Finale lige trap – ŠSD Radgona pobrala vse naslove

 

V Novi Gorici je med 17. in 18. julijem potekalo finale državne lige v kategoriji olimpijski trap. Na tekmovanje se je uvrstilo 10 najboljših ekip po petih krogih lige ter po devet najboljših posameznikov iz obeh ločenih lig (vzhod, zahod). Na tekmovanju se je pomerilo 39 tekmovalcev (19 iz prve lige in 20 iz druge lige). Vreme je bilo ves čas spremenljivo, predvsem oblačno, zato rezultati niso tako visoki kakor bi bili ob stabilnih razmerah.

 

Največ uspeha na tekmovanju so bili deležni člani ŠSD Radgona (Kostanjevec, Svetec, Pelcl), ki so zmagali v ekipni konkurenci, kjer so vodili od začetka do konca. Nastreljali so 332 tarč in drugo uvrščeno ekipo SD Š. Kovač M. Sobota (Maček, Pap, Pojbič) premagali za šest ter tretje uvrščeno ekipo SD Vrhnika (Vatovec, Macur, Hozjan) za 10 zadetkov.

 

V prvi državni ligi se je v finale s prvim rezultatom 117 zadetkov uvrstil naš olimpijec Boštjan Maček, drugo mesto je v predtekmovanju zasedel Tadej Kostanjevec s 115, tretji je bil Denis Vatovec s 114 zadetki, sledili so Blazinšek (Ormož) s 113, Lepen (Ormož) s 112 ter Lupše (Kunšperk) s 110 zadetki. Enako število zadetkov kot Lupše je zbral tudi Žan Šfiligoj, vendar je bil pri razstreljevanju za vstop v finale neuspešen. Po koncu finalne serije je največ zadetkov zbral Tadej Kostanjevec pred Denisom Vatovcem in Boštjanom Mačkom s čemer je trenutno »udarna« trojica potrdila primat reprezentantov. Četrto mesto je zasedel Rajko Lupše, peti je bil Tomaž Blazinšek in šesti Matjaž Lepen.

 

V drugi ligi je bil v predtekmovanju najbolje uvrščen Iztok Topolovec (Kungota), ki je zbral 111 zadetkov, drugi je bil Milan Svetec (Radgona) s 110 zadetki, tretji Robert Delorenzo (Olimpija) s 108, četrti Milan Pelcl (Radgona) s 107, peti Jernej Suša (Rudar Globoko) s 106 in šesti Matej Šfiligoj (Brda) s 105 zadetki. Slednji se je v finale  uvrstil v razstreljevanju s Sašem Hrovatom (Kunšperk). V finalu si je Svetec po 25 strelih nabral že pet zadetkov prednosti pred ostalimi in to prednost je nato ohranil vse do konca. Najbolj se mu je približal Jernej Suša, ki je zasedel končno drugo mesto, tretji pa je bil Milan Pelcl. Četrto mesto je pripadlo Iztoku Topolovcu, peti je bil Robert Delorenzo in šesti Matej Šfiligoj.

 

Rezultati: https://strelska-zveza.si/rezultati/SIBRENICA/2021/20210718_FinaleLigeTrap.pdf

 

Milan Svetec

Joomla templates by a4joomla