Prilagoditev pravil za pričetek državne lige za starejše dečke in starejše deklice za Pokal Slovenije

 

Ker se z zadnjim odlokom vlade RS dovoljujejo tekmovanja v vseh starostnih kategorijah, je Komisija za puško, pištolo in samostrel sprejela način izvedbe državne lige za Pokal Slovenije in Pokal prijateljstva za starejše dečke in starejše deklice.

Državna liga za Pokal Slovenije starejših dečkov in deklic bo potekala v sklopu državne kadetske lige, tako da tekmujejo med kadeti do konca kadetske lige, ter po koncu lige naredimo iz teh rezultatov še posebno razvrstitev za starejše dečke in deklice ter podelimo priznanja. Upoštevajo se rezultati za 40 strelov. Po pregledu rezultatov kadetske lige v njej sodeluje 48 starejših dečkov in deklic v obeh disciplinah. Če se kateri od starejših dečkov in deklic še niso odločili za nastope v kadetski ligi, se še vedno lahko priključijo, sicer pa bodo tekmovali v Pokalu prijateljstva.

 

Prilagoditev pravil za pričetek tekmovanj za Pokal prijateljstva SZS

Za tekmovanja starejših dečkov in deklic za Pokal prijateljstva SZS smo določili termine za izvedbo štirih kol. Liga se bo izvajala na društvenih streliščih samo z udeležbo domačih tekmovalcev kot dopisna liga.
S tem bi se lahko izognili testiranju otrok pred tekmovanjem, saj bi le-ta potekala znotraj društvenega "mehurčka", tako kot treningi, za katere morajo biti testirani le trenerji.

V vsakem kolu bomo za nekaj naključno izbranih tekmovalcev zahtevali izpis rezultata iz elektronske tarče oz. scan tarč, kjer se bo tekmovalo na papirnate tarče.

 

Termini za izvedbo lige za Pokal prijateljstva SZS:

1. kolo: 20.-21.maj 2021

2. kolo: 27.-28.maj 2021

3. kolo: 3.-4.junij 2021

4. kolo: 10.-11.junij 2021

 

Rezultati se na enotnih obrazcih vodijo na posameznem strelišču - društvu ter pošljejo Komisarju DL, ki jih bo združil v skupni bilten in točkoval po pravilniku. Rezultati morajo biti posredovani najkasneje naslednjega dne po zaključku lige do 12:00 ure, sicer se šteje, da društvo tekmovanja ni izvedlo. Za končno razvrstitev bodo štela vsa izvedena kola brez odbitka najslabšega rezultata. V vseh kolih je mogoče doseči norme za nastop na državnem prvenstvu. Doseženi rezultati se ne štejejo za doseganje državnih rekordov.

 

Tekmovalci, ki so v prvih dveh kolih nastopali v kadetski ligi, smejo izjemoma prestopiti v tekmovanje za Pokal prijateljstva, vendar se kasneje ne smejo več  vrniti v kadetsko ligo. Nastopanje v obeh ligah (kadetski z zračno puško in Pokalu prijateljstva s serijsko zračno puško se namreč izključujeta).

 

Za vse ostalo, kar ni določeno s temi spremembami velja Pravilnik tekmovanj za Pokal prijateljstva SZS.

 

 

Ljubljana, 05.05.2021                                                                                                                             Komisija za puško, pištolo in samostrel

                                                                                                                                                                                    Bogdan Slanšek

                                                                                                                                                                                          predsednik

Attachments:
Download this file (KPPS_ČISTOPIS_Koledar SZS puška, pištola, samostrel_10.5.2021.pdf)Koledar SZS ažuriran 10.5.21[16.05.2021]88 kB
Download this file (KPPS_POJASNILA_spremembe_pravil za ligo ml_dec_dek_2021_11.5.2021.pdf)Pojasnila Pokal prijateljstva SZS[16.05.2021]93 kB
Download this file (Pokal Prijateljstva- rezultati po društvih.xls)Obrazec za rezultate Pokal prijateljstva[16.05.2021]155 kB
Joomla templates by a4joomla