Drugi krog lige trap v Ormožu in Ilirski Bistrici

 

V soboto 27. junija sta bila organizatorja slovenske lige trap Svoboda Sežana za zahod ter SD Trap Ormož za vzhod. Ob lepem sončnem vremenu, ki je ponujalo optimalne pogoje za tekmovanje, so bili doseženi tudi dobri rezultati. Tega tudi omejitve, ki smo jih morali upoštevati zaradi spopadanja z epidemijo, niso pokvarile.

 

Na zahodu je med osmimi sodelujočimi ekipami, zmagal TK Ilirska Bistrica z visokim rezultatom 205 zadetih tarč. Sledi SD Vrhnika s 188 zadetki, tretje mesto pa je zasedla ekipa TK Brda s 187 zadetki. Med posamezniki je v prvi ligi slavil Žan Šfiligoj (Brda), ki je v predtekmovanju zadel 70 tarč, v finalni seriji na en strel pa 22 zadetkov od 25. Drugi je bil Ivo Kompan (Ilirska Bistrica), ki je dosegel v predtekmovanju 69 zadetkov, v finalu pa 21. Tretji je bil Štefan Pleško (Vrhnika).

 

V drugi ligi je zmagal Brane Mihelič (Vrhnika), ki je v finalu startal z drugega mesta, saj je po predtekmovanju zaostajal za nekdanjim olimpijcem Andražem Lipoltom. Po finalni seriji sta mesti zamenjala. V predtekmovanju je Lipolt zadel 68 tarč, Mihelič pa 63. Tretje mesto je zasedel veteran Jurij Veber (Kamnik), ki je bil tretji tudi po predtekmovanju. Zadel je prav tako 63 tarč.

 

Na vzhodu so ekipno slavili domačini (SD Trap Ormož), ki so zadeli 198 tarč. Drugi so bili strelci SD Trap Š. Kovač, ki so za njimi zaostali za tri zadetke. Tretje mesto so si pristreljali strelci SK Kunšperk s 180 zadetki.

 

V prvi ligi je zmagal Mišo Rakuša (Poetovio), ki je v finalu ugnal olimpijca Boštjana Mačka. Ta je vodil po predtekmovanju s 70 zadetki, Rakuša pa je začel finalno serijo s šestega mesta, ki si ga je zagotovil šele po razstreljevanju. V finalu je streljal odlično in zgrešil samo enkrat, Maček pa je imel zadetek manj. Tretje mesto je zasedel Matjaž Lepen (Ormož), ki je predtekmovanje končal s 67 zadetki, v finale pa je startal iz petega mesta. Omenimo še lahko, da so imeli domačini v finalu kar tri predstavnike.

 

V drugi ligi so prva štiri mesta zasedli člani samo dveh ekip. Prvo in drugo mesto sta zasedla člana SD Trap Kungota. Zmagal je Josip Kolmačić, ki je premagal klubskega kolega Iztoka Topolovca, tretji je bil Aleš Fuks iz SD  Rudar Globoko, pred klubskim kolegom Nejcem Sušo.

 

Med mladinci je bil odličen Miha Nahtigal (Ormož) z 69 zadetki, ki je zmagal na vzhodu, na zahodu je zmagal Jakob Puc z 51 zadetki.

 

Dr. Milan Svetec

Rezultati

Joomla templates by a4joomla