03.07.2021

Ekipno in mešani pari – v ozadju

 

V Osijeku se je končal svetovni pokal za strelce s puško šibrenico. Naši strelci so nastopili še v ekipnem delu tekmovanja članov v disciplini trap ter v mešanih parih.

 

Članska ekipa je dokončala tekmovanje na 10. mestu in se ni uspela dvigniti na lestvici, čeprav je Boštjan Maček streljal bistveno bolje kot prejšnja dneva. Maček je končal tekmovanje s 162 zadetki, enak rezultat je dosegel Denis Vatovec, Tadej Kostanjevec pa je tekmovanje zaključil s 157 zadetki. Za zlato medaljo so se pomerili strelci Francije in Češke, ki so oboji v predtekmovanju zadeli po 502 tarči. V boju za zlato, so bili boljši Francozi, tretje mesto pa je pripadlo domačinom, strelcem Hrvaške, ki so v boju za bron izločili strelce Velike Britanije.

 

Med mešanimi pari sta slovenska predstavnika zasedla zadnje mesto med 14 nastopajočimi pari. Izčrpanost zaradi dolgotrajnega tekmovanja je očitno naredila svoje. V boj za zlato medaljo sta se uvrstila ruski in italijanski par. Zmagala sta Italijana Jessica Rossi in Mauro de Filippis pred Semianovo in Alipovom iz Rusije ter Valdorfovo in Pigorschem iz Nemčije.

 

Rezultati: https://www.issf-sports.org/competitions/venue/results.ashx?cshipid=3061

 

30.06.2021

Lep uspeh Žana Šfiligoja

 

V hrvaškem Osijeku poteka svetovni pokal v vseh disciplinah ISSF in s svojimi tekmovanji so začeli tudi strelci v disciplini trap. Na tekmovanje je selektor poslal šest članov in članico.

 

V posamični konkurenci je edina članica Jasmina Maček (Š. Kovač M. Sobota) zadela 107 tarč in zasedla 23. mesto v konkurenci 38 strelk. Zmagala je Italijanka Solvana Stanco pred svojo reprezentančno kolegico Jessico Rossi, tretja pa je bila Slovakinja Špotakova. Stancova se je v finale uvrstila z najboljšim dosežkom predtekmovanja: 120 zadetkov.

 

Med člani je bilo za uvrstitev v finale potrebno zadeti vsaj 122 tarč. Največ, 123 zadetkov so zbrali Italijana De Filippis in Fabbrizi, Grk Chatzitsakiroglou ter Hrvat Cernogoraz. Izmed petih strelcev, ki so zadeli 122 tarč, sta se v finale uvrstila še Španec Fernandez in Rus Alipov. Slednji je v prvih štirih serijah zadel vseh 100 tarč, v zadnji pa bi skoraj izpadel iz finala. Po finalu se je zmage veselil De Fillippis, drugi je bil mlad Grk Chatzitsakiroglou, tretje mesto pa je pripadlo domačemu strelcu Cernogorzu.

 

Med našimi sta po 117 zadetkov dosegla Denis Vatovec (Vrhnika) in Žan Šfiligoj (Brda). Dosegla sta 36. in 41. mesto med 87 nastopajočimi. Slednji je streljal prvo večjo reprezentančno tekmo po letu 2006, ko je nastopal za reprezentanco še kot mladinec. S svojim dosežkom je zaupanje selektorja več kot upravičil.

 

Tomaž Blazinšek (Ormož) in Tadej Kostanjevec (Radgona) sta zadela po 114 tarč in zasedla 57. oziroma 60. mesto. Tomaž je svoj rezultat iz serije v serijo stopnjeval, Tadej pa je po odličnem začetku v sredinskih serijah nekoliko popustil in se rezultatsko spet dvignil ob koncu. Naš olimpijec iz Londona in Ria Boštjan Maček (Š. Kovač M.Sobota) je zadel 113 tarč in zasedel 62. mesto. Na 74. mesto se je uvrstil Aleš Hozjan s 110 zadetki in popravil slab vtis iz prve serije. Jernej Suša (Rudar Globoko), ki je debitiral na tovrstnih tekmovanjih v disciplini trap, je s 106 zadetki zasedel 84. mesto.

 

Našim članom preostane še ekipni del, kjer sledita še po dve seriji za Vatovca, Kostanjevca in Mačka. Trenutno so na 10. mestu med 13 ekipami in imajo zgolj teoretične možnosti za preboj med ekipe, ki se bodo borile za medalje. Nastopil pa bo tudi mešani par: brat in sestra Maček.

 

Rezultati: https://www.issf-sports.org/competitions/venue/results.ashx?cshipid=3061

 

Milan Svetec

Joomla templates by a4joomla