SD Trap Murska Sobota izvedel pokal SZS v trapu in GP

 

Na strelišču SD Trap Murska Sobota v Rakičanu pri M. Soboti je 13. in 14. junija potekal drugi krog tekmovanja za pokal Strelske zveze Slovenije. Istočasno je na strelišču potekalo tudi tekmovanje za Grand Prix (GP) Murska Sobota. Na tekmovanju je nastopilo 28 strelcev, večinoma iz Slovenije. Edini tuji nastopajoči je bil madžarski reprezentant Norbert Hegy. Tekmovanje je potekalo v lepem sončnem vremenu, zato so bili doseženi tudi lepi rezultati. Najvišji rezultat v kvalifikacijah je do segel prav naš gost iz Madžarske. Zadel je 118 tarč in pri tem enkrat zadel v »polno«. Po eno popolno serijo sta uspela zadeti tudi, naš olimpijec, Boštjan Maček in Žan Šfiligoj. Drugi najboljši po kvalifikacijah je bil Boštjan Maček (Š. Kovač, M. Sobota) z zadetkom manj (117 tarč), tretji pa je bil Denis Vatovec (Vrhnika), ki že leta spada v sam vrh slovenskega strelstva v disciplini trap. 

 

V finale za pokal SZS so se uvrstili še: Ivan Krkač iz Kunšperka (111 zadetkov) ter Tomaž Blazinšek (Ormož), Matjaž Lepen (Ormož) in Žan Šfiligoj (Brda), vsi po 110 zadetkov. V finalu za GP M. Sobota se jim je pridružil Hegy, izpadel pa Lepen.

 

Na koncu je v finalu za pokal SZS slavil Denis Vatovec s 47 zadetki (izenačen državni rekord) pred Mačkom (45) in Blazinškom (35).

 

Med mladinci je z zelo dobrim nastopom (108 zadetkov) zmagal Miha Nahtigal (Ormož, pred Sašom Hrovatom iz Olimpije (99 zadetkov) ter Teo Topolovec (Kungota), ki je zadela 97 tarč.

 

V tekmovanju za GP M. Sobota je zmagal Boštjan Maček (44 zadetkov) pred Hegy-jem (43 zadetkov) in Vatovcem (34 zadetkov).

 

Milan Svetec

 

Rezultati

Joomla templates by a4joomla