V soboto 3. julija je potekal zadnji krog tekmovanj v letošnji ligi trap. Streljalo se je na streliščih v Rakičanu pri M. Soboti in na Črnih njivah nad Ilirsko Bistrico. V lepem vremenu so bili doseženi dobri rezultati.

Na vzhodu zmaga Mačka

Na vzhodu so v ekipni konkurenci premočno slavili domači tekmovalci, ki so zbrali kar 206 zadetkov. Drugo mesto so zasedli strelci Ormoža, ki so zadeli 183 tarče, tretje mesto pa je pripadlo strelcem Rudarja Globoko, ki so zadeli 182 krat. V prvi ligi so bili v finalu kar štirje domačini. Zasedli so prva tri mesta. Prvi po predtekmovanju je bil Boštjan Maček, ki je zadel 71 tarč (tudi eno »polno« serijo), drugi je bil Evgen Pap, ki je zbral 69 zadetkov, tretji pa je bil Denis Pojbič s 66 zadetki. Sledili so: Tomaž Blazinšek (Ormož) 65 zadetkov ter Marko Miljevič (Š. Kovač M. Sobota) in Rajko Lupše (Kunšperk), ki sta v predtekmovanju zadela 60 krat.V finalu je prišlo do spremembe vrstnega reda in na koncu je zmaga ostala doma pri Boštjanu Mačku, drugi je bil Tomaž Blazinšek, tretji pa Evgen Pap.

V drugi ligi je največ zadetkov pred finalom zbral Iztok Topolovec (Kungota), ki je zadel 68 tarč, drugi je bil Milan Pelcl (Radgona) s 64 zadetki, tretji pa Miroslav Podpadec (Rudar Globoko), ki je zadel 63 krat. Preostali trije tekmovalci v finalu so zadeli 62 tarč: Vlado Šiško (Radgona), Jože Kampuš (Ormož), Branko Valenko (Ormož). Po finalni seriji je bil vrstni red spremenjen, zmagal je Miroslav Podpadec, drugi je bil Branko Valenko, tretji pa Jože Kampuš.

Med mladinci je zmago slavila Tea Topolovec (Kungota) z 59 zadetki, pred Renejem Mačkom, ki je zadel 57 tarč in Sašem Hrovatom (Kunšperk), ki je zadel 51 krat.

Rezultati: https://strelska-zveza.si/rezultati/SIBRENICA/2021/20210703_DLTrap_Vzhod5.pdf

Na zahodu zmaga Vatovca

Na zahodu je TK Ilirska Bistrica slavila zmago s še višjim rezultatom. Zbrali so kar 210 zadetkov (70/75 na strelca) kar je izvrsten rezultat. Drugo mesto je zasedla SD Vrhnika s 191 zadetki, tretji pa so bili strelci LZ Koper, ki so zadeli 187 tarč. Med strelci prve lige se je pred finalom najvišjega rezultata veselil Ivo Kompan (Il. Bistrica), ki je zadel 71 tarč (tudi eno »polno« serijo), drugi je bil Sandi Rolih iz istega kluba, tretje mesto je zasedel Denis Vatovec (Vrhnika) s 70 zadetki (ena »polna« serija), četrti je bil Andraž Lipolt (Il. Bistrica) z 69 zadetki (ena »polna« serija), peti Boris Grmek (Svoboda Sežana), prav tako z 69 zadetki in šesti Štefan Pleško (Vrhnika) z 68 zadetki. Na koncu je zmagal Denis Vatovec pred Andražem Lipoltom in Štefanom Pleškom.

V drugi ligi je v predtekmovanju najbolje streljal Matej Šfiligoj (Brda), ki je zadel 65 krat, drugo mesto je pripadlo Klemnu Stranščaku (LZ Koper), tretje Mihi Paternostru (Olimpija) s 64 zadetki, četrti je bil Mitja Grižon (LZ Koper) s 63 zadetki, peti Miha Čufer (Brda) in šesti Diego Lazar (LZ Koper). Slednja sta zadela po 60 tarč. V finalni seriji je imel največ uspeha Miha Paternoster, ki je zmagal pred Miho Čuferjem in Diegom Lazarjem.

V tekmovanju mladincev je bil najuspešnejši Jakob Puc (Svoboda Sežana), ki je zadel 58 tarč, pred Tio Burja (Kamnik), ki je zadela 56 krat ter Janom Žniderčičem, ki je zbral 52 zadetkov in je bil v razstreljevanju boljši od Anžeta Puca.

Rezultati: https://strelska-zveza.si/rezultati/SIBRENICA/2021/20210703_DLTrap_Zahod5.pdf

Milan Svetec

Joomla templates by a4joomla