Po treh turnirjih ekipnega dela kvalifikacij 1.A in 1.B DL 10m znane ekipe v boju za ligaškega prvaka

Kot je znano, 1. državna liga letos poteka po spremenjenih pravilih. Da bi zmanjšali število tekmovalcev, ki so hkrati na strelišču, liga poteka po sistemu dvobojev in po 3. krogih bomo glede na uvrstitve dobili nove skupine štirih ekip, znotraj katerih se bodo oblikovali pari za dvoboje.

 

V skupino A se uvrstijo prvouvrščene ekipe iz vsake skupine po številu doseženih točk in najboljša drugouvrščena ekipa po skupnem številu doseženih krogov. Te ekipe bodo v nadaljevanju tekmovale za ligaške uvrstitve od 1. do 4. mesta. V skupino B se uvrstita preostali dve drugouvrščeni ekipi iz dveh skupin po številu doseženih točk in dve najboljši tretjeuvrščeni ekipi po skupnem številu doseženih krogov. Te ekipe bodo v nadaljevanju tekmovale za ligaške uvrstitve od 5. do 8. mesta. V skupino C se uvrstijo preostale štiri ekipe. Te ekipe bodo v nadaljevanju tekmovale za ligaške uvrstitve od 9. do 12. mesta.

 

Ekipa ob točke zaradi nepravilne postavitve jakosti tekmovalcev

Po tem, ko smo v drugem krogu imeli nekaj izrečenih kazni ekipam zaradi prepozne ePrijave je tokrat ekipa SD Jože Kerenčič Miklavž v 1.A ligi pištola ob dve točki zaradi nepravilne postavljene jakostne lestvice dveh tekmovalcev.

 

V 1.A DL puška Živa Dvoršak ne popušča

Trend rezultatov v 1.A DL na puški se lepo vzpenja, kar pomeni tudi dobre obete za prihajajoče evropsko prvenstvo konec maja v Osijeku.

Ponovno je najvišji rezultat lige dosegla Živa DVORŠAK (SD Olimpija), ki je letvico za sotekmovalce tokrat postavila na 630,4 kroga. Najbližje ji je bila mladinka Teja MEDVED (SD Trzin) s 627,2 kroga, sledila pa ji je Urška KUHARIČ (SD Kovinar Ormož) s 626,7 kroga. Vse tri prvouvrščene so streljale v gosteh – še en vzpodbuden podatek, ki kaže na dobro pripravljenost in samozavesten nastop tudi izven domačega strelišča. V prvi osmerici so bili tokrat kar trije mladinci; poleg Teje še Luka LUKIČ (SD Trzin) in Jure SOČIČ (ŠSD Murska Sobota), oba z rezultatom nad 620 krogov.

Rezultat Teje in Luke je za SD Trzin dopolnil še Maj KADUNC s 617,1 kroga, kar je pomenilo trenutno najvišji ekipni rezultat v ligi: 1865,1 kroga, pa tudi uvrstitev na prvo mesto v svoji skupini.

Cerknica_Ormož, 18.04.2021

Kot rečeno se bodo najboljše ekipe iz svoje skupine in najboljša drugouvrščena iz vseh skupin lahko v nadaljevanju lige pomerile za uvrstitve od 1. do 4. mesta. V 1. A DL so z nasprotniki najbolje opravile ekipe SD Kovinar Ormož, SD Trzin, SD Olimpija in SD Grosuplje. V skupino B so se uvrstile ekipe SD I. Pohorski Bataljon Ruše, SD Štefan Kovač Turnišče, SD Triglav Javornik – Koroška Bela in ŠD Črenšovci. V skupini C pa se bodo pomerile ekipe ŠSD Murska Sobota, Cerkniško društvo strelk in strelcev, SD Lotrič Železniki in SD Kamnik – tu bomo spremljali tudi boj za obstanek v 1.A ligi.

 

Tesna prva deseterica v 1.A DL pištola

V 3. krogu so bili na pištoli nekoliko nižji rezultati kot kolo pred tem, vendar pa so bili med najboljšimi desetimi tekmovalci le trije krogi razlike.

Na prvo mesto se je tokrat povzpel ligaški veteran Peter TKALEC (SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem) in z rezultatom 567 ter 12 notranjimi desetkami premagal drugouvrščeno Mojco KOLMAN (SD Marok Sevnica), ki je imela isti rezultat, vendar eno notranjo desetko manj. Krog manj je ustrelilo kar šest tekmovalcev. Za uvrstitev so tako ponovno odločale notranje desetke in največ, kar 15, jih je pristreljal Klemen TOMAŠEVIČ (SD Lotrič Železniki) ter tako osvojil 3. mesto.

Po treh kolih je bila najboljša ekipa SK Ptuj, ki nasprotnikom ni prepustila niti točke in bila tako edina ekipa v celotni ligi, ki je osvojila vseh 18 točk. V nadaljevanju tekmovanja se bosta z njo pomerili preostali zmagovalki v svojih skupinah, SD Dušan Poženel Rečica in SD Lotrič Železniki, ter najboljša drugouvrščena ekipa, SD Marok Sevnica. V skupino B so se uvrstile ekipe SD Jože Kerenčič Miklavž, SD Grosuplje, SD Domžale in SK Brežice, v skupino C pa ekipe SD Juršinci, SD Trzin, SD Štefan Kovač Turnišče in SD Olimpija, ki se bodo v nadaljevanju borile tudi za ostanek v 1.A ligi.

 

Višajo se tudi rezultati v 1.B DL puška

Rezultatski preboj je v 3. kolu 1.B lige puška uspel Živi MUHIČ (SD Postojna), ki je v gosteh ustrelila 618,6 kroga in tako spomnila, da je tekmovalka, s katero je treba računati. Zmagovalka prejšnjega kola Klavdija PUFIČ (SD Franc Lešnik Vuk Hotinja vas) je tokrat zaradi poškodbe prstov na nogi strelske čevlje obula tik pred zadnjim strelom v probi, kar se je odrazilo tudi na rezultatu 615,1 kroga, na tretje mesto pa se je s 610,3 kroga uvrstil Nik MATEK (SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem).

V 1.B DL puška so bile točke med ekipami razporejene bolj enakomerno – najbolj jasna zmagovalka v skupini je bila ekipa SD Franc Lešnik Vuk Hotinja vas s 17 točkami. V naslednjih 3 kolih se ji bosta v najvišji skupini pridružili zmagovalki svojih skupin, SD Postojna in SD Mesto Ljutomer ter najboljša drugouvrščena ekipa, SD SD 1956 Trbovlje. Skupino B bodo sestavljale ekipe SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem, SD Dolič, SD Gančani, SD »Koloman Flisar« Tišina, skupino C pa SD »Jezero« Dobrovnik, SD Rudnik Hrastnik, SD Celjska četa Mala Breza, SD Mrož Velenje.

 

V 1.B DL pištola rezultati tokrat podobni tistim iz 1.A lige

Na vrh lestvice se je tudi v 1.B DL pištola povzpela članica. Najboljši rezultat si je pristreljala Klara SMOLIČ (SD Gorjanci) s 562 kroga. S 558 krogi se ji je na 4 kroge približal mladinec Sebastjan KORDIŠ (SD Škofja Loka), za njima pa je bil s 557 krogi Rožle REPIČ (SD Kamnik).

V zadnjih treh kolih bodo skupine sestavljene takole:
Skupina A, ki jo sestavljajo zmagovalke svojih skupin – SD Kamnik (12 točk), SD Kidričevo (16 točk), SD Mrož Velenje (15 točk) – in najboljša drugouvrščena ekipa, SD Kovinar Ormož (11 točk).
Skupina B: SD Gorjanci, SD 1956 Trbovlje, SD Škofja Loka, SD I. Pohorski Bataljon Ruše.
V skupini C pa se bodo borile ekipe SK Moris – Kočevska Reka – Kočevje, SD Postojna, SD Gorenja Vas, ŠSD Murska Sobota.

 

Zunaj strelišča pa jok!

Naj na tem mestu obvestimo še o strelskem naraščaju. Strelka SD Franc Lešnik Vuk Hotinja vas, Andreja GOLOB je rodila dvojčici Iris in Zojo; vsa tri dekleta so zdrava in vesela. Vesel pa je tudi dedek, komisar SZS, Peter GOLOB! Vsem iskreno čestitamo in že komaj čakamo, da bomo Iris in Zojo srečevali na strelski liniji.

 

 

Podrobnejše rezultate 3. kola najdete TUKAJ.
Kakovostno lestvico in skupne točke po 3. kolu najdete TUKAJ.

 

Sonja Benčina

Joomla templates by a4joomla