Na strelišču v Rakičanu pri M. Soboti je potekalo prvo tekmovanje za pokal SZS v sezoni 2022. V hladnem in vetrovnem vremenu se je zbralo nekoliko manj kot 30 tekmovalcev v članski in mladinski konkurenci in preizkusilo svojo pripravljenost na začetku nove sezone. Na tekmovanju so manjkali nekateri člani reprezentance Slovenije, ki so bili v mislih že na poti na svetovni pokal na Cipru.

 

V hladnem in vetrovnem vremenu zmaga Blazinška

 

Tekmovalne rezultate je krojilo hladno in vetrovno vreme in slabši svetlobni pogoji. Tako se nikomur v osnovnem delu tekmovanja ni uspelo povzpeti nad 100 zadetkov (od 125). Med člani sta bila po osnovnem delu na vrhu Aleš Hozjan (Vrhnika) in Tomaž Blazinšek (Ormož), ki sta zbrala po 98 zadetkov, sledili so: Matjaž Lepen (Ormož) s 96, Evgen Pap (Š. Kovač) 95, Jernej Suša (Rudar Globoko) 92, Igor Macur (Vrhnika) 91, Iztok Topolovec (Kungota) 88 in Boris Grmek (Svoboda) 88 zadetkov. Vsi imenovani so se po novih pravilih uvrstili v polfinale, ki se po novem izvede v dveh skupinah s po štirimi tekmovalci. Iz prve skupine sta se v finale uvrstila Hozjan in Lepen iz druge skupine pa Blazinšek in Pap. Suša je zasedel končno peto mesto, Macur je bil šesti, sedmo mesto je zasedel Topolovec, osmo pa Grmek.

 

V finalu se je od nadaljnjega tekmovanja prvi poslovil domačin Pap, ki je od 15 tarč zadel samo 9. Po 25 tarčah je sledila naslednja eliminacija. Najmanj zadetkov (16) je zbral Lepen in prepustil boj za zlato in srebrno medaljo Blazinšku in Hozjanu.

Oba sta nadaljevala z bojem za zmago še naslednjih 10 tarč, kjer je imel največ uspeha Blazinšek in zmagal z novim državnim rekordom 25 zadetkov pred Hozjanom, ki jih je zbral 21.

 

Pri mladincih zmaga ostala doma

V mladinski konkurenci je tekmovalo osem tekmovalcev (in tekmovalka), tako da jih je bilo ravno prav za izvedbo finala po novih pravilih. Največ zadetkov po osnovnem delu je zbral domačin Rene Maček (Š. Kovač), ki je zadel 91 krat, takoj za njim je bil njegov mlajši brat Lan, ki je zadel 88 tarč. Tretji rezultat osnovnega dela je dosegel Sašo Hrovat (Kunšperk) z 79 zadetki. Sledila je Tea Topolovec s 74 zadetki, nato Jan Žniderčič (ZLD Gorica) s 70, Jakob Puc (Svoboda) 65, Tjan Tamše (Olimpija) 56 in Anže Puc (Svoboda) 49 zadetkov.

 

V prvi polfinalni skupini smo doživeli že prvo presenečenje, saj je prav prvi po osnovnem delu, Rene Maček, izpadel kot prvi in na koncu zasedel sedmo mesto. Peto mesto je zasedel Jakob Puc, šesti je bil Tamše, osmi pa Anže Puc.

V finalu se je prvi poslovil Sašo Hrovat, ki je po 15 tarčah zadel 8, po 20 tarčah se je poslovil Žniderčič, a z bronasto medaljo v žepu. Za zlato medaljo sta se potegovala Lan Maček in Tea Topolovec. Zmagal je Maček z novim državnim rekordom v finalu, 25 zadetkov, Tea jih je zbrala 21.

 

 

Rezultati:https://www.strelska-zveza.si/rezultati/SIBRENICA/2022/20220306_PokalSZS_trap-krog1.pdf

 

 

Milan Svetec

Joomla templates by a4joomla