Žan Šfiligoj slavil na 2. Pokalu v trapu na Pragerskem

 

Strelsko društvo Trap Kungota je bil prireditelj drugega pokala SZS v sezoni 2021, po dolgem času, spet na strelišču na Pragerskem. Interesa za tekmovanje ni manjkalo, a je zaradi pravilnika, lahko tekmovalo samo 30 strelcev. Vremenske razmere so bile spremenljive, zato rezultati niso bili vrhunski. Le najboljši so se približali svojim optimalnim zmožnostim, pa še tu, se je tu in tam katera serija nekoliko ponesrečila. Najboljši rezultat osnovnega dela tekmovanja je dosegel Denis Vatovec (Vrhnika) s 116 zadetki. V finale so se uvrstili še: Tadej Kostanjevec (Radgona) s 113, Žan Šfiligoj (Brda) s 112, Boštjan Maček (Š. Kovač M. Sobota) s 111, Žiga Juretič (ZLD Gorica) s 107 in Ivan Krkač (Kunšperk) s 106 zadetki.

 

Finale lani 2pokal SZS

V finalu sta najprej končala s tekmovanjem Žiga Juretič, za njim pa še vodilni pred finalom Denis Vatovec, ki sta zasedla šesto in peto mesto. Nehvaležno četrto mesto je zasedel Ivan Krkač. Tretje mesto si je pristreljal Boštjan Maček, vodilna pa sta ostala izenačena vse do konca. Za prvo mesto je bilo potrebno razstreljevanje. Uspešnejši je bil Žan Šfiligoj in tako zmagal, drugo mesto pa je preostalo Tadeju Kostanjevcu.

 

Med mladinci zmaga za Reneja Mačka, domačinka Tea Topolovec druga

 

Tekmovalo je natanko šest mladincev, zato so se vsi uvrstili v finale. Najboljše izhodišče pred finalom je imel Rene Maček (Š. Kovač M. Sobota), ki je zadel 100 tarč, na drugem mestu je bila Tea Topolovec (Kungota) s 97, tretje štartno mesto si je zagotovil Sašo Hrovat (Kunšperk) z 89 zadetki, četrti je bil Anže Puc (Svoboda Sežana) z 78 zadetki, peti Matija Štarkl (Rudar Globoko) s 66 in šesti Marko Boškin (ZLD Gorica) s 64 zadetki. Po finalu je prvo mesto zadržal Rene Maček in tudi drugo mesto je zadržala Tea Topolovec. Na tretje mesto se je presenetljivo povzpel Marko Boškin, izven stopničk pa so ostali Matija Štarkl na četrtem, Sašo Hrovat na petem in Anže Puc na šestem mestu.

 

Link do rezultatov: https://www.strelska-zveza.si/rezultati/SIBRENICA/2021/20210418_PokalSZS_2.pdf

 

 

Milan Svetec

Joomla templates by a4joomla