10. - 11. 07. 2021 Pragersko

31. Državno prvenstvo RS v streljanju s puško in pištolo 50m je že sedmo leto zapored izvedlo Strelsko društvo Svečina na strelišču v Pragerskem. V dokaj dobrih razmerah, razen rahlega vetriča v nedeljo se je pomerilo 112 tekmovalcev in tekmovalk, kar je sicer nekaj manj kot pretekla leta. Upad je razviden predvsem v kategoriji najmlajših s serijsko malokalibersko puško, kadeti in mladinci pa so se morali pomeriti celo v konkurenci najstarejših, preizkušenih tekmovalcev, kjer pa kakšnih možnosti za vidnejšo uvrstitev niso imeli.

 

10.07.2021

S pištolo na 50m Jože  Čeper ugnal konkurenco

Tekmovalec s pištolo različnih disciplin Jože ĆEPER (DPR) je po dveh medaljah v mladinski konkurenci leta 2014 in 2017 in po nastopu  v letu 2018 med člani tokrat prvič stopil na najvišjo stopničko tudi v članski konkurenci z doseženimi 539 krogi. Rok IVANC (GRO)  je zaostal pet krogov, z istim rezultatom in manj notranjimi desetkami pa je bronasto medaljo osvojil Ludvik PŠAJD (JUR). V tej disciplini je bilo tudi največ ekip, zmagovalna pa prihaja iz SD Dušan Poženel Rečica z doseženimi 1561 krogi. Ekipa SD Grosuplje je zadela 1545 krogov in SD Juršinci na tretjem mestu 1520 krogov.

 

24.naslov državnega prvaka v trojnem položaju za Rajmonda Debevca

Presenečenja v kraljevski disciplini trojnega položaja ni dopustil naš najuspešnejši tekmovalec te discipline z osvojenimi 24.naslovi državnega prvaka Rajmond DEBEVEC (OLI) ter s tremi krogi prednosti premagal Erika KANDARE (CER) lani tretje uvrščenega. V rezultatu drugouvrščenega, vendar manj notranjimi desetkami je tretje mesto osvojil Robert MARKOJA (ŠKT). Ekipno so tekmovali iz SD Kovinar Ormož.

 

Z odlično formo v trojnem položaju do zmage tudi Živa Dvoršak

Živa DVORŠAK (OLI), po osvojeni kvoti za udeležbo na olimpijskih igrah in kasnejših doseženih rezultatih dokazuje dobro pripravljenost z upanjem na vrhunec forme na bližajočih se olimpijskih igrah. S 1173 krogi je osvojila sedmi članski naslov državne prvakinje v tej disciplini. Srebrno medaljo je osvojila Klavdija JEROVŠEK (GRO) s 1157 krogi, Urška KUHARIČ (KOR) pa je z zadetimi 1153 krogi osvojila tretje mesto.

 

Šest tekmovalk med kadetinjami

Več intenzivnih treningov, tudi na prizorišču današnjega tekmovanja je bilo več kot dovolj za zmago Tije ŠILES (KIS) saj je zadela 546 krogov, in drugo uvrščeno Hano STRAKUŠEK (TRB) premagala za trinajst krogov. Isti rezultat, vendar manj notranjih desetk je za bronasto medaljo zadela Zoja KALIN (DPR). Ekipno so nastopile kadetinje iz SD Dušan Poženel Rečica.

 

Starejše deklice v trojnem položaju brez uradnega naslova državne prvakinje

Premalo je bilo tekmovalk v tej disciplini, da bi imele uradno priznano tekmo. Streljale so torej le za zmago in dobljeno medaljo, medtem ko se uradni naslov državne prvakinje v skladu s pravilnikom ne more podeliti. Zmagala je Nika SKUBIC (KIS) pred Vito JAKŠE (1PB) in Amro PATKOVIĆ (1PB).

 

11.07.2021

Ekipa SD Štefan Kovač Turnišče do sedmega naslova državnih prvakov

V disciplini 60 leže člani v kateri od leta 2014 sodeluje dovolj ekip, da je priznano tudi ekipno tekmovanje so letošnji zmagovalci iz SD Štefan Kovač Turnišče že šestič na najvišji stopniški. Drugo mesto je osvojila ekipa SD Olimpije in tretje ekipa SD Kovinar Ormož.

Posamezno so na odru za zmagovalce isti, kot v trojnem položaju, zamenjala sta se nosilca srebrne in bronaste medalje. Tudi tokrat je do zmage prišel Rajmond DEBEVEC (OLI), Robert MARKOJA si je pristreljal srebrno medaljo in Erik KANDARE (CER) bronasto.

 

Živa Dvoršak prepričljivo tudi v disciplini leže

619,8 kroga v konkurenci članic je bilo več kot dovolj za zmago Žive DVORŠAK (OLI). Nekaj več kot osem krogov je zaostala srebrna Klavdija JEROVŠEK (GRO), z nekaj smole zaradi okvare tarče pa je tekmo z rezultatom 606,0 kroga dokončala Urška KUHARIČ (KOR) in osvojila bronasto medaljo.

 

Mladinke tokrat v svoji konkurenci

V disciplini 60 strelov leže je bilo prijavljenih dovolj tekmovalk tako, da so se za naslov državne prvakinje lahko pomerile v svoji kategoriji. Naslov državne prvakinje je osvojila Katarina FEVŽER (SKO), podprvakinja je postala Ana Nuša DETELA (TRB), bronasta medalja pa je pripadla Sari SLAK (GRO).

 

Hana Strakušek do prvega naslova državne prvakinje z MK puško

Kadetinja Hana STRAKUŠEK (TRB) je po včerajšnjem drugem mestu tokrat zmagala in osvojila svoj prvi naslov državne prvakinje v tej disciplini. Za preostali dve medalji pa sta borili tudi sestri Zoja in Iza KALIN (DPR), za krog razlike pa je bila uspešnejša Zoja. Kadetinje SD Dušan Poženel Rečica so tekmovale tudi ekipno in zadele 1766,8 kroga.

 

Strarejše deklice tokrat do uradnega tekmovanja

V disciplini 30 strelov leže je Amra PATKOVIĆ (1PB) za zmago zadela 269 krogov, kar je celih 60 krogov več kot na njenem lanskem prvem tekmovanju. Nika SKUBIC (KIS) je včerajšnjem prvem mestu tokrat dodala srebrno medaljo, Vita JAKŠE (1PB) pa je osvojila bronasto medaljo. Kljub temu, da ni bilo uradnega ekipnega tekmovanja je zmagovalna ekipa starejših deklic ŠD Črenšovci prejela pokal za zmago, drugo mesto pa je osvojila ekipa SD I.Pohorski bataljon Ruše.

 

Mišo Hari zmagovalec med starejšimi dečki

Po včerajšnjem trojnem položaju, v katerem ni nastopil noben starejši deček je tokrat ob prijavi štirih le trem uspelo nastopiti, vsi pa so si tudi prislužili medalje, žal poa je bila to neuradna tekma. Tako kot lani, je tudi letos zmagal Mišo HARI (MSO), drugi je bil Imram HAMZIĆ (1PB) in tretji Danijel BALAŽIC (MSO).

 

 

Rezultati

Fotografije FB SD Svečina

 

Peter Golob

 

 

 

 

 

Joomla templates by a4joomla