V soboto 7. avgusta je potekalo regijsko prvenstvo v disciplini trap, ločeno za vzhod v Ormožu in za zahod v Il. Bistrici. Kljub temu, da tekmovanje ne spada med najbolj priljubljena med strelci, je bila udeležba dobra. Skupno je nastopilo 35 posameznikov.

 

Na zahodu je bil po osnovnem delu 75 tarč v vodstvu Sandi Rolih (Il. Bistrica), ki je zadel 68 tarč, za njim so se zvrstili trije strelci s po 65 zadetki (Dušan Šimec (Il. Bistrica), Klemen Vidrih (Olimpija) in Aleš Hozjan (Vrhnika)). V finale najboljših šestih, sta se uvrstila še dva strelca s po 63 zadetki (Zoran Cvetković (Il. Bistrica) in Mitja Grižon (LZ Koper)). Po finalni seriji je zmago slavil Mitja Grižon pred Sandijem Rolihom in Dušanom Šimcem. Četrto mesto je zasedel Aleš Hozjan, peti je bil Zoran Cvetković in šesti Klemen Vidrih.

 

Na vzhodu je bil po kvalifikacijah na najvišjem položaju Tomaž Blazinšek (Ormož), ki je zadel 71 tarč, pred Mišom Rakušo (Poetovio) z 68 in Dušanom Kosem (Rudar Globoko) s 67 zadetki. Četrti je bil Miroslav Podpadec (Rudar Globoko) s 66 zadetki, pati in šesti sta bila Ivan Krkač (Kunšperk) in Milan Svetec (Radgona) s po 65 zadetki. Po finalu je prva trojica zadržala svoje izhodiščne pozicije, na četrto mesto se je prebil Milan Svetec, peti je bil Miroslav Podpadec, šesti pa Ivan Krkač.

 

 

Rezultati: https://www.strelska-zveza.si/rezultati/SIBRENICA/2021/20210807_RP_trap-VZHOD.pdf in https://www.strelska-zveza.si/rezultati/SIBRENICA/2021/20210807_RP_trap-ZAHOD.pdf

 

 

Milan Svetec

Slika: Jože Kampuš

Joomla templates by a4joomla