Zelo hitro, v rekordnem času štirideset dni, je zaključen tretji krog državnih lig v streljanju z zračnim orožjem. Decembra po koledarju ni lige, prav tako je zaradi štirih velikih  mednarodnih tekem pri nas in v naši bližini naslednji krog lige predviden komaj februarja.

 

Po treh krogih smo v ekipnem delu kvalifikacij dobili zmagovalce skupin, ki se bodo ob četrtouvrščenem po rezultatu borili za najboljša mesta v ligi, ostali za uvrstitev v sredini lestvice, iz zadnje skupine pa najslabši ekipi izpadeta iz lige. Pri rezultatih posameznikov je teh nekaj, ki precej točkovno izstopajo ter potrebujejo le še kakšen soliden rezultat za dobro končno uvrstitev.

 

1.A Državna liga

 

Z zračno puško v najmočnejšo skupino in borbo za zmago Kovinar Ormož, Olimpija, Trzin in po rezultatu I. Pohorski bataljon Ruše

 

Kljub temu, da so po rezultatu komaj na tretjem mestu med prvo uvrščenimi, bi ekipa SD Kovinar Ormož osvojila vseh možnih 18 točk, v kolikor ne bi v zadnjem krogu dve izgubili zaradi dodeljene kazni. Ker so pozabili z e_Prijavo tudi v Postojni, so kvalifikacije končali celo z -1 točko, imajo pa tudi najslabši rezultat, zato se bo potrebno v finalu močno potrudit za obstanek v ligi.

 

V razvrstitvi posamezno so na prvih šestih mestih predstavnice ženskega spola. Po 78 točk imata Živa DVORŠAK (OLI) in Urška KUHARIČ (KOR), na tretjem mestu pa je Klavdija JEROVŠEK (GRO) s 76. točkami.

 

 Z zračno pištolo v vodstvu Klemen Tomaševič

 

Po treh krogih je z eno zmago in dvema tretjima mestoma v vodstvu Klemen TOMAŠEVIČ (LŽE) s skupno 78. točkami. Majda RAUŠL (PTU) ima 68 točk, še točko manj na tretjem mestu pa Peter TKALEC (DPR).

 

V tekmo za najvišja mesta se bodo kot najboljši v kvalifikacijah podali zmagovalci skupin Marok Sevnica, Dušan Poženel Rečica in Ptuj, kot srečni poraženec pa po rezultatu Mrož Velenje. Ena od negativnih presenečenj kvalifikacij lige je ekipa SD Jože Kerenčič Miklavž, ki se bo borila komaj za uvrstitev med 8. in 12. mestom, saj so končali kvalifikacije s kar -4 točkami, kazni pa so si prislužili zaradi ene neudeležbe na tekmi in ene prepozne e_Prijave.

 

1.B Državna liga

 

Z zračno puško ekipa Murska Sobota s popolnim izkupičkom točk

 

Po letošnji okrepitvi z odlično mlado strelko Katarino Fevžer v ŠSD Murska Sobota upravičeno pričakujejo končno zmago v ligi in ponovno uvrstitev na najvišjo raven domačega ligaškega tekmovanja. V kvalifikacijah so osvojili vse točke in dosegli tudi najvišji rezultat, ki bi jih v prvi ligi uvrstil na četrto mesto. Pred njimi so sicer še težke tekme, saj se bodo pomerili z zmagovalcema skupin SD Koloman Flisar Tišina in SD Dušan Poženel Rečica. Kot četrtouvrščena ekipa pa v najboljšo skupino pride še SD Jezero Dobrovnik, ki pa že drugo leto sodeluje brez svojega najboljšega tujega tekmovalca Somogyja.

 

V vodstvu lige sta tekmovalca iz Murske Sobote Katarina FEVŽER s 86.točkami (dve zmagi in eno drugo mesto) in Jure SOČIČ s 78. točkami. Na tretjem mestu je Vesna MARKELJ (LŽE) s 72. točkami.

 

V najboljšo skupino z zračno pištolo Škofja Loka, Kovinar Ormož, I. Pohorski bataljon Ruše in SD Olimpija

 

Dokaj izenačene ekipe se bodo za zmago v ligi in uvrstitev v I.A ligo morale zelo potruditi, saj si ne bodo smele privoščiti spodrsljaja in izgube točk, še najmanj pa zaradi kakšnih nepotrebnih kazni, kakršno si je v zadnjem krogu prislužila ekipa SD Kovinar Ormož. V skupini A sta Škofja Loka in Olimpija osvojila isto število točk in po dve zmagi, vendar je Škofja Loka zadela več krogov ter se uvrstila na prvo mesto. Za SD Olimpija to ni bilo usodno, saj se je v najboljšo skupino uvrstila po rezultatu. Po najmanj doseženih krogih bo kot zgleda v težavah za obstanek v ligi SD Štefan Kovač Turnišče.

 

V razvrstitvi posamezno je v vodstvu Denis BOLA UJČIČ (POS) z 82. točkami, Sebastjan KORDIŠ (ŠLO) na drugem mestu je do sedaj osvojil 75 točk in na tretjem mestu Klara SMOLIČ (GOR) 56 točk.

 

Rezultati končni ekipnih kvalifikacij in posamezno 3.krog

 

 

 

 

 

Peter Golob

Joomla templates by a4joomla