04.06.2021

 

V ekipni članski konkurenci – zmaga Slovakov

V še zadnjem tekmovanju v disciplini trap, kjer smo imeli v ognju slovenske predstavnike, ekipni članski tekmi, je Slovenija tudi tokrat zaostala za najboljšimi. V boj za medalje so se podale ekipe, ki so imele vsaj 18 zadetkov več.

 

Med našimi je najboljši končni dosežek vpisal Denis Vatovec, ki je zadel 162 tarč, Boštjan Maček je pristal pri 160 zadetih tarčah, Tadej Kostanjevec pa jih je zadel 153. Ekipno so tako zasedli 12. mesto od 16 ekip v konkurenci.

 

Med najboljšimi, ki so se podali v boje za medalje so zmagali Slovaki, ki so v dvoboju za zlato medaljo premagali Italijane. Ti so vodili po predtekmovanju s 505 zadetki (naši so jih zbrali 475). Enak rezultat kot Slovaki, so v predtekmovanju dosegli Čehi, kjer je njihov tekmovalec Liptak zadel vseh 175 tarč. Četrto mesto v predtekmovanju so zasedli naši južni sosedje Hrvati, ki so v boju za bronasto medaljo premagali Čehe in tako osvojili še eno ekipno medaljo na tem evropskem prvenstvu.

 

03.06.2021

Mešane dvojice – tokrat tudi v mladinski konkurenci

Danes so bili na sporedu boji za medalje mešanih dvojic v članski in tudi mladinski konkurenci. Tokrat smo imeli v ognju tudi mladinsko mešano dvojico (Rene Maček in Tea Topolovec), ki sta nastopila v konkurenci 16 prijavljenih ekip on zasedla 13. mesto. Tea je tokrat začela zelo dobro, a je v tretji seriji popustila koncentracija in tekmovanje je zaključila z 62 zadetki. Rene je slabše ustrelil prvo serijo, v nadaljevanju pa streljal bolje in zaključil s 64 zadetki. Če bi oba streljala izenačeno (povprečje najboljših dveh serij), bi bila blizu boja za medalje.

 

Zmagala je italijanska dvojica Lenticchia, Franquillo, pred hrvaškim in britanskim parom.

 

Brat in sestra Maček v zadnji četrtini

Tudi bolj izkušena dvojica – brat in sestra Boštjan in Jasmina Maček nista imela svojega dneva. Med 31 nastopajočimi pari sta zasedla 25. mesto. Jasmina je slabše začela, a potem bolje nadaljevala, Boštjan pa je zelo dobro začel, a je zmanjkalo moči proti koncu. Jasmina je zadela 63, Boštjan pa 68 tarč. Boj za medalje je bil precej oddaljen, njun skupni rezultat bi moral biti višji vsaj za 11 zadetkov.

 

V boj za medalje so se podale ekipe Italije, Velike Britanije, Španije in Slovaške. Najboljša sta bila Italijana Rossijeva in Grazini, ki sta vodila že po predtekmovanju. Druga sta bila predstavnika Velike Britanije, tretja pa predstavnika Španije.

 

Naše čaka še dokončanje ekipnega članskega tekmovanja, kjer sta pred vsakim tekmovalcem še dve seriji. Naši so trenutno na 11. mestu in za mesti, ki vodijo v boje za medalje zaostajajo za 9 zadetkov.

 

02.06.2021

Daleč od olimpijske kvote

Drugi dan tekmovanj članov in članic na evropskem prvenstvu je potekalo v znamenju lovljenja še zadnje olimpijske kvote za OI V Tokiu. Naši so bili praktično že včeraj izločeni iz boja za kvote. Rahle upe smo polagali še na Denisa Vatovca, a ga je že današnja prva serija oddaljila od boja za karkoli pomembnejšega na tem evropskem prvenstvu. Zadnja serija je nekoliko popravila vtis in Denis je s 116 zadetki zasedel 31. mesto. Boštjan Maček se je glede na prvi dan nekoliko povzpel na lestvici. S tremi zgrešenimi streli v dveh serijah se je skupno s 114 zadetki povzpel na končno 41. mesto. Naš tretji predstavnik Tadej Kostanjevec je z dvema serijama po 22 zadetkov in skupnim rezultatom 112 zadetkov pristal na 58. mestu. Lahko bi rekli, da sta Maček in Kostanjevec, glede na prvi dan, zamenjala mesti.

 

Med najboljšimi je najbolje zaključil predtekmovanje Čeh Liptak, ki je zadel vseh 125 tarč. V finale sta se uvrstila še dva italijanska strelca ter po en Britanec, Grk in Slovak. Na koncu je zmagal Britanec Coward – Holley, pred Liptakom in Italijanom De Filipisom.

 

V ekipnem delu naši delijo enajsto mesto s Portugalsko. Do boja za medalje jih loči kar 9 zadetkov. Sledita še dve seriji za vsakega posameznika, nato pa bomo videli kdo se bo podal v boj za odličja.

 

Mačkova v okviru pričakovanj

Pri članicah Je naša predstavnica Jasmina Maček drugi dan tekmovanja pričela izjemno vzpodbudno, a je v drugi seriji nekoliko zmanjkalo koncentracije in tekmovanje je zaključila na 23. mestu. Rezultat 108 zadetkov je le za en zadetek nižje kot na tekmovanju na istem strelišču mesec pred tem. Glede na lanskoletno pavzo smo z dosežkom lahko zadovoljni.

 

Po predtekmovanju je najboljši rezultat dosegla olimpijska zmagovalka iz Londona, Italijanka Jessica Rossi, ki je zadela 121 tarč. V finalu je zasedla končno drugo mesto. Boljša od nje je bila Rusinja Semianova, tretje mesto pa je pripadlo Francozinji Cormenier.

 

Ekipno tekmovanje tukaj za nas ni tako pomembno, Mačkovo pa čaka še tekmovanje mešanih dvojic z bratom Boštjanom.

 

02.06.2021

Brez presežkov

Drugi dan tekmovanj v disciplini trap so svoje nastope začeli tudi članice in člani. Med članicami je naša predstavnica Jasmina Maček (Š. Kovač M. Sobota) rezultatsko nekje na sredini lestvice. Streljala je zelo izenačeno, celo nekoliko bolje kot na tekmovanju v Osijeku pred mesecem dni, ko je bilo tam tekmovanje za grand prix. V vodstvu je italijanska predstavnica, olimpijska zmagovalka iz Londona Jessica Rossi, ki je v treh serijah zgrešila le enkrat.

 

Med člani imamo tri predstavnike, največ je prvi dan pokazal Denis Vatovec (Vrhnika), ki je v prvih dveh serijah zgrešil le enkrat in bil med vodilno deseterico. V zadnji seriji je nekoliko popustil in je trenutno na 23. mestu med 86 nastopajočimi z 71 zadetki. Drugi najboljši po prvem dnevu je Tadej Kostanjevec (Radgona), ki je začel z 21 zadetki, a se je nato rezultatsko dvignil in zaključil prvi dan z 68 zadetki, kar ga je postavilo na 42. mesto. Naš dvakratni olimpijec Boštjan Maček (Š. Kovač M. Sobota) je streljal nekoliko »zategnjeno« in ni našel svojega ritma. Prvi dan je zaključil s 67 zadetki, kar je zadostovalo za 57. mesto. Na razpredelnici vodita Čeh Liptak in Slovak Kovačocy, ki nista zgrešila niti ene tarče. Spomnimo, da je na grand prixu pred mesecem dni prvi dan prav tako vodil Kovačocy in prav tako prvi dan ni zgrešil tarče. Ekipno si naši delijo 9. mesto med 18 prijavljenimi ekipami.

Mediji:

https://siol.net/sportal/drugi-sporti/vatovec-na-23-mestu-po-prvem-dnevu-ep-v-osijeku-553612

Mladinci zaključili posamično tekmovanje

Za mladinke in mladince je bil danes drugi dan tekmovanja in tudi danes so bili rezultati nekoliko pod pričakovanim. Rene Maček in Sašo Hrovat sta tekmovanje zaključila v spodnjem delu lestvice. Sašo je zasedel 21. mesto, Rene pa 25. Tekmovalo je 32 mladincev. Rezultat, ki sta ga dosegla na grand prix-u pred mesecem dni ju je popeljal v finale, tokrat bi z enakim rezultatom zasedla sredino lestvice. Najboljši med mladinci je bil Rus Bagrov, drugo mesto je zasedel Italijan Franquillo, tretje pa Španec Garcia.

 

Pri mladinkah je naša predstavnica Tea Topolovec začela spodbudno, a ji potem zadnja serija spet ni uspela in je končala tekmovanje na 19. mestu. Tekmovalo je 22 strelk. Zmagala je Britanka Hall, pred Portugalko Coelho de Barros in Čehinjo Hrdličkovo.

 

01.06.2021

Evropsko prvenstvo Osijek – začetek tekmovanj tudi v disciplini trap

Na evropskem prvenstvu v Osijeku so se začela tekmovanja tudi v disciplini trap. Prvi so na prizorišča stopili mladinke in mladinci. V obeh kategorijah imamo svoje predstavnike, ki so prvi dan tekmovanja nekoliko zaostali za pričakovanimi rezultati.

 

Med mladinkami je naša predstavnica Tea Topolovec (Kungota) v prvih dveh serijah streljala premalo koncentrirano in šele tretja serija, kjer je zgrešila samo dvakrat, jo je odlepila od dna razvrstitvene lestvice in je trenutno na 18. mestu s 56 zadetki. V vodstvu je  Italijanska predstavnica Lenticchia, ki je zadela 73 tarč.

 

Med mladinci sta naša predstavnika Rene Maček (Š. Kovač M. Sobota) in Sašo Hrovat (Kunšperk). Rene je začel dobro in v prvih dveh serijah zadel 23 in 22 tarč, v tretji seriji pa je popustil in zadel 18 tarč. Nato so mu eno tarčo še »kazensko« odvzeli sodniki. Sašo je streljal bolj izenačeno, a vseeno pod nivojem svojih sposobnosti. Tako sta oba končala prvi dan tekmovanja z 62 zadetki. Vodi Španec Garcia, ki je zadel 71 tarč.

 

Rezultati: https://www.issf-sports.org/competitions/venue/results.ashx?cshipid=3000

ali pa https://results.sius.com/Events.aspx?Championship=3f9c1343-583c-41fd-b0ae-98c39032438f

 

 

Milan Svetec

 

Joomla templates by a4joomla