Državno tekmovanje trap za veterane

 

Na strelišču Črne njive nad Ilirsko Bistrico je 22. avgusta v lepem sončnem vremenu potekalo državno tekmovanje v disciplini trap za veterane.

 

 

Zbralo se je 28 strelcev v konkurenci, ki so bili razdeljeni v kategorije: veterani nad 50 let, veterani nad 60 let ter veterani nad 70 let. Zanimivo je, da je bilo najmanj nastopajočih v kategoriji veterani nad 50 let. Tu je streljalo v konkurenci osem tekmovalcev, med katerimi je največ zadetkov dosegel Valter Sirotič (LZ Koper), ki je zmagal s 63 zadetki pred klubskim kolegom Diegom Lazarjem, ki je zadel 61 krat ter Henrikom Debenjakom (Brda), ki je zadel 60 tarč.

 

Med tekmovalci nad 60 let (tekmovalo jih je 11), je slavil Albin Kodermac (Brda) z 69 zadetki. Drugi je bil Ljubo Mrevlje (ZLD Gorica), ki je zadel 65 tarč, tretji pa Samo Pirjevec (Olimpija) s 64 zadetki. Povprečno gledano so starejši tekmovalci (nad 60 let) streljali boljše od mlajših (nad 50 let). Povprečni rezultat prvih osmih strelcev znaša namreč 59 proti 58,25.

 

Med tekmovalci nad 70 let, ki jih je bilo devet, je zmagal Danilo Štembergar (Il. Bistrica) s 54 zadetki pred Vladom Baričem (Rudar Globoko) z 51 zadetki ter Rudolfom Mlinaričem iz istega društva, ki je zadel prav tako 51 tarč. O vrstnem redu je odločalo dodatno razstreljevanje.

 

Med ekipami so zmagali strelci LZ Koper pred Kamnikom in TK Brda.

 

Rezultati

 

doc. dr. Milan Svetec

Joomla templates by a4joomla