V soboto, 24. aprila jer potekal drugi krog tekmovanj v obeh ligah discipline trap. Tekmovanji sta potekali v Ormožu za vzhod in v Novi Gorici, na prenovljenem strelišču Panovec za zahod. Vreme je bilo lepo, sicer nekoliko hladneje kot prejšnja leta ob tem času, a so bili doseženi nekoliko bolj skromni rezultati ob odsotnosti večine reprezentantov, ki jih čakajo zahtevna tekmovanja v maju.

Žan Šfiligoj še naprej v dobri formi

 

Na zahodu je v prvi ligi zmago slavil Žan Šfiligoj (Brda), ki je dobro pripravljenost pokazal že teden prej na tekmovanju za pokal SZS, kjer je prav tako osvojil prvo mesto. Žan je vodil že po predtekmovanju, kjer je zadel 64 tarč. Tudi ostala mesta se po finalni seriji, napram predtekmovanju, niso spremenila. Drugo mesto je zasedel Ivo Kompan (Il. Bistrica), ki je v predtekmovanju zadel 63 tarč, tretji pa je bil Boris Grmek (Svoboda), ki je v predtekmovanju zadel 62 tarč. Četrti je bil Dušan Šimec, pred klubskima kolegoma Sandijem Rolihom in Rokom Žigantejem (vsi Il. Bistrica). Slednji je za vstop v finale v dodatnem razstreljevanju premagal Urbana Debenjaka (Brda).

 

V drugi ligi je zmagal Aleš Hozjan (Vrhnika), ki jer zadel v predtekmovanju 59 tarč in zaostajal na drugem mestu za vodečim pred finalno serijo, Dariem Horačkom (Il. Bistrica) za tri zadetke. Slednji je zasedel končno peto mesto. Drugi je bil mladinec Anže Puc (Svoboda), ki se je iz šestega startnega položaja pred finalom, povzpel na stopničke za zmagovalce. Tretje mesto je zasedel Branko Mihelič (Olimpija), ki je bil pred finalom prav tako na tretjem mestu s 57 zadetki.

 

Kot zanimivost lahko povemo, da je bil povprečni rezultat finalista v prvi ligi 59,7 zadetkov, v drugi ligi pa 57,7 zadetkov. V prvi ligi je bila dosežena najvišja serija 23 enkrat (Kompan), enako tudi v drugi ligi (Mihelič). V prvi ligi je bila dosežena še enkrat serija 22 in petkrat serija 21. V drugi ligi pa sta bili doseženi dve seriji po 22 in pet serij po 21 zadetkov. V prvi ligi je tekmovalo 10 tekmovalcev, v drugi pa 24.

 

Med mladinci je zmagal Anže Puc s 56 zadetki pred Jakobom Pucem s 43 in Tio Burja (Kamnik) z 42 zadetki.

 

Med ekipami je prvo mesto zasedel TK Ilirska Bistrica s 177 zadetki, pred TK Brda s 175 in Svobodo s 161 zadetki.

 

Jernej Suša nepremagljiv tudi v drugo

Na vzhodu je v prvi ligi zmagal Tomaž Blazinšek (Ormož), ki se je do zmage zavihtel s šestega mesta po predtekmovanju, kjer je zadel 57 tarč. Drugi je bil Franc Gumilar (Š. Kovač M. Sobota), ki je bil po predtekmovanju na četrtem mestu z 59 zadetki. Tretje mesto si je pristreljal Evgen Pap (Š. Kovač M. Sobota), ki je bil po predtekmovanju drugi z 62 zadetki. Pred finalno serijo je vodil Mišo Rakuša (Poetovio) z 68 zadetki, tretji pa je bil Franc Kolarič (Rudar Globoko), ki je zadel 62 krat. Po finalni seriji sta zasedla četrto in peto mesto. Šesti je bil Rajko Lupše (Kunšperk).

 

 V drugi ligi je že drugič zaporedoma zmagal Jernej Suša (Rudar Globoko), ki je tudi pred finalom pokazal dobro pripravljenost s 65 zadetki in finale začel iz drugega mesta. Pred finalom je bil boljši samo Sašo Hrovat (Kunšperk) s 67 zadetki. Drugo mesto po finalni seriji je zasedel Branko Fidler (Poetovio), tretji pa je bil Miha Nahtigal (Ormož), oba sta v predtekmovanju zadela 63 tarč. Stanislav Rojko (Radgona) je finale začel iz šestega izhodišča z zadetimi 61 tarčami, a je z dobrim streljanjem tekmovanje zaključil na četrtem mestu. Sašo Hrovat je z vodeče pozicije pred finalom, zdrsnil na peto mesto, šesti pa je bil Miroslav Podpadec, ki se je v finale uvrstil s 63 zadetki.

 

Na vzhodu je bil povprečni rezultat finalista 61,2 zadetka za prvo ligo, kjer je tekmovalo samo 8 tekmovalcev. V drugi ligi je bil povprečni rezultat finalista 63,7 zadetkov, tekmovalo pa je 20 tekmovalcev. V obeh ligah na vzhodu je bila najvišja dosežena serija 24, ki se pojavlja enkrat. V drugi ligi so bile dosežene še tri serije po 23 in sedem serij po 22 zadetkov. V prvi ligi je bila serija 23 dosežena enkrat, serija 22 pa petkrat.

 

Med mladinci je zmagal Sašo Hrovat pred Teo Topolovec (Kungota), ki je zadela 59 tarč in Matijo Štarklom, ki je bil uspešen 43 krat.

 

Ekipno je zmago slavilo SD Rudar Globoko s 184 zadetki, drugi so bili strelci SK Kunšperk s 182 zadetki, tretji pa so bili domačini s 180 zadetki.

 

 

Naslednje tekmovanje na domačih tleh bo tretji pokal SZS v Novi Gorici, še pred tem pa reprezentante čaka tekmovanje za Grand Prix Osijek, kjer bo potem maja tudi evropsko prvenstvo in še edina preostala čakajoča vozovnica za Tokio. Drugo tekmovanje v maju pa je še svetovni pokal v Lonatu.

 

Povezava na rezultate: https://strelska-zveza.si/sl/rezultati/65-rezultati-puska-sibrenica/88-2021-rezultati-puska-sibrenica.html

 

 

Milan Svetec

Joomla templates by a4joomla