Doping kontrola člana reprezentance na tekmi prve državne lige

V organizaciji SD 1956 Trbovlje je v Ljubljani na centralnem strelišču potekal 5. turnir državnih lig. Tudi tokrat je bilo v mlajših kategorijah prijavljenih veliko število tekmovalcev.

Sobotno tekmovanje prve lige je popestrilo dogajanje okoli kontrole iz Slovenske antidoping organizacije SLOADO kateri so opravili doping kontrolo člana reprezentance. To je bila tudi prilika, da so tekmovalci nekoliko osvežili antidoping pravila, napoteni pa so na spletno stran, kjer dobijo vse informacije.

Pred zadnjim, šestim turnirjem je v skupni razvrstitvi posamezno, kakor tudi ekipno že mogoče videti tekmovalce, kateri bodo skupni zmagovalci, večja neznanka pa je skupna razvrstitev v Pokalu Slovenije, tako po disciplinah, kakor tudi skupno, saj se lahko še marsikaj spremeni. Trenutni rezultati točkovanja so razvidni iz prilog v rezultatih, v društvih pa naj preverijo in sporočijo morebitne napake.

Za mali prehodni pokal zračna puška najbolje kaže SD Kovinar Ormož, sledita SD Olimpija in SD Trzin. Za disciplino pištola ima nekaj prednosti SD Lotrič Železniki pred SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem in SK Brežice, ki pa sta točkovno izenačeni. Začasno skupno točkovanje za Pokal Slovenije v obeh disciplinah pa daje s 100 točkami prednost SD Kovinar Ormož, SD Olimpija ima 88 točk in SD Grosuplje 80 točk.

Živa Dvoršak s kvalifikacijskim državnim rekordom, Nejc Klopčič z državnim rekordom

Kvalifikacije 1.A DL s puško so postregle z novim kvalifikacijskim državnim rekordom 630,6 kroga, katerega je dosegla Živa DVORŠAK (OLI). Tudi v finalu je bila Živa nepremagljiva z rezultatom 249,9 kroga, dobro ji je sledil mladinski rekorder, sedaj že član Nejc KLOPČIČ (TRZ), kateri je bil z rezultatom 248,9 drugi, kar pomeni nov državni rekord v članski kategoriji. Tretje mesto je zasedla Sonja BENČINA (OLI).

Ekipno je zmagala SD Olimpija pred SD Štefan Kovač Turnišče in SD Trzin.

V skupni razvrstitvi vodi Urška Kuharič (KOR), ekipno pa je v vodstvu SD Olimpija.

Venta Kevin prvič na tekmi lige

T

okrat je letos prvič prišel v pomoč svojemu matičnemu društvu SD Kovinar Ormož Kevin Venta, kateri je v lanskem letu prevzel nemško državljanstvo. Pridobili so nekaj več točk vendar ekipa še vedno ostaja na zadnjem mestu v skupni razvrstitvi in je pred izpadom v 1.B ligo.

Finale:

1.m Kevin VENTA, SD Kovinar Ormož

2.m Klemen TOMAŠEVIČ, SD Lotrič Železniki

3.m Jože ČEPER, SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem

Ekipno je šla zmaga v Ptuj, SD Lotrič Železniki so osvojili drugo mesto in tretje SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem.

1.B državna liga pištola

OŠEP Aleksander

SD Mrož Velenje

REPIČ Rožle

SD Kamnik

GROHAR Miha

SD Domžale

Ekipno

1.m        SD Olimpija         1644

2.m        SD Domžale        1639

3.m        SD Kamnik          1631

1.B državna liga puška

Po odsotnosti iz dveh turnirjev je ponovno zmago zabeležil tekmovalec SD Jezero Dobrovnik Peter Somogyi iz Madžarske, kar pa za skupno zmago v letošnji sezoni verjetno ne bo dovolj. V skupni razvrstitvi je v vodstvu Jure Sočič (MSO). V ekipni razvrstitvi so na začasnem prvem mestu člani SD Triglav Javornik Koroška Bela.

SOMOGYI Peter

SD Jezero Dobrovnik

ČERNI Mitja

SD Gančani

PUFIČ Klavdija

SD Franc Lešnik Vuk Hotinja vas

Ekipno:

1.m SD Triglav Javornik Koroška Bela      1819,2

2.m  SD 1956 Trbovlje                                   1816,6

3.m ŠSD Murska Sobota                               1813,9

Fotografije FB SZS

16.02.2020 Nedelja

Tokratna tekma v Pokalu prijateljstva in Pokalu Slovenije za kadete in mladince je bila zaradi informativnega dne prestavljena na nedeljo. Prijavljenih je bilo 284 tekmovalcev. V tekmovanju izvedenem v osmih skupinah s končanjem malo pred 20 uro je bilo sicer nekaj manj nastopov zaradi bolniških odsotnosti.

V disciplini zračna pištola med mlajšimi dečki sta bila dosežena dva rekorda in sicer izboljšan državni rekord Valterja DRAŠLER (Juršinci), kateri sedaj znaša 182 krogov in ekipni državni rekord starejših dečkov SD Juršinci z novo znamko na 508 krogih.

Več v rezultatih

Fotografije FB SZS