V Rakičanu pri M. Soboti je 12. in 13. junija potekal dvoboj reprezentanc Slovenije in Hrvaške ter istočasno tudi 4. Pokal Strelske zveze Slovenije. Na tekmovanju je sodelovalo skupaj 36 strelcev. Vremenske razmere so nekoliko krojile tudi rezultate, zato ti niso bili na nivoju, ki bi ga zahtevalo to obdobje pripravljalno – tekmovalnega ciklusa.

 

Dvoboj Slovenija - Hrvaška

Pri dvoboju reprezentanc je največ zadetkov dosegla reprezentanca Slovenije A. Zadeli so 339 tarč, druga je bila postava Hrvaške B, ki je bila boljša od postave Hrvaške A za en zadetek, saj je zadela 324 tarč.  Slovenija B je bila najmanj uspešna, zadeli so 318 tarč. Med mladinci je bila boljša gostujoča ekipa z 290 zadetki pred domačini, ki so zadeli 254 krat.

 

Posamezno je najboljši dosežek uspel Denisu Vatovcu (Vrhnika), ki je zadel 118 tarč, drugi je bil Tomaž Blazinšek (Ormož), ki je zadel 112 krat, tretji pa z enakim rezultatom, a slabšo zadnjo serijo Tadej Kostanjevec (Radgona). Najboljši hrvaški strelec je bil Marko Bačič na petem mestu s 110 zadetki.

 

Med mladinci je zmagal Matej Vukoić (Hrvaška) s 102 zadetkoma, drugi je bil njegov reprezentančni kolega Dorian Maričić z 97, tretji pa najboljši slovenski strelec Sašo Hrovat (Kunšperk), ki je zadel 96 tarč.

 

Pokal SZS

 

 

V tekmovanju za Pokal Strelske zveze Slovenije je po finalni seriji zmagal Denis Vatovec pred Tadejem Kostanjevcem in Boštjanom Mačkom.

 

V končni razvrstitvi po štirih tekmovanjih je največ točk zbral Denis Vatovec, drugi je bil Tadej Kostanjevec, tretji pa Žan Šfiligoj (Brda) (na fotografiji). Pri mladincih je največ točk zbral Sašo Hrovat pred Teo Topolovec (Kungota) in Renejem Mačkom (Š. Kovač M. Sobota).

 

Rezultati so dostopni na: https://www.strelska-zveza.si/rezultati/SIBRENICA/2021/20210613_PokalSZS_trap4.pdf

 

Milan Svetec

Joomla templates by a4joomla