Kostanjevec v finalu 3. turnirja Pokala v trapu presenetil najboljša kvalifikanta Vatovca (119) in Mačka (118)

 

 

V Novi Gorici se je na tretjem pokalu Strelske zveze Slovenije 11. in 12. julija pomerilo 26 tekmovalcev v članski in trije tekmovalci v mladinski kategoriji. Med mladinci je imel največ uspeha Rene Maček (Š. Kovač M. Sobota), ki je šele po razstreljevanju premagal Saša Hrovata (Olimpija). Tretje mesto je zasedel Miha Nahtigal (Ormož).

 

V članski kategoriji je pred finalom najboljših šestih strelcev vodil Denis Vatovec (Vrhnika), ki je zadel 119 tarč, drugo mesto je zasedel olimpijec Boštjan Maček (Š. Kovač, M. Sobota) z zadetkom manj, tretje mesto je pripadlo Sandiju Rolihu (Ilirska Bistrica), ki je zadel 115 tarč, iz četrtega izhodišča je v finale štartal Žan Šfiligoj (Brda) s 114 zadetki, na petem mestu je bil Matjaž Lepen (Ormož) s 111 zadetimi tarčami, šesti pa je bil po predtekmovanju Tadej Kostanjevec (Radgona) s 109 zadetki.

 

Od nadaljnjega tekmovanja se je prvi poslovil Žan Šfiligoj in tako zasedel šesto mesto, peto mesto je zasedel Sandi Rolih, četrto pa Denis Vatovec. Najboljše sta prvi del finala odstreljala Lepen in Kostanjevec, ki sta se v finale podala iz zadnjih dveh izhodišč. V zaključnih bojih se jima je pridružil samo Boštjan Maček. Po nekaj napakah je prvi izpadel Lepen in tako tekmovanje zaključil na tretjem mestu. Za medaljo najžlahtnejšega leska pa sta tekmovanje nadaljevala Maček in Kostanjevec. Slednji je streljal zelo sproščeno in na koncu zmagal z 41 zadetki proti 38, ki jih je zbral Maček.

 

Rezultati

 

doc. dr. Milan Svetec

Joomla templates by a4joomla