V italijanskem Porpettu se je med 20. in 22. avgustom odvijalo tradicionalno mednarodno tekmovanje Alpe Adria na katerem je nastopilo skoraj 100 tekmovalcev iz šestih držav. Udeležili smo se ga tudi slovenski strelci in uspešno tekmovali. Po prvem dnevu so organizatorji razdelili tekmovalce na tri skupine, glede na seštevek prvih treh odstreljenih serij. V skupino A, kjer so ostali najboljši, se je uvrstilo 9 slovenskih strelcev (od 27), v skupino B se je uvrstilo šest Slovencev (od 28), v skupino C pa pet (od 26). Po drugem dnevu je prvih šest v vsaki skupini streljalo še finale za nagrade.

 

V skupini A se je v finale od naših strelcev uvrstil le Denis Vatovec (Vrhnika), ki je zadel 118 tarč. Najvišji rezultat je bil 120 zadetkov, v finale pa je peljal rezultat 117 zadetih tarč. Blizu uvrstitve v finale je bil tudi Žan Šfiligoj (Brda), ki je zadel 115 tarč. Dober rezultat pa sta dosegla še Rok Žigante (Il. Bistrica) in Iztok Topolovec (Kungota), ki sta zadela po 113 tarč. Slednjemu je v četrti seriji uspelo zadeti vseh 25 tarč s prvim strelom, kar se zgodi izjemno redko.

 

Vatovec je v finalu streljal izredno in premagal vso konkurenco ter zasluženo zmagal.

 

V skupini B sta se v finale uvrstila dva naša predstavnika. S 112 zadetki je pred finalno serijo vodil Sašo Hrovat (Kunšperk), Matej Šfiligoj (Brda) pa je bil četrti. V finalu je bil Matej najuspešnejši med vsemi in zadel 24 tarč ter zmagal, Sašo pa je zasedel na koncu šesto mesto. Miha Ajtnik (Kamnik) je bil 14. s 105 zadetki, Dušan Šimec (Il. Bistrica) pa 20. s 102 zadetkoma.

 

V skupini C smo imeli v finalu prav tako dva predstavnika. Pred finalom je bil na drugem mestu Aleš Hozjan (Vrhnika) s 101 zadetkom, tretji pa je bil Robert Delorenzo (Olimpija) s 100 zadetki. V finalu sta naša predstavnika streljala nekoliko slabše in pristala na četrtem in petem mestu. Anže Puc (Svoboda Sežana) je bil šesti, a ni nastopil v finalu.

 

Rezultati

 

 

Milan Svetec

Joomla templates by a4joomla