V minulem tednu je potekal 4. krog Pokala Slovenija – državne lige v streljanju z zračnim orožjem za mladinke in mladince ter 2. krog za kadetinje in kadete.

 

MLADINKE IN MLADINCI

 

Pri puški le nekaj sprememb na vrhu

Mladinci s puško letos tekmujejo najbolj konsistentno. Na vrhu lestvice ne prihaja do večjih sprememb, pa tudi ne do odstopanj od povprečnih rezultatov. Prvo mesto je ponovno osvojil Luka LUKIČ (SD Trzin) s 619,8 kroga, sledila sta mu, kot ponavadi, Ernest Eman BABAČA (SD Triglav Javornik – Koroška Bela) s 616,0 kroga in Jure SOČIČ (SŠD Murska SOBOTA) s 612,5 kroga. Tako lestvica ostaja enaka tudi po 4. krogih lige.

Med mladinkami si štafeto za prvo mesto podajata dve tekmovalki. Tokrat je bila s 618,2 kroga boljša Katarina FEVŽER (SD Slovenske Konjice) pred Tejo MEDVED (SD Trzin) s 616,4 kroga. Tretje mesto je zasedla Sara SLAK (SD Grosuplje) s 615,6 kroga. Po štirih krogih je na vrhu lestvice trenutno Teja Medved, ki pa ima pred Katarino FEVŽER le dve točki prednosti.

Ekipno je najvišji rezultat uspel SD TRZIN (Aljaž KERLATEC, Luka LUKIČ, Teja MEDVED), ki se z zbranimi 1845,3 kroga lahko primerjajo z ekipami 1. državne članske lige. Precej za njimi je bila ekipa SD OLIMPIJA (Blaž LUŽAR, Alja BRAČUN, Jernej KUŠAR) s 1809,9 kroga, tretje mesto pa so zasedli člani ekipe SŠD MURSKA SOBOTA (Jure SOČIČ, Patrik FARKAŠ, Tessa TIMAR) s 1793,3 kroga. Tako je videti tudi vrh lestvice po opravljenih 4. krogih lige.

 

Osip tekmovalcev na pištoli

Izmed 34 tekmovalcev s pištolo, ki so tekmovali na najmanj dveh krogih lige, se je 4. kroga udeležilo le 19 fantov. Najboljši rezultat je tokrat pristreljal Matija KECELJ (SD Domžale) S 560 krogi. Sledil mu je Sebastjan KORDIŠ (SD Škofja Loka) s 556 krogi, tretje mesto je osvojil Martin MEMON (SK Izola) s 547 krogi. Za Kordiša je to pomenilo dovolj za ohranitev vodstva na skupni lestvici, kjer mu sledi Marsel KRANJC (SK Ptuj) in Matija KECELJ.

Med mladinkami na vrhu brez sprememb. Po prvem mestu je ponovno, že četrtič zapored, posegla Sara ŠČURI (SK Brežice) s 540 krogi. Za njo je s precejšnjo razliko zaostala Nina BOGŠA (SD Jože Kerenčič Miklavž) s 517 krogi, še 11 krogov manj pa je zadela Svjetlana PETKOVIĆ (SD Policist), torej 506 krogov. Dekleta so enako uvrščena tudi na skupni lestvici po 4. krogih.

Tokrat so nastopile tudi le tri ekipe. Letošnjo četrto zmago je vknjižila ekipa SD ŠKOFJA LOKA (Petja SMIRNOV, Ožbej MESEC KOŠIR, Sebastjan KORDIŠ) s 1626 krogi. Na drugem mestu je ekipa SD MAROK SEVNICA (Mitja Aleš JANC, Miha JANC, Liam KOVAČIČ) s 1601 krogom, na tretjem pa tokrat SD KOVINAR ORMOŽ (Jan DOGŠA, Brina VOLJČ, Ina VOLJČ) s 1014 krogi.

 

Podrobnejše rezultate mladink in mladincev najdete TUKAJ.
Skupne rezultate po 4. krogu pa TUKAJ.

 

KADETINJE IN KADETI

 

TrzinVeseli nas, da je kljub letošnjim tekmovalnim in vadbenim omejitvam na področju športa v streljanju ostalo precejšnje število kadetinj in kadetov. Najmanj enega kroga se je na puški namreč udeležilo kar 69 kadetov in 46 kadetinj, na pištoli pa 28 kadetov in 10 kadetinj. Bo pa tu pričakovati največ sprememb glede uvrstitev na lestvici, saj se tekmovalci še izpopolnjujejo in imajo največ rezultatskih nihanj.

 

Na puški dekleta boljša od fantov

Med kadetinjami je v drugem krogu z najboljšim rezultatom lige doslej, 406,9 kroga, prvo mesto osvojila Eva PETEK (SD Kovinar ORMOŽ). Sledila ji je Anamaria CVIKL (SD Dolič) s 404,8 kroga, tretje mesto pa je osvojila Inja URBAS (SD Grosuplje) s 402,8 kroga. Skupno lestvico so nekoliko premešale: trenutno vodi Eva Petek, sledita pa ji Inja Urbas in Anamaria CVIKL. Dekleta so v obeh krogih pokazala izvrstno pripravljenost.

Pri fantih forma bolj niha. Rezultat nad 400 krogov je tokrat uspel le enemu tekmovalcu. Prvo mesto je s 402,9 kroga osvojil Nino Benjamin KOVAČEC (SD Kovinar Ormož). Drugo mesto je osvojil Tim KOREN (SD Štefan Kovač Turnišče) s 399,7 kroga, tretji pa je bil Matevž BAHOR (SD Gorjanci) s 396,2 kroga. Po dveh krogih je v vodstvu Tim Koren, sledi mu Nino Benjamin Kovačec, tretji na lestvici pa je Milan GALAMBOS (SŠK Coal Petišovci).

Ekipa SD KOVINAR ORMOŽ (Nino Benjamin KOVAČEC, Eva PETEK, Tina PREJAC) je dosegla najboljši ekipni rezultat, 1203,9 kroga, kar je bilo pričakovati, saj sta bila v njej tudi najboljša tekmovalca posamično. Dekliška ekipa SD GROSUPLJE (Ema LAMPIČ, Inja URBAS, Tjaša KUŽNIK) ni bila daleč zadaj s 1196,7 kroga, sledila pa je še ekipa SD ŠTEFAN KOVAČ TURNIŠČE (Brina HROVAT, Lara ŠIMON, Tim KOREN) s 1175,3 kroga. V ekipni konkurenci, kjer je trenutno prijavljenih 18 ekip, napovedujemo boj med ekipama SD Kovinar Ormož in SD Grosuplje.

 

Drama na pištoli

Na pištoli se počasi začenja kazati prevlada klubov iz vzhodne Slovenije.

Med fanti je najvišji rezultat uspel Valterju DRAŠLERJU (SD Juršinci) s 362 krogi. Le dva kroga manj (pa čeprav kar 5 notranjih desetk več), torej 360 krogov, je pristreljal Rene CVERLE (SD Celjska četa Mala Breza), na tretje mesto pa se je z rezultatom 354 krogov uvrstil Aleks KORUN (SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem).

Med kadetinjami pa je na prvih treh mestih prišlo do rezultatskega izenačenja! Prve tri tekmovalke so vse zadele 349 krogov, kar pomeni, da se za višji rezultat upošteva število notranjih desetk. Pa je bilo izenačenje tudi tu, saj sta dve dekleti zadeli 4 notranje desetke. Če je izenačenje tudi v številu notranjih desetk, se za višji rezultat gleda višja zadnja serija. In prvi dve tekmovalki sta bili izenačeni tudi tu – obe sta zadeli 88 krogov. Potem se za določanje razvrstitve pomikamo nazaj po serijah in šele tu se je pokazala razlika, vendar za en sam krog. S tretjo serijo 88 krogov in rezultatom 349 krogov je prvo mesto tako osvojila Anja JAGER (SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem). S tretjo serijo 87 krogov in rezultatom 349 je drugo mesto osvojila Lara ZORKO (SD Brežice). Tretje mesto pa je z enakim rezultatom, 349 krogov, a brez notranjih desetk, osvojila Tiana JOSIĆ (SD Grosuplje), ki pa še vedno drži prvo mesto na skupni lestvici.

Ekipna zmaga je pripadla SD DUŠAN POŽENEL REČICA PRI LAŠKEM (Aleks KORUN, Nik VODIŠEK, Anja JAGER) s 1035 krogi. Drugo mesto so zasedli fantje SD GORJANCI (Luka KULOVEC, David LOTRIČ, Mitja DOLŠINA) z rezultatom 1026 krogov. Tretja pa je bila ekipa SD JURŠINCI ( Anej MARUŠIČ, Jan BRMEŽ ČELIGO, Valter DRAŠLER) s 1014 krogi.

 

Podrobnejše rezultate kadetinj in kadetov najdete TUKAJ.
Skupne rezultate po 2. krogu pa TUKAJ.

 

 

Sonja Benčina

Joomla templates by a4joomla