V soboto 8. avgusta je bil izveden četrti krog državne lige v disciplini trap. Tekmovanji sta potekali za vzhod v Ormožu in za zahod v Kazljah.

Ilirska Bistrica z zmago tudi v tretje, posamezno Maček z drugo

Ekipno so na zahodu že tretjič to sezono, z visokim rezultatom 207 zadetkov, zmagali strelci TK Ilirska Bistrica, pred Vrhniko s 192 in Kamnikom s 183 zadetki. Med strelci prve lige je že po osnovnem delu tekmovanja vodil dolgoletni reprezentant Ivo Kompan (Ilirska Bistrica) z odličnimi 72 zadetki. Tudi v finalu je ohranil mirnost in na koncu premagal konkurenco. Drugo mesto je zasedel Igor Macur (Vrhnika), ki je v finale startal iz četrtega mesta s 65 zadetki in tako prehitel Sandija Roliha (Ilirska Bistrica) in Urbana Debenjaka (Brda), ki sta imela boljši izhodišči. Tretje mesto je zasedel Štefan Pleško (Vrhnika), ki je finale začel iz petega mesta s 64 zadetki.

 

Med tekmovalci druge lige, ki jih je bilo kar 32, je imel največ uspeha Aleš Hozjan (Vrhnika), ki je prav tako začel finalno serijo iz najboljšega izhodišča po zadetih 69 tarčah. V finalu je streljal odlično in zgrešil samo dvakrat. Na podiju za zmagovalce sta se mu pridružila Anže Macur (Vrhnika) na drugem ter Andraž Lipolt (Ilirska Bistrica) na tretjem mestu. V finalu je streljal tudi Sašo Hrovat, ki je zmagal med mladinci.

 

Na vzhodu so med moštvi slavili strelci Rudarja iz Globokega s 192 zadetki pred SD Trap Ormož in SD Trap Š. Kovač M. Sobota. Obe ekipi sta zadeli po 190 tarč, a je o vrstnem redu odločala pred-zadnja serija.

 

Med strelci prve lige je zmagal olimpijec Boštjan Maček (Š. Kovač), ki je bil pred finalom drugi z zadetimi 66 tarčami. Vodil je Matjaž Lepen (Ormož) z 69 tarčami, a je po finalni seriji zasedel končno četrto mesto. Drugo mesto je zasedel Denis Pojbič, prav tako strelec Š. Kovač, ki je zaostal za Mačkom v finalu le za zadetek. Tretji je bil Tomaž Blazinšek (Ormož).

 

V drugi ligi je slavil Franc Gumilar (Š. Kovač), ki je začel finalno serijo iz drugega izhodišča z zadetimi 65 tarčami (najboljši pred finalom je bil Franc Kolarič (Globoko) s 66 zadetki). Na drugo mesto se je povzpel Dušan Kos (Globoko), ki je sicer v finalu zadel enako število tarč kot zmagovalec, a je v finale startal iz slabšega izhodišča. Tretje mesto je zasedel najboljši pred finalom, Franc Kolarič. Med mladinci je zmagal Miha Nahtigal (Ormož).

 

Rezultati

 

doc. dr. Milan Svetec

Joomla templates by a4joomla