V Ormožu je med 14. in 16. avgustom potekal še zadnji, četrti pokal Strelske zveze Slovenije v disciplini trap, ki je bil združen s tekmovanjem za Memorial Stanka Viherja. Na dvodnevnem tekmovanju je sodelovalo 35 strelcev iz Slovenije in Hrvaške. Doseženi so bili dobri rezultati, tudi nov državni rekord.

 Lepen zmagal, prehodni pokal Mačku

 

Na pokalnem tekmovanju so šteli rezultati samo slovenskih tekmovalcev in v finalu je zmagal Matjaž Lepen (Ormož), ki je vodil že po osnovnem delu s 117 zadetki. Drugo mesto je osvojil njegov klubski kolega Tomaž Blazinšek, ki je bil po osnovnem delu tretji s 114 zadetki. Tretje mesto je zasedel Tadej Kostanjevec (Radgona), ki je finalni del začel iz drugega izhodišča z zadetimi 115 tarčami.

 

Med mladinci je zmagal Rene Maček (Š. Kovač) pred Miho Nahtigalom (Ormož).

 

V skupnem seštevku je med člani zmagal Boštjan Maček (Š. Kovač) pred Denisom Vatovcem (Vrhnika, ki tokrat ni nastopal) in Matjažem Lepenom (Ormož).

 

V skupnem seštevku med mladinci je zmagal Miha Nahtigal pred Renejem Mačkom.

 

V tekmovanju za memorial Stanka Viherja je prav tako slavil Matjaž Lepen, ki je postavil nov državni finalni rekord z 48 zadetki, drugi je bil Tadej Kostanjevec in tretji Tomaž Blazinšek.

 

V kategoriji B je slavil Jože Kampuš (Ormož) pred Evgenom Papom (Š. Kovač) in Francem Gumilarjem (Š. Kovač).

 

doc. dr. Milan Svetec

Joomla templates by a4joomla