Pragersko 03.- 04.07.2021

Strelsko društvo Svečina je ta vikend, teden dni pred organizacijo 31.Državnega prvenstva disciplin 50m izvedlo v Pragerskem II. Kvalifikacijski turnir s puško in pištolo 50m. Udeležba tekmovalcev je bila nekoliko pod pričakovanji, tudi z odpovedjo nastopa zadnji trenutek naših odličnih strelcev Rajmonda Debevca in Žive Dvoršak, pozna pa se predvsem odsotnost zaradi situacija glede epidemije Covid-19, saj mnogi te discipline tokrat niso pričeli trenirat in pa istočasnega državnega tekmovanja s pištolo na 25m.

 

Puška 50m leže:

Urška Kuharič z novim kvalifikacijskim državnim rekordom

 

V disciplini puška 60 leže je članica Urška KUHARIČ (KOR) izboljšala kvalifikacijski državni rekord za 1,4 kroga in sedaj ta znaša 625,2 kroga. Z 608,4 kroga je drugi rezultat dosegla Urška HRAŠOVEC (1PB) in tretjega z 590,7 Vesna MELE (TSO).

 

V članski konkurenci je Robert MARKOJA (ŠKT) zadel 621,2 kroga, Oto STRAKUŠEK (TRB) je bil drugi z rezultatom 614,0 krogov in Aleš PERNAT (KID) z doseženimi 608,8 krogi tretji. Ekipno so nastopili iz SD Štefan Kovač Turnišče.

 

Nik MATEK (DPR) je bil najuspešnejši med mladinci, Ana Nuša DETELA (TRB) pa med mladinkami. Tija ŠILES (KIS) je za dobrih pet krogov ugnala konkurenco med kadetinjami, kadet Andraž KARDELJ KRESAL (OLI) pa je bil uspešnejši od društvenega sotekmovalca Julija ZAVIRŠKA.

 

 

Pištola 50m:

S pištolo 50m najuspešnejši Ludvik Pšajd

Ludvik PŠAJD (JUR) je bil s povprečnimi 518 krogi najboljši med člani s pištolo 50m. Preko 500 krogov je zadel še Miroslav MOLEH (JUR) in sicer 502 kroga, tretji rezultat 495 krogov pa je dosegel David ROŽMAN (BRE). Ekipno so bili najuspešnejši tekmovalci iz Juršincev pred SK Brežice in SD Kidričevo, ekipa organizatorjev SD Svečina pa se je morala zadovoljiti s četrtim mestom.

 

Trojni položaj 3 x 40 in 3 x 20:

V trojnem položaju zelo malo tekmovalcev

V članski konkurenci sta nastopila samo dva tekmovalca iz SD Štefan Kovač Turnišče, Robert MARKOJA z doseženim rezultatom 1161 krogov in Avguštin MAUČEC s 1073 krogi. V konkurenci članic je zmagala Urška KUHARIČ (KOR) z rezultatom 1165 krogov pred Klavdijo JEROVŠEK (GRO) s 1151 krogi in na tretjem mestu Urško HRAŠOVEC (1PB) s 1139 krogi.

Med sabo so se pomerile tudi tri mladinke, najuspešnejša je bila Katarina FEVŽER (SKO) s 1131 krogi, sledi Ana Nuša DETELA (TRB) s 1128 krogi in na tretjem mestu Sara SLAK (GRO) s 1126 krogi. Skromna udeležba dveh tekmovalcev je bila tudi med mladinci, kjer je za krog razlike zaradi zgrešenega strela Jerneja KUŠARJA (OLI) bil uspešnejši Nik MATEK (DPR).

Med kadeti v trojnem položaju ni bilo tekmovalcev, se pa je šest kadetinj borilo za najboljšo uvrstitev. Najuspešnejša je bila Hana STRAKUŠEK (TRB) s 553 krogi, kar je tudi njen osebni rekord, sledita sestri Iza in Zoja KALIN (DPR), obe z zadetimi 544 krogi. Ekipo so tekmovale kadetinje SD Dušan Poženel Rečica in zadele 1595 krogov.

 

Rezultati

 

Peter Golob

Joomla templates by a4joomla