Tekmovanje za nagrado Ormoža in Memorial Stanka Viherja

 

V Ormožu je 14. in 15. avgusta potekalo tekmovanje v disciplini trap za nagrado Ormoža in memorial Stanka Viherja. Na tekmovanju je sodelovalo 28 strelcev in doseženi so bili dobri rezultati. To je bilo tudi zadnje tekmovanje na katerem so se lahko osvojile norme za nastop na državnem prvenstvu, ki bo čez slabe tri tedne v Rakičanu pri M. Soboti.

 

Tekmovalci so se po prvem dnevu razdelili v dve »jakostni« skupini. V skupini A je tako pred finalom zbral največ zadetkov Tadej Kostanjevec (Radgona), ki je zadel 117 tarč, drugi je bil s 115 zadetki Iztok Topolovec (Kungota), po 113 zadetkov sta zbrala Jernej Suša (Rudar Globoko) in Boštjan Maček (Š. Kovač M. Sobota), Branko Valenko (Ormož) je zadel 112 tarč, za vstop v finale pa sta se borila Rajko Lupše (Kunšperk) in Tomaž Blazinšek (Ormož), ki sta oba zadela po 111 tarč. Boljši je bil slednji in tako uspel nastopiti v finalu. Tam mu je šlo zelo dobro in osvojil je tretje mesto. Zmagal je Branko Valenko pred Boštjanom Mačkom. Četrti je bil Tadej Kostanjevec, peti Iztok Topolovec in šesti Jernej Suša.

 

V B skupini je bil najboljši Blaž Hovnik (Ormož), ki je zadel 101 tarčo, drugi je bil Robert Kolarić (Turopolje-HR) s 100 zadetki in tretji Bojan Burja (Kamnik), ki je zadel 98 tarč.

 

V ekipni konkurenci je bila najboljša ekipa Raj Gozd (Lupše, Maček, Hozjan), ki je zadela 333 tarč, drugi so bili strelci Ormoža (Valenko, Blazinšek, Hovnik), ki so zbrali 324 zadetkov, tretja pa je bila ekipa ŠSD Radgona (Kostanjevec, Svetec, Majcen), ki je zadela 319 tarč.

 

Rezultati: https://strelska-zveza.si/rezultati/SIBRENICA/2021/20210815_GP_Ormo%C5%BE.pdf

 

 

Milan Svetec

Joomla templates by a4joomla