Spremembe tekmovalnega programa SZS za izvedbo Državne lige mladih 10m v sezoni 2020/21

12.04.2021

Kadetska liga

Ker se z odlokom vlade RS z dne 9.4.2021 dovoljujejo tudi tekmovanja v kadetski kategoriji, se pričnejo tekmovanja v državni ligi za Pokal Slovenije za kadete že v naslednjem predvidenem kolu DL mladih, to je 16. do 18. aprila 2021. Izvedejo se štiri kola, tako da se liga konča istočasno kot mladinska liga. Za kadete se odpre ePrijava za 1. kolo in podaljša odprtje ePrijave za mladince do srede 14. aprila, da lahko članice prijavijo kadete in spremenijo že opravljeno prijavo iz mladinske v kadetsko kategorijo. Če kdo ne bi opravil spremembe ePrijave, pa bi veljal za  prehod v kadetsko ligo nastop v disciplini 40 strelov v omenjenem kolu, ki bo za kadete 1. kolo.  Za končno razvrstitev bodo štela vsa izvedena kola brez odbitka najslabšega rezultata. V kadetski ligi smejo, poleg tekmovalcev iz tretjega odstavka 13. člena Pravilnika o tekmovanju z zračno puško in pištolo za Pokal Slovenije nastopati tudi tekmovalci iz drugega odstavka 13. člena istega pravilnika (letnik 2008 z zračno pištolo in letnik 2007 z zračno puško). Tekmovalci, ki so v prvih dveh kolih nastopali v mladinski ligi, smejo z nastopi v tej ligi nadaljevati, ne glede na to, da po starosti ne sodijo v mladinsko kategorijo. Torej letnik 2007 s pištolo in letnik 2006 s puško. Kadeti, ki bodo v 3. kolu nadaljevali z nastopi v mladinski konkurenci, kasneje ne bodo smeli več prestopiti v kadetsko ligo.

Obrazec za vodenje rezultatov 40 strelov je v prilogi.

04.03.2021

Mladinska liga

Komisija za puško, pištolo in samostrel SZS (KPPS) je zaradi epidemije koronavirusne bolezni Covid-19 prilagodila tudi tekmovalni program SZS za izvedbo Državne lige mladih z zračno puško in pištolo 10m. Slednja se bo izvajala skladno s priloženim pravilnikom le za mladinsko konkurenco, v kateri lahko tekmujejo tudi kadeti.

Priloženi predlog sprememb je potrdilo Predsedstvo Strelske zveze Slovenije na svoji 65. korespondenčni seji 3.3.2021.

Ker se bo prvi turnir mladinske državne lige pričel že naslednji konec tedna je izjemoma čas za prijavo vaših tekmovalcev preko odprte ePrijave SZS skrajšan, zato ne zamudite vpisov vaših strelcev najkasneje do nedelje 7.3.2021. Regijske koordinatorje pa naprošamo za pregled prijav in morebitno posredovanje z opomniki prijav in posredovanjem razporedov društvom v regiji.

V prilogo dodajamo še posodobljeni koledar tekmovanj SZS za puško, pištolo in samostrel, kamor so vpisani turnirji mladinske državne lige. Koledar pa je posodobljen v interaktivni obliki tudi na spletni strani Strelska zveza. Bodite pozorni prosim s pravočasno opravljenimi testi, ki morajo imeti 48 urno veljavo do pričetka tekmovanja. Za morebitne dodatne informacije smo vam na razpolago in vam želimo veliko tekmovalnih uspehov tudi s strelskimi naraščajniki.

Excelov obrazec za rezultate mladinske in kadetske lige se uporabi na vseh tekmovanjih po regijah. Izpolnjenega se v excelu pošlje na mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Joomla templates by a4joomla