju 196 krogov, ter tako napovedala dober rezultat tudi v finalu. V kvalifikacijah je Urška Kuharič s 578 krogi zasedla 37. mesto, Klavdija Jerovšek pa se prek eliminacijske tekme ni uspela prebiti na glavno tekmo.

 

Slovenke z zračno puško ekipno blizu uvrstitve v izločilne boje

 

V ekipni tekmi z zračno puško na 10 metrov so Dvoršakova, Kuharičeva in Jerovškova osvojile enajsto mesto, potem ko so zadele 936,2 kroga. Na posamični tekmi z zračno puško je Živa Dvoršak z rezultatom 626,0 krogov zasedla 38. mesto, Klavdija Jerovšek z rezultatom 624,0 krogov 56. mesto, Sonja Benčina z rezultatom 620,2 kroga 86. mesto in Urška Kuharič z rezultatom 619,5 kroga 95. mesto.

 

Dober nastop s pištolo na 10m za Jožeta Čepra 

 

Na moški tekmi z zračno pištolo na 10m je naš najboljši pištolski strelec Jože Čeper s 576 krogi, po slabši zadnji seriji, tekmo končal na vzpodbudnem 29. mestu, z zadnjim strelom v osmico pa je zapravil še višjo uvrstitev. Jože Čeper je vse do zadnje serije ohranjal tudi možnosti za uvrstitev v polfinale, potem ko je v prvih petih serijah zadel 98, 97, 96, 95 in 97 krogov. Po 93 krogih v zadnji seriji pa je zdrsnil po razpredelnici in v konkurenci 92 strelcev tekmo končal na 29. mestu.

 

 

Rajmond Debevec po 36-letih zaključil z nastopanjem na svetovnih pokalih 

 

Naš zlati olimpionik Rajmond Debevec v eliminacijski tekmi trojnega položaja z malokalibrsko puško na 50m zadel 569 krogov in se ni uvrstil na kvalifikacijsko tekmo. Po tekmi je osvajalec treh odličih na olimpijskih igrah, zlatega v Sydneyu, bronastega v Pekingu in bronastega v Londonu, sporočil, da po šestintridesetih letih zaključuje z nastopanjem na svetovnih pokalih. Debevec, ki je najboljši strelec vseh časov na svetovnih pokalih je osvojil več kot 80 odličij (skupaj s finali), vse od prvega nastopa na uvodni tekmi svetovnega pokala leta 1986! Za statistiko nastopov našega izjemnega strelca poglejte na sledečo povezavo: https://www.issf-sports.org/competitions/historicalmedalwinners.ashx 

 

 

Post FB

Bilten

 

Vili Grdadolnik

Joomla templates by a4joomla