V soboto 29. avgusta se je odvijal zadnji krog ligaškega tekmovanja v disciplini trap za vzhod in zahod. Na zahodu so strelci merili svoje sposobnosti na strelišču Črne njive nad Ilirsko Bistrico, vzhod pa se je preizkusil na strelišču v Rakičanu pri Murski Soboti.

 

Na zahodu je v prvi ligi zmagal Miha Ajtnik (Kamnik), ki je v finalni seriji zadel 22 tarč, pred finalom pa je bil na petem mestu s 63 zadetki. Drugo mesto je zasedel domačin Ivo Kompan (Il. Bistrica), ki je za zmagovalcem v finalu zaostal za dva zadetka, v finale pa je krenil iz drugega izhodišča z zadetimi 66 tarčami. Tretje mesto je osvojil Sandi Rolih (Il. Bistrica), ki je vodil pred finalom s 67 zadetki. Med mladinci je prvo mesto osvojil Sašo Hrovat (Olimpija) s 60 zadetki pred Markom Boškinom (ZLD Gorica)s 56 in Jakobom Pucem (Sežana) z 48 zadetki.

 

Med ekipami je zmagal TK Ilirska Bistrica s 195 zadetki, pred Vrhniko s 183 zadetki, tretje mesto pa so zasedli strelci TK Brda s 181 zadetimi tarčami. V letošnji sezoni je TK Ilirska Bistrica zasedel samo enkrat drugo mesto, vse ostalo so bile zmage.

 

Na vzhodu je v prvi ligi slavil Tadej Kostanjevec (Radgona), ki je v finalu zgrešil samo enkrat in tudi edini v tem kolu v osnovnem delu zadel serijo 25 tarč. Pred finalom je startal iz drugega izhodišča (za domačinom Boštjanom Mačkom) z zadetimi 66 tarčami. Drugo mesto je osvojil Tomaž Blazinšek (Ormož), ki je za zmagovalcem v finalu zaostal za pet zadetkov. Tretje mesto je pripadlo Boštjanu Mačku (Š. Kovač), ki je vodil pred finalom z zadetimi 66 tarčami. V drugi ligi je »v foto-finišu« zmagal domačin Franc Gumilar (Š. Kovač) in za zadetek premagal Franca Kolariča (Rudar Globoko). Tretje mesto je zasedel vodeči pred finalom, z zadetimi 66 tarčami, Miroslav Podpadec (Rudar Globoko). Med mladinci je zmagal Miha Nahtigal (Ormož) z 61 zadetki pred Teo Topolovec (Kungota), ki je zadela 51 krat in Matijo Štraklom (Rudar Globoko), ki je zadel 26 tarč.

 

Med ekipami je prvo mesto zasedlo SD Trap Š. Kovač M. Sobota s 186 zadetki, pred Rudarjem s 181 zadetki in SD Poetovio s 180 zadetki.

 

V skupnem seštevku je na vzhodu največ točk zbralo SD Trap Š. Kovač M. Sobota, na zahodu pa TK Ilirska Bistrica. V finale lige, ki bo 5. in 6. septembra na strelišču v Rakičanu pri M. Soboti so se uvrstila še sledeča društva: na vzhodu: Trap Ormož, Rudar Globoko, Kunšperk in Radgona; na zahodu pa: Vrhnika, Brda, Kamnik in LZ Koper. Med peto- in šesto-uvrščeno ekipo je v obeh primerih odločala ena sama točka.

 

Rezultati

Točke

 

doc. dr. Milan Svetec

Joomla templates by a4joomla