3. krog slovenske lige trap 2020

 

 

V soboto 18. julija je potekal tretji krog ligaškega tekmovanja v disciplini trap. Strelci na vzhodu so se pomerili v Rakičanu pri M. Soboti, na zahodu pa so streljali v Novi Gorici na Panovcu. Vremenske razmere niso bile najugodnejše, a so bili rezultati kljub temu dobri, čeprav je nekaj tekmovalcev, ki jih navadno pogosteje omenjamo, manjkalo.

 

 

Na vzhodnem delu so med ekipami zmagali domačini SD Trap Š. Kovač M. Sobota (192), pred Ormožem (185) in Rudarjem (180). Med posamezniki je v prvi ligi slavil Tomaž Blazinšek (Ormož), ki je v predtekmovanju zadel 68 tarč in finalno serijo začel iz drugega izhodišča; prvi je bil po predtekmovanju Marko Miljevič (Š. Kovač) z 69 zadetki. Drugo mesto je zasedel Mišo Rakuša (Poetovio), ki se je do drugega mesta povzpel iz šestega izhodišča (podobno kot v drugem krogu, ko je celo zmagal). Tretje mesto je osvojil Rajko Lupše (Kunšperk), ki je bil po predtekmovanju prav tako tretji s 67 zadetimi tarčami. V drugi ligi je najboljše streljal Miro Podpadec (Rudar Globoko), ki je prav tako v finale startal iz drugega mesta z zadetimi 61 tarčami. Drugo mesto je zasedel Dani Šmid (Radgona), ki je finale pričel iz šestega izhodišča z zadetimi 57 tarčami. Tretje mesto je zasedel njegov klubski kolega Milan Pelcl.

 

Na zahodu so ekipno slavili strelci TK Brda s 198 zadetimi tarčami, drugi so bili člani TK Ilirska Bistrica s 197 zadetki, tretji pa strelci LZ Koper s 178 zadetimi tarčami. Med posamezniki je v prvi ligi zmagal Žan Šfiligoj (Brda) z odličnim rezultatom v predtekmovanju, ko je zadel kar 72 tarč in tudi v finalu suvereno opravil s tekmeci. Drugo mesto je zasedel Dušan Šimec (Ilirska Bistrica), tretje pa klubski kolega Ivo Kompan. Šimec je v finale startal iz tretjega izhodišča z zadetimi 66 tarčami, Kompan pa je bil na drugem mestu z 68 zadetki. V drugi ligi je tekmovalo kar 35 strelcev in za vstop v finale je bilo potrebno zadeti 61 tarč. Ponovno je bil na vrhu olimpijec Andraž Lipolt (Ilirska Bistrica), ki je v osnovnem delu zadel 67 tarč in tudi v finalu ni dovolil presenečenja. Drugo mesto je zasedel Diego Lazar (LZ Koper), ki je bil boljši od Daria Horačka (Ilirska Bistrica). Pred finalom je bil njun vrstni red zamenjan. Horaček je zadel 65 tarč, Lazar pa 64. Med mladinci je zmagal Marko Boškin (ZLD Gorica) s 56 zadetki pred Sašom Hrovatom (Olimpija) s 55 zadetki in Anžetom Pucem (Sežana) z 49 zadetki. Na vzhodu je med mladinci tekmoval le Miha Nahtigal (Ormož) in zadel 55 tarč.

 

Rezultati

 

doc. dr. Milan Svetec

Joomla templates by a4joomla