V soboto 22. maja se je na streliščih v Rakičanu in Ilirski Bistrici odvijal tretji krog lige trap. Doseženi rezultati so bili na solidnem nivoju, dosežene so bile tudi tri ekipne norme za nastop na državnem prvenstvu kar govori o dobri pripravljenosti teh ekip. Zanimivost tega kroga je ta, da sta posamezno zmago v drugih ligah slavila strelca, ki ju nekaj časa nismo videli na strelni črti.

 

Strelci Globokega – vsi v finalu

Na vzhodu je ekipno zmago slavilo SD Rudar Globoko, ki je doseglo 187 zadetkov in premagalo drugo-uvrščeno ekipo SD Trap Ormož za 13 zadetkov, tretja je bila ŠSD Radgona s 171 zadetki. V prvi ligi so strelci dosegli povprečno višje rezultate kot v zadnjem kolu, zato je bilo potrebno za finale zadeti najmanj 61 tarč. V finale so se uvrstili trije tekmovalci s 66 zadetki (Tadej Kostanjevec (ŠSD Radgona), Marko Miljevič (Š. Kovač M. Sobota) in Mišo Rakuša (Poetovio)), Franc Kolarič (Rudar Globoko) z 62 in Dušan Kos (Rudar Globoko) ter Rajko Lupše (Kunšperk) s po 61 zadetki. V finalu je najbolje streljal Mišo Rakuša in zmagal pred Dušanom Kosem in Tadejem Kostanjevcem.

 

V drugi ligi sta bila v predtekmovanju dosežena le dva rezultata nad 60 zadetki. Najvišji rezultat na tekmi s 67 zadetki je dosegel Miroslav Podpadec (Rudar Globoko), ki je zadel 67 tarč in edini na tekmovanju »ustrelil« popolno serijo 25 zadetkov. Drugi pred finalom je bil Iztok Topolovec, ki je zadel 62 tarč, nato so sledili trije tekmovalci s po 58 zadetki (Miha Nahtigal (Ormož), Jože Kampuš (Ormož) in Jernej Suša (Rudar Globoko)) ter na šestem mestu Aleš Fuks (Rudar Globoko) s 56 zadetki. V finalu je najbolje streljal Jože Kampuš in se tako na najlepši način vrnil na tekmovališče, drugo mesto je zasedel Miroslav Podpadec, tretji pa je bil Iztok Topolovec.

 

Med mladinci sta bila samo dva tekmovalca. Najboljši je bil Rene Maček z 51 zadetki.

 

Rezultati: https://www.strelska-zveza.si/rezultati/SIBRENICA/2021/20210522_DLTrap_Vzhod3.pdf

 

Napet dvoboj ekip na vrhu

Na zahodu je ekipno zmagala ekipa domačinov, ki so po zadnji seriji premagali ekipo Vrhnike. Obe ekipi sta zadeli po 188 zadetkov. Tretje mesto so zasedli strelci LZ Koper, ki so zadeli 172 tarč. V tekmovanju prve lige je najvišji rezultat predtekmovanja dosegel Anže Macur (Vrhnika), ki je zadel 68 tarč, drugi pred finalom je bil Žan Šfiligoj (Brda) s 67 zadetki, sledila sta dva strelca s 66 zadetki (Ivo Kompan in Andraž Lipolt, oba TK Ilirska Bistrica), 64 zadetkov je zbral Boris Grmek (Svoboda), 63 pa Štefan Pleško (Vrhnika). V finalu se je vrstni red nekoliko premešal in zmagal je Ivo Kompan pred Anžetom Macurjem in Žanom Šfiligojem.

 

V drugi ligi je bilo potrebno za finale v povprečju zadeti manj tarč. Potrebnih je bilo vsaj 58. Najvišji rezultat v drugi ligi je dosegel Klemen Stranščak (LZ Koper), ki je zadel 65 tarč, sledil je Aleš Hozjan (Vrhnika) s 63, nato Matej Žniderčič (ZLD Gorica) z 62, Branko Mihelič (Olimpija) s 60 ter dva strelca z 58 zadetki (Klemen Vidrih (Olimpija) in Miha Čufer (Brda)). Po finalni seriji je bil najboljši Matej Žniderčič, ki se prav tako vrača na tekmovališča po daljšem premoru. Drugo mesto je zasedel Klemen Stranščak, tretji pa je bil Aleš Hozjan.

 

Pri mladincih sta bila tudi na zahodu dva tekmovalca. Najboljši je bil Anže Puc, ki je zadel 51 tarč.

 

Rezultati: https://www.strelska-zveza.si/rezultati/SIBRENICA/2021/20210522_DLTrap_Zahod3.pdf

 

Vskupni razvrstitvi vodi na vzhodu ekipa Rudar Globoko pred Ormožem in Š. Kovač M. Sobota. Na zahodu vodi ekipa TK Ilirska Bistrica pred TK Brda in SD Vrhnika. Pred strelci je na domačih tekmovališčih premor zaradi evropskega prvenstva. Naslednja tekmovanja so planirana spet za sredino junija.

 

 

Milan Svetec

Joomla templates by a4joomla