V Rakičanu pri M. Soboti je med 3. in 5. septembrom potekalo državno prvenstvo v disciplini trap za vse kategorije. Tekmovanje so v lepem sončnem vremenu organizirali strelci SD Trap Š. Kovač M. Sobota. Kljub lepemu vremenu so bili doseženi nekoliko slabši rezultati kot smo navajeni s tovrstnih tekmovanj.

 

V mladinski konkurenci je tekmovalo 8 tekmovalcev in v finale sta se z najboljšima rezultatoma uvrstila Rene Maček (Š. Kovač MS) s 105 zadetki ter Sašo Hrovat (Kunšperk) s 104 zadetimi tarčami. Ostali finalisti so imeli veliko nižje kvalifikacijske rezultate. Na tretjem mestu v finalu je streljal Jan Žniderčič (ZLD Gorica), ki je zadel 90 tarč, četrti je bil Jakob Puc (Svoboda Sežana) s 83 zadetki, peti je bil Anže Puc (Svoboda Sežana) z 80 zadetki in šesti Lan Maček (Š. Kovač MS), ki je začel s streljanjem pred vsega tremi meseci, s 77 zadetki. V finalu se je vrstni red nekoliko premešal in zmago je slavil Sašo Hrovat pred bratoma Maček. Drugi je bil Rene, tretji pa Lan, ki je presenetil z odlično predstavo v finalu.

 

Med člani zmaga Boštjana Mačka, že štirinajstič

 

Med člani je bilo za finale dovolj 105 zadetih tarč. Kar pet strelcev se je s tem rezultatom potegovalo za eno mesto v finalu. Možnost nastopa v finalu si je priboril Branko Valenko (Ormož) in tako zasedel šesto startno mesto v finalu. Na petem mestu je pristal Rok Žigante (Il. Bistrica), ki je pred finalom zadel 106 tarč, četrti je bil Tadej Kostanjevec (Radgona) s 107 zadetki, tretji Denis Vatovec (Vrhnika) s 110 zadetki, drugi Žan Šfiligoj (Brda) s 111 zadetki. Prvo mesto je zasedal naš dvakratni olimpijec Boštjan Maček (Š. Kovač MS), ki je v osnovnem delu zadel 113 tarč.

 

V finalnem delu tekmovanja se je prvi poslovil Rok Žigante in osvojil končno šesto mesto. Peto mesto je na koncu osvojil Branko Valenko, četrti pa je bil (ostal) Tadej Kostanjevec. Tretje mesto je osvojil Žan Šfiligoj, drugo Denis Vatovec, zmago pa je že štirinajstič slavil Boštjan Maček.

 

 

Med 11 ekipami je zmagala domača ekipa Š. Kovač MS, ki je skupno zadela 323 tarč, drugi so bili strelci TK Ilirska Bistrica, ki so zadeli 307 tarč, tretji pa tekmovalci Vrhnike, ki so zadeli 306 krat.

 

Med mladinkami je najbolje streljala Tea Topolovec, ki je zadela 101 tarčo, med članicami pa je tekmovala le Jasmina Maček, ki je bila uspešna 99 krat.

 

Rezultati

 

Milan Svetec

Joomla templates by a4joomla