Ljubljana 11. - 12. 09. 2021

 

SD Lotrič Železniki izvedel dve državni prvenstvi

V organizaciji SD Lotrič Železniki je bilo v Ljubljani izpeljano še eno izmed zadnjih tekmovanj z zračnim orožjem sezone 2020-2021. Ob izvajanju strogih ukrepov glede preprečevanja širjenja okužbe z virusom Covid-19 je bilo v zadovoljstvo vseh prisotnih tekmovalcev in organizatorja, da se je to tekmovanje izvedlo. V soboto je potekalo državno tekmovanje mladih v konkurenci kadetov in kadetinj, starejših dečkov in starejših deklic, dečkov in deklic ter mlajših dečkov in mlajših deklic. 257 prijavljenih tekmovalcev iz 45. strelskih organizacij, članic SZS se je pomerilo z zračno pištolo, zračno puško in serijsko zračno puško. Nedelja pa je bila namenjena 4. Državnemu prvenstvu mešanih parov z zračnim orožjem na 10m na katerem se je pomerilo 32 ekip (moški+ženska) iz 15. strelskih društev.

 

Že naslednji vikend so kvalifikacije za 1B državno ligo z zračnim orožjem, sezono pa zaključijo tekmovalci s puško šibrenico s pokalom v dvojnem trapu in državnem prvenstvu v dvojnem trapu.

Prestopni rok je tako že v teku, čez nekaj dni pa se bo tudi odprla ePrijava za registracijo tekmovalcev v novi sezoni.

 

NEDELJA 12.09.2021

Ekipi SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem dva krat na odru za zmagovalce

Le SD Dušan Poženel iz Rečice pri Laškem je uspelo v dveh disciplinah osvojiti ekipne medalje, vendar je bilo to dovolj le ta statistično četrto mesto, saj sta bili medalje le srebrnega leska, boljše so bile tako tri ekipe z osvojenimi zlatimi medaljami. Med dobitnike medalj se je vpisalo osem društev.

V članski konkurenci se je trinajst mešanih parov za naslov državnega prvaka pomerilo v disciplini zračna pištola. Po Kvalifikacijah I so bili najbolj zadovoljni v SD Dušan Poženel Rečica, saj je par zadel 559 krogov pred zasledovalci iz SD Marok Sevnica s 556 krogi. Le krog manj sta zadeli ekipi SD Lotrič Železniki in SK Ptuj in so bili tudi najresnejši kandidati za medalje. V Kvalifikacijah II je ekipa SD Marok izpadla iz četverice, na tretje mesto pa se je uvrstila ekipa SD Postojna, katera se je s SD Lotrič Železniki pomerila za tretje mesto. Ekipa SK Ptuj je s prednostjo sedmih krogov ugnala ekipo SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem II in sta se tako uvrstili v boj za zlato medaljo. V tekmi za bron je bila uspešnejša ekipa SD Lotrič Železniki ( Anja Prezelj - Klemen Tomaševič). Zelo napeto pa je bilo v tekmi za zlato medaljo, saj sta si Jagoda Tkalec in Jože Čeper iz SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem pripravila že lepo točkovno prednost ter za prepričljivo zmago potrebovala samo še točko pri rezultatu 15:7. V finišu pa sta Majda Raušl in Sašo Stojak iz SK Ptuj odlično nadaljevala ter po izenačenju na 15:15 z zadnjima streloma dosegla dve točki in osvojila naslov državnih prvakov v mešanih parih.

Tekma za medalje Posnetek na YouTube

 

SD I.Pohorski bataljon Ruše z izboljšanim državnim rekordom

 

Z zračno puško se je v članski konkurenci pomerilo le sedem ekip ob eni neudeležbi, ter so se tako praktično že vse takoj na začetku uvrstile v nadaljnje kvalifikacije II.V Kvalifikacijah I je bila najuspešnejša naveza Urška Hrašovec - Simon Potrč iz SD I.Pohorski bataljon Ruše z doseženimi 623,0 krogi, kar je bil tudi izboljšan državni rekord. V Kvalifikacijah II je bila najuspešnejša ekipa SD Kovinar Ormož s 0,9 kroga prednosti pred Ruško ekipo. Ekipa SD Trzin pa se je kasneje s četrto uvrščeno ekipo SD Mesto Ljutomer pomerila v tekmi za bron ter jo tudi izgubila proti močnejšima nasprotnikoma Tejo Medved in Nejcem Klopčičem. V tekmi za zlato medaljo pa občutno boljši rezultat ekipe iz Ruš in le majhen zaostanek v drugih kvalifikacijah ni dal dovolj moči, da bi se uspešneje uprla nasprotnikoma iz SD Kovinar Ormož Urški Kuharič in Janu Šumaku, katera sta na koncu osvojila zlato medaljo z rezultatom 16:10.

 

Tekma za medalje Posnetek na YouTube

 

 

V konkurenci mladincev le disciplina s puško, pištolašev ni bilo prijavljenih

 

Izmed devetih nastopajočih mešanih parov se je po Kvalifikacijah I poslovila ekipa SD Postojne, najbolj zadovoljna pa sta bila Alja Bračun in Blaž Lužar iz SD Olimpija z izboljšanim državnim rekordom 606,5 kroga. Tudi v Kvalifikacijah II sta bila najuspešnejša pred ekipo SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem I. Po doseženem tretjem mestu ekipe SD Kovinar Ormož in četrtim mestom ekipe SD Kisovec I pa sta se ti pomerili v tekmi za bron. S prednostjo štirih točk sta bila uspešnejši par Tija Šiles in Simon Škoberne iz SD Kisovec I. V tekmi za zlato medaljo najboljša v obeh kvalifikacijah Alja Bračun in Blaž Lužar iz Olimpije nista dopustila presenečenja ter gladko premagala nasprotnika Zojo Kalin in Nika Matek iz SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem I.

 

Tekma za medalje Posnetek na YouTube

 

Rezultati

 

 

 

SOBOTA, 11.09.2021

 

Največ uspeha za SD Kovinar Ormož z osvojenimi tremi prvimi ter po enim drugim in tretjim mestom

Sobotni dan je bil namenjen tekmovalcem najmlajših starostnih kategorij v vseh predvidenih disciplinah. 257 tekmovalcev se je pomerilo za trinajst kompletov medalj, nekaj manj pa je bilo ekipnih nastopov, saj vse discipline niso imele vsaj treh ekip. Od 45. sodelujočih društev jih je kar 27 osvojilo vsaj po eno medaljo oz. ekipno uvrstitev med prve tri.

Kot najuspešnejše društvo se je na razpredelnici osvojenih medalj in pokalov na vrh zavihtelo SD Kovinar Ormož. SD Juršinci z dvema prvima in dvema drugima je na drugem mestu, tri društva SD Dolič, ŠSD Murska Sobota in SD Kisovec pa si z dvema zlatima ter po enim srebrnim in bronastim delijo tretje mesto.

 

Solidna udeležba kadetov in kadetinj

V konkurenci triintridesetih kadetov s puško je zmagal Gašper Judež (KIS). Nino Benjamin Kovačec (KOR) je bil drugi in Blaž Strnad (DPR) tretji. Ekipno so zmagali tekmovalci SD Kisovec pred SD Gorjanci in OSZ Kočevje.

Hana Strakušek (TRB) je bila najboljša med kadetinjami s puško, Anamaria Cvikl (DOL) je bila druga in Eva Petek (KOR) tretja. Kadetinje iz SD Grosuplje so bile najboljše ekipno ter za dobre tri kroge prehitele ekipo SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem. Tretje mesto je osvojila ekipa SD "Celjska četa" Mala Breza.

Z zračno pištolo med kadeti je zmagal Mitja Dolšina (GOR) s 359 krogi. Državni rekorder med st.dečki Valter Drašler (JUR) je tokrat zaostal za krog in osvojil drugo mesto, Aleks Korun (DPR) pa tretje. Le SD Juršinci so nastopili kot ekipa.

Tekmovalke s pištolo so v kadetski konkurenci okrepile starejše deklice, saj je le teh bilo premalo za lastno konkurenco. Zmagala je Tiana Josić (GRO) pred Anjo Jager (DPR) in Anastazijo Gorše (MKR).

 

Starejši dečki tudi s pištolo in zračno puško

Med starejšimi dečki z zračno pištolo je bil najboljši Filip Pečečnik (MSE), kateri je za štiri kroge premagal Milana Kvas (JUR). Bronasto medaljo je osvojil Rene Cverle (CČM). Zmagala je ekipa SD Juršinci pred SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem in SD Lotrič Železniki.

Z zračno puško so ekipno nastopile le starejše deklice iz ŠD Črenšovci, posamezno pa je bila Neža Zigmund (CER) najuspešnejša ter z rezultatom 193 krogov izboljšala dosedanji državni rekord. Štiri kroge je na drugem mestu zaostala Živa Zadravec (ČRE), še nadaljnih šest pa na tretjem mestu Vita Jakše (1PB).

Maksimiljan Žarić (OLI) je zmagovalec med starejšimi dečki z zračno puško. S krogom zaostanka je srebrno medaljo osvojil Tine Mihailovič Krpan (LEN), z bronom pa se je okitil Julij Zaviršek (OLI). Ekipa Cerkniškega društva strelk in strelcev je bila uspešnejša od ekipe ŠSD Murska Sobota.

 

S serijsko zračno puško se je tokrat pomerilo nekaj manj starejših dečkov kot pretekla leta, zmagal pa je Rok Škorjanec (KOR) pred Galom Aljančič (VRH) in Nikito Averyanov (ANK). Ekipno so bili najboljši člani iz SD Kovinar Ormož pred SD Tabor-Ježica in ŠSD Radgona.

 

Zoja Buzeti (KFT) je osvojila zlato medaljo med starejšimi deklicami s serijsko zračno puško s petimi krogi prednosti pred Veroniko Ahlin (VRH). Tretje mesto je osvojila Ana Lucija Rajgelj (PDD). Ekipno so nastopile starejše deklice iz SD Koloman Flisar Tišina.

 

 

Najštevilčnejša udeležba kategorije dečkov in deklic, Olivia Vočanec z državnim rekordom

 

Od 53.prijavljenih dečkov so bili štirje odsotni, vendar še vedno najštevilnejša skupina na tem državnem prvenstvu. Zmagal je Jaša Grčar (MSO) s 182 krogi. 179 krogov je zadel Adam Bržolnik (JMI) in osvojil srebrno medaljo, za bron pa je bil po boljši zadnji seriji uspešnejši Rok Benko (MSO). Izmed devetih ekip so bili zmagovalci iz ŠSD Murska Sobota, sledijo SD I.Pohorski bataljon Ruše in SD Grosuplje na tretjem mestu.

 

Deklica Olivia Vočanec (KOR) je izenačila državni rekord z doseženimi 191 krogi. Le krog manj je za srebrno medaljo zadela Nika Piskar (KIS), medtem ko je njena sestra Leja PISKAR (KIS)  še s tremi krogi zaostanka osvojila tretje mesto. Ekipno so zmagale deklice iz SD I.Pohorski bataljon Ruše pred SD Lotrič Železniki.

 

 

Gašper Kajtna Poženel (DPR) je osvojil zlato medaljo v konkurenci mlajših dečkov, srebro je pripadlo društvenemu kolegu Matjažu Lipovšek (DPR), z manj doseženimi notranjimi centri kot drugouvrščeni pa je tretje mesto osvojil Oskar Erjavec (DOL). Ekipno so nastopili mlajši dečki iz SD Dolič.

 

Šest prijavljenih mlajših deklic je bilo dovolj, da se je tudi v tej konkurenci izvedlo državno prvenstvo. Zmagala je Teja Mencinger (DOL) pred Izo Bratina (LŽE) in Agato Glavan Čander (FLV).

 

Rezultati

 

 

Peter Golob

 

 

 

 

 

Joomla templates by a4joomla