Četrti krog državne lige v trapu

 

V soboto 19. junija je potekal na streliščih v Kazljah in Ormožu četrti krog tekmovanj lige trap. V lepem sončnem vremenu in optimalnih pogojih za streljanje, so bili doseženi odlični rezultati. Glede na rezultate prejšnjih krogov, lahko povemo, da je šlo za pravo »poplavo« popolnih serij.

 

Odlično streljanje v finalni seriji prve lige

Strelišče v Kazljah je gostilo zahodni del strelcev v ligi trap. V ekipnem delu tekmovanja smo spremljali že večni dvoboj med strelci TK Ilirska Bistrica in SD Vrhnika. Tokrat so bili boljši strelci iz Il. Bistrice in zmagali s 196 zadetki pred SD Vrhnika s 192 in SD Olimpija, ki je dosegla 183 zadetkov.

 

Med posamezniki v prvi ligi, so se v finale uvrstili: Denis Vatovec (Vrhnika) z 69 zadetki, sledil je Andraž Lipolt (Il. Bistrica) s 67 zadetki (ena popolna serija), Ivo Kompan (Il. Bistrica) s 66, Dušan Šimec (Il. Bistrica) s 64, Sandi Rolih (Il. Bistrica) s 63 in Boris Grmek (Svoboda) z 62 zadetki. Na koncu je zmagal Ivo Kompan, ki je v finalu zgrešil zgolj enkrat, drugi je bil Denis Vatovec, tretji pa Andraž Lipolt.

 

V drugi ligi je v finale startal z najboljše pozicije Matej Šfiligoj (Brda), ki je v rednem delu zadel 67 tarč, drugo mesto v finalu je zasedel Branko Mihelič (Olimpija) s 66 zadetki (ena popolna serija), tretji je bil Danijel Žižmond (ZLD Gorica), četrti je bil Aleš Hozjan (Vrhnika), peti Miro Lešnik (Svoboda) in šesti Sebastjan Debevc (Vrhnika), vsi po 62 zadetkov. Na koncu je zmagal Matej Šfiligoj, pred Alešem Hozjanom in Mirom Lešnikom.

 

Na tekmovanju so se pomerili tudi mladinci, najboljši je bil Jakob Puc s 53 zadetki, druga je bila Tia Burja s 45 in tretji Anže Puc s 44 zadetki.

 

Rezultati so dosegljivi na: https://www.strelska-zveza.si/rezultati/SIBRENICA/2021/20210619_DLTrap_Zahod4.pdf

 

 

Na vzhodu štiri ekipe nad 190 zadetkov

V Ormožu je tekmoval vzhodni del ekip in prvi dve sta obe dosegli 200 zadetkov, zato je o zmagovalcu odločala boljša zadnja serija. Tukaj so bili boljši strelci SD Rudar Globoko, ki so v zadnji seriji zadeli 69 tarč, strelci SD Trap Š. Kovač M. Sobota pa 67. Tretje mesto so zasedli domačini s 197 zadetki. Ekipne norme pa so dosegli še strelci ŠSD Radgona s 194 zadetki na četrtem in SK Kunšperk s 186 zadetki na petem mestu.

 

Med posamezniki v prvi ligi sta pred finalno serijo največ zadetkov zbrala Tadej Kostanjevec (Radgona) in Evgen Pap (Š. Kovač M. Sobota) z 71 zadetki (oba sta zadela tudi po eno popolno serijo). Tretje in četrto mesto pred finalom sta s po 68 zadetki zasedla Denis Pojbič (Š. Kovač M. Sobota) in Dušan Kos (Rudar Globoko), peti je bil Mišo Rakuša (Poetovio) s 67 zadetki, šesti pa Tomaž Blazinšek (Ormož) s 66 zadetimi tarčami. V finalu so se mesta premešala in končni zmagovalec je postal Dušan Kos, drugi je bil Denis Pojbič, tretji pa Tomaž Blazinšek.

 

V drugi ligi, kjer so bili prav tako doseženi dobri rezultati je bil pred finalom na prvem mestu Miroslav Podpadec (Rudar Globoko), ki je zadel 70 tarč (ena popolna serija), drugi je bil klubski kolega Aleš Fuks z 69 zadetki, tretji Jože Kampuš (Ormož) s 67 zadetki, od četrtega do šestega mesta pa so se razvrstili strelci, ki so zadeli po 64 tarč, mesta v finalu pa so določale zadnje serije. Četrti je bil tako Miha Nahtigal (Ormož), peti Janez Bertalanič (Š. Kovač M. Sobota) in šesti Sašo Hrovat (Kunšperk), ki je bil tudi edini nastopajoči mladinec. Ob koncu finalne serije je zmagal Aleš Fuks, pred Janezom Bertalaničem in Miroslavom Podpadcem.

 

Rezultati so dosegljivi na: https://www.strelska-zveza.si/rezultati/SIBRENICA/2021/20210619_DLTrap_Vzhod4.pdf

 

 

Milan Svetec

Joomla templates by a4joomla